Web Sayfası Güncelleme Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

Müridler şimdi benim üzerinde çalıştıgım bir sitem var sitede güncelleme yapınca örnegin bir resmin üzerinde bir değişiklik yaptım tekrar sunucuya attım web sayfasını acıyorum ve bakıyorum eski haliyle duruyor sayfayı yeniliyorum ondan sonra degişiyor.gittigidiyor u filan inceledim adamlar sitede degişiklik yapınca tak diye ben sayfa filan yenilemeden her sitey girdigimde yeni resimler filan yani site güncelleniyor.Daha sonra bende kendi sitemdeki ugraştıgım resimi degiştirdim siteye başına www koyarak girdim normalde http://aaaaa.com diye giriyorum.Ve resimlerin ben sayfayı yenilemeden değiştigini gördüm.

Gittigidiyora bu şekilde girmeyi deneyince http://gittigidiyor.com/ yönlendirme yaptı ve http://www.gittigidiyor.com/  adresi bu şekilde yazdı.

Benim sitemde normalde meta refresh ile her 60 saniyede bir sayfa yenileme var ama bu resimleri değiştirince gözükme meselesini cözmedi.Bende sunucu hizmeti saglayan firmaya natroya sordum nasıl yaprız diye kendileri bana biz serverdan degil siz web sayfanızdan yapacaksınız dediler.

Şimdi benim gözlemledigim bu www meselesi dogru mu yoksa farklı bir sebepten dolayı mı bu olay oluyor nasıl çözebilirim acaba ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

browser'ın cache belleğiyle alakalı bir sıkıntı heralde. eğer siteni açarken çok fazla şey yükleniyorsa clienta, browser cache den siteni çalıştırır sanıyorum. 

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

sistemi kendinmi yazdın. paralı host mu aldın yoksa vps tarzı bişeymi. sitede kullandığın dil ne?

bunları söyle bi yoluna bakalım.

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

manglerman bunu yazdı:
    -----------------------------

sistemi kendinmi yazdın. paralı host mu aldın yoksa vps tarzı bişeymi. sitede kullandığın dil ne?

bunları söyle bi yoluna bakalım.

Hocam web sitenin dili asp host ücretli natro dan alındı siteyi kendim yazmadım eskiden vardı ama bence www ile alakalı diye düşünüyorum buraya yazdıktan sonrada araşırdım.Şöyle bişey buldum.

http://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/www-kullanma-kullanmama-57.html

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

alakası yok hocam.

eğer vps olsaydı iis den küçük bir ayarla sana bunu düzelttirebilecektim. ama değilse bu olayı kodla yapman gerekecek.

zira iis bütün resim formatların standart olarak 1 gün cachesinde tutar. sen uzak masaüstünden bağlanamayacağın için kodunda şöyle bir değişiklik yapacaksın.

resim upload ettiğin her sayfada resimlere dinamik bir isim ver. CreateFileName diye bir sub yaz ve içinde o anın gün/ay/yıl/saat/dakika/saniye/salisesini al ve tırnak içindeki karakteleri temizle et "/:,; " ve imaja bu ismi ver. ve ismi dbye kaydet. o ürüne veya yazıya ait resmi çekerkende dbden çektiğin isimle çağırırsın.

edit: eğer tasarımdaki resimleri değiştirmekten bahsettiysen isimlerini değiştirip koduda değiştirmen gerekecek. çünkü resimler (aksi bir ayar yapılmadıysa) isimle cachelenir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

manglerman bunu yazdı:

alakası yok hocam.

eğer vps olsaydı iis den küçük bir ayarla sana bunu düzelttirebilecektim. ama değilse bu olayı kodla yapman gerekecek.

zira iis bütün resim formatların standart olarak 1 gün cachesinde tutar. sen uzak masaüstünden bağlanamayacağın için kodunda şöyle bir değişiklik yapacaksın.

resim upload ettiğin her sayfada resimlere dinamik bir isim ver. CreateFileName diye bir sub yaz ve içinde o anın gün/ay/yıl/saat/dakika/saniye/salisesini al ve tırnak içindeki karakteleri temizle et "/:,; " ve imaja bu ismi ver. ve ismi dbye kaydet. o ürüne veya yazıya ait resmi çekerkende dbden çektiğin isimle çağırırsın.

edit: eğer tasarımdaki resimleri değiştirmekten bahsettiysen isimlerini değiştirip koduda değiştirmen gerekecek. çünkü resimler (aksi bir ayar yapılmadıysa) isimle cachelenir.

Yöntem güzel yani her resim eklediginde eskisinden farklı veriler kullanınca sorun ortadan kalkar diyorsun evet olabilir ama bu herkeste yaşanan bir sorun mu nedeni ne anlamadım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

musa-90 bunu yazdı:

manglerman bunu yazdı:

alakası yok hocam.

Yöntem güzel yani her resim eklediginde eskisinden farklı veriler kullanınca sorun ortadan kalkar diyorsun evet olabilir ama bu herkeste yaşanan bir sorun mu nedeni ne anlamadım.

sorun ortadan kalkar demiyorum. kalktığını biliyorum :) bende de aynı problem vardı bu şekilde çözdüm. 100 kb lik bir resimi siteye her girdiğinde indiren bir site düşünsene ? ne kadar korkun bir sayfada 10 farklı resim her biri 100 kb ve sitede her sayfada dolaştığında 1mb indiriyor.yani 8 mbps bağlantısı olan birisi bir 2 saniye sadece bu resimlerin inmesini bekleyecek. (sql css redirect diğer resimler hariç) iis bunun önüne geçmek için böyle birşey yapıyor ve standarttra gayette mantıklı birşey.bence sende cacheyi kaldırma yöntemini değiştir. resimlerin cachelenmesi gerekli zaten.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

manglerman bunu yazdı:

musa-90 bunu yazdı:

manglerman bunu yazdı:

alakası yok hocam.

sorun ortadan kalkar demiyorum. kalktığını biliyorum :) bende de aynı problem vardı bu şekilde çözdüm. 100 kb lik bir resimi siteye her girdiğinde indiren bir site düşünsene ? ne kadar korkun bir sayfada 10 farklı resim her biri 100 kb ve sitede her sayfada dolaştığında 1mb indiriyor.yani 8 mbps bağlantısı olan birisi bir 2 saniye sadece bu resimlerin inmesini bekleyecek. (sql css redirect diğer resimler hariç) iis bunun önüne geçmek için böyle birşey yapıyor ve standarttra gayette mantıklı birşey.bence sende cacheyi kaldırma yöntemini değiştir. resimlerin cachelenmesi gerekli zaten.

Hocam eline saglık sagol karakara düşünüyordum bende mi sorun var serverda mı diye bundan sonra düzenlemeleri bu şekilde yapıcam. Sağolasın...

Toplam Hit: 985 Toplam Mesaj: 8