folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Web Servisi Nasıl Kullanmam Gerek

Web Servisi Nasıl Kullanmam Gerek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Asp.net projesi var içinde bazı metotlar var mesela veri tabanına bağlanan metotlar ayrı bir classta duruyor.

Bana veri tabanına bağlanma işinin web serviste yapılması gerektiği söylendi.

Nette baya bişey okudum izledim filan ama yapacağım iş çok saçma geliyor.

Adam şimdi bir kaç veri girecek sonra kaydet butonuna tıklayacak veriler kaydolacak.

Burada hangi metotlar web servise atmam gerekiyor.

Benim DB ye bağlanma ve update işimi entityde yapan asp.et e ait metotlarım var.

Bu classları cart diye kopyalayıp web servise mi atmam gerekiyor olay bumu yani ?

Benim web servisten anladığım birbirinden bağımsız uygulamaların o metotlarıu kullanarak kendi ortamlarında çalıştırmaları,

Diyelimki ben androide bir uygulama yazıcam bu sl metodu ne işe yarayacak ki adamın ?

Kısaca web servis ne tür metotlar içermeli ?

Bununla ilgili kapsamlı ingizlizce türkçe dokuman ?

Ve bana söylenen şeyi yani bağlantıyı web serviste yapsın denmesindeki amaç ?

Bu sorularıma cevap verirseniz çok müteşekkil olacağım.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

ups

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Anladığım kadarıyla, adamlara connection string'i vermek istemiyorsunuz. 

Normaldir verdiğinizde adamlar database root olur çünkü.

Neyse gelelim konuya, web servis yazıp parametre olarak verinin ekleneceği tabloyu, girilmesi gereken verileri parametre olarak alman gerek.

Örneğin kayıt ekleme web servisi yazacaksın, kayıtta başlık, kısa içerik, uzun içerik ve etiketler olsun..

Sen parametre olarak Public static void KayitEkle(string KayitBaslik, string KisaIcerik, string UzunIcerik){.....}

şekline fonksiyonunu yazıp database bağlantısını web servisi çalıştırdığın class'da tanımlarsın, böylece adam database'e senin izin verdiğin şekilde birşeyler ekleyebilir, duruma göre edit fonksiyonu yazarak web servise açabilirsin, silmedir vs. onları da aynı şekilde.

Örneğin 500 kişiye bu programı sattığını varsayalım, her önüne gelen kendi hesabında birşeyler ekleyip silebilir olacakdır ve aynı zamanda hiçbirisi de database connection string'i göremeyeceği için güvenlikle ilgili herhangi bir zaafın olmayacaktır..

Web servisler nedir diye soracak olursan pratikte çok basit gibi gelen, ama sırf bu konu yüzünden 4.000 TL vererek microsoft yazılım kursuna gitmeme neden olan olaydır..

Web servislerin daha birçok faydası var ama yukarıda saydığım sadece bir tanesidir...

Toplam Hit: 632 Toplam Mesaj: 3