Web Service İle Listview Kullanımı
-
Selam AndroMüridler,
Uygulamamın A activity sinde bir webservice den gelen json veri bloğunu listview e basabiliyorum. Lakin ihtiyacım şu ki A activitysinde bulunan bir butona tıkladığımda tam sayfa bir listview açılmalı ve bu web serviceden gelen veriler ile dolmalı. daha sonra bu listview den seçtiğim herhangi bir item i yine A activitiy sin de bir edittext e yazdırmalıyım. Bu arada B activity kapanmalı
Bunu da şöyle düşündüm A activitiy sindeki bir butona bastığımda B activity açıyorum listview e orada doldurmaya çalışıyorum lakin tıkladığım item ın değerini A activity ine alamıyorum. Ayrıca listview e auto-complete yeteneği de katmak istiyorum.
Bu konuda yardımcı olur musunuz?
-
Sabah sabah bir güncelleyelim bilgisayarının başında kahvaltısını yapan müridler görür belki:)
-
Müridcanlar şöyle bir yola girdim DialogFragment :) yani B activity sini iptal ettim ve A activitysindeki butona tıklandığında bir Dialog açılıyor oraya benim listview imi basmaya çalışıyorum.
Şimdi listview e dataları basmak için array adapter kullanıyoruz. normalde MainActivityde bulunan bir listview e basmak istediğimizde arrayadapter in context parametresi MainActivity.this olarak giriyorduk oluyordu. Lakin aşağıda da görüldüğü üzere DFragment.java içerisindeki listview e veri basmak istediğimde hata veriyor.
hiç tecrübe eden var mıdır?

-
verileri bundle ile taşısan olmaz mı hocam
-
unbalanced bunu yazdı
verileri bundle ile taşısan olmaz mı hocam
hocam bundle ile taşısam tekrar B den de A ya seçilen item ı taşımam gerekecek iş karışıyor.
O yüzden B aktivity sini iptal ettim Listview i dialogFragment de göstermeye çalışıyorum.