folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Web Service İle Listview Kullanımı

Web Service İle Listview Kullanımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Selam AndroMüridler,

Uygulamamın A activity sinde bir webservice den gelen json veri bloğunu listview e basabiliyorum. Lakin ihtiyacım şu ki A activitysinde bulunan  bir butona tıkladığımda tam sayfa bir listview açılmalı ve bu web serviceden gelen veriler ile dolmalı. daha sonra bu listview den seçtiğim herhangi bir item i yine A activitiy sin de bir edittext e yazdırmalıyım. Bu arada B activity kapanmalı

Bunu da şöyle düşündüm A activitiy sindeki bir butona bastığımda B activity açıyorum listview e orada doldurmaya çalışıyorum lakin tıkladığım item ın değerini A activity ine alamıyorum. Ayrıca listview e auto-complete yeteneği de katmak istiyorum.

Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Sabah sabah bir güncelleyelim bilgisayarının başında kahvaltısını yapan müridler görür belki:)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Müridcanlar şöyle bir yola girdim DialogFragment :) yani B activity sini iptal ettim ve A activitysindeki butona tıklandığında bir Dialog açılıyor oraya benim listview imi basmaya çalışıyorum. 

Şimdi listview e dataları basmak için array adapter kullanıyoruz. normalde MainActivityde bulunan bir listview e basmak istediğimizde arrayadapter in context parametresi MainActivity.this olarak giriyorduk oluyordu. Lakin aşağıda da görüldüğü üzere DFragment.java içerisindeki listview e veri basmak istediğimde hata veriyor. 

hiç tecrübe eden var mıdır?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

verileri bundle ile taşısan olmaz mı hocam

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

verileri bundle ile taşısan olmaz mı hocam

hocam bundle ile taşısam tekrar B den de A ya seçilen item ı taşımam gerekecek iş karışıyor.

O yüzden B aktivity sini iptal ettim Listview i dialogFragment de göstermeye çalışıyorum.

Toplam Hit: 1051 Toplam Mesaj: 5