

Web Sayfası Şirketi Kurma Nasıldır. Neler Gerekir
-
benim bir site projrm war nasipse önümüzdeki günlerde yapacam. sitemde sanal pos olacak ve çekiliş yapacagım
bunu için bi şirkete bağlı olmam mı gerekli. babamın limited şirketi war. ben bu siteyi bu şirket üzerinden
açabilirmiyim. ayrı bi şirket kurmam gerekirse. yaşım 21 olduğu için kendim kurabilirim deil mi? şirket kurup
bu siteyi şirketin malı olarak mı göstermem lazım . yada yukarıda dediğim sanal pos ve çekiliş olayını şirket
olmadan yapabilirmiyim. şirket kuracak olsam masrafı ne olur. bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
saygılar
mürit
seadog
-
çekiliş derken ? sanal pos olayı için bankaya gitmen gerek kimi bankaların istekleri war..Gelir yada Ticari sicil kaydı oda Babanın LTD şirketi warsa eğer onun adına Com.tr olayına geçebilirsn ve eğer ticari sicil olayına giricm resmi olcm diyosan Ozaman babanın LTD şirketi senin işine yarayacaktır.Yaş sorununda yok sanırım... Yanlış bilgilendirmişte olabilirm.
-
Önce hangi şirket tipini seçeceğine karar ver.
A.Ş sermaya bakımından sanırım seni aşar..
Ltd.'de şu an kuruluş sermayesi 5000 YTL (Bu sadece sermaya,masraflar hariç) TTK Tasarısı şu an mecliste,bunların hepsi değişecek,ama ben sana mevzu olandan bahsedeyim..
Kollektif şirket de olabilir.
Madem babanın şirketi var,hiç uğraşma,baban ve ortağı ya da ortakları anlaşsın,seni müdür tayin etsinler,müdür olabilmek için şirket ortağı olman gerekli değil.
Siteyi,şirketin malı değil,faaliyet alanı olarak göstereceksin..Misalen sokakta hep görmüşsündür ACARLAR Turizm,İthalat-İhracat Ltd. Şti. gibi,senin olayında da şirketin faaliyet alanı Bilişim Hizmetleri ibaresini de içerecek..
-
Bence de babanın şirketi varken şu anda şahsi olarak maliye işlerine girişme, zorlanırsın. Ben yakamı zor kurtardım. Şahsi olarak adına açarsan bağ-kur lu olman da icapeder. Başlarda prim ödemekte zorlanır, sonra da ipin ucunu kaçırabilirsin(tabi baban destek olacaksa o başka). Ama resmi işlemlerde kendini de dahil edeceksen o zaman zaten sigortalı olursun ve yine prim ödemek zorunda kalırsın. Şirketinizde yapmak istediğin iş faaliyet alanlarında ekli değilse, hangi başlık altında yer aldığını öğrenip, onu şirketin faaliyet alanına dahil ettikten sonra bu alanda da çalışmaya başlayabilirsin. Babanla aynı iş yerini paylaşabilirsin ki bunu yaparsan kendini resmi olarak kayıt ettirmeyebilirsin. Farklı yerde çalışmak istersen de kendi iş yerini şube olarak göstermek zorunda kalırsın ve şirkete bağlı olursun yine ama mali yükümlülüğün normal bir iş yerinden çok da farklı olmaz. Arkadaşların dediği gibi bankalarla çalışmak da gerekiyorsa o zaman şirket olması bankalar karşısında senin için daha avantajlı olacaktır. Bankalar seninle çalışma kararı verirken iş yerinin kuruluş tarihini de dikkate alacaklardır.
-
dostum yanlış anlama ama hiç girme sen bu işe...
-
JuBa55 bunu yazdı:
-----------------------------
dostum yanlış anlama ama hiç girme sen bu işe...
-----------------------------
yanlıs anlmamda nedeninide yazarsan sevinirim.demek ki mantıklı olan var olan şirketin üstünden yapmak bu işi bankalara falanda referans olur. şirketin isminde bilişim
hizmetleri ibaresi geçmiyor ama muhasebecimiz kuyumculuk hariç hepsinde faaliyet gösterebilecegimizi söylemişti yanlıs
hatırlamıyorsam
-
türkiyede çekiliş yapamazsın milli piyangodan izin miili piyango alman gerekli benden başkası çekiliş yapamaz diyor, izin almak çok dertli çekilişi yapmak daha bi dertli
onun yerine yarışma tarzı birşey yap derim ;)