Web Servisiyle Çalışan Uzaktan Fiş Yazdırma Aleti?
-
Hacılar bana bir ip adresine veya web sitesine bağlanıp (xml, soap vb servislerle çalışan) gördüğünü fiş olarak basacak bir mobil alet lazım. Bu aletin tek başına herhangi bir pcye bağımlı olmadan, internet veya gprs/3g kullanarak site/ip bağlantısı yapıp veri varsa otomatik fiş yazdır görevi görmesi gerekiyor.
Piyasada ucuza bu tarz bir fiş yazdırma aleti bulamadım. Yurtdışında bu iş için pos cihazlarını kullananlar varmış (ucuz ve gprs bağlantısı yapabildiğinden dolayı) ancak bu konuda da hiç bir ayrıntı bulamadım.
Böyle bir cihazla deneyimi olan var mı? ucuz internet bağlantılı otomatik yazdırma fonksiyonu olan fiş yazdırma aygıtı bilen var mı? Şu ucuz pos cihazında böyle bir özellik gördüm diyebilecek var mı? Ya da farklı bir fikir verebilecek olan var mı? Veya ben pos cihazını yeniden programlarım bu özelliği kazandırırım diyebilen var mı?
-
Örnek alet buldum tam istediğim gibi bu tarz aleti Türkiyede gören bilen veya gümrüğe takılır mı takılmaz mı bilen var mı :|
-
^UP
-
http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/pa/IT-9000/
Bu alet işini görür sanırım.Edit: Ben konuyu okuyunca el terminali canlandı gözümde :) Ne kadar mobil bir cihaz lazım?
Balyoz99 tarafından 12/Ara/14 13:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam mobilden kastım pcye ve kablolara bağımlı olmadan içine takılan sim kartla internete çıkması ve siteyle etkileşime girebilmesi. Örnek bir cihaz buldum zaten ancak gümrükten geçip geçmeyeceğini kestiremedim. Üretimini yapan firmalara mail yolladım ancak dönüş yapan da olmadı.
Normal pos cihazları için yazılım yapanlar varmış onlarla iletişime geçtim en azından bir pos cihazını bu işe yarayacak şekilde geliştirebilir miyiz bilgisi almak için onlardan da cevap yok.
O casio para bakımından çok casio bide :D
-
IPad kullan android sim takılan tablet kullan niye bu kadar kasiyorsun? Yazılımı da web arayüzünde hallet
-
Mobil telefonla, tabletle yapılacak iş değil bu malesef. Cihaz + extra yazıcı cihaz gerekir bu da daha fazla para demektir.ve ülkemizde hala bluetooth fiş yazıcı cihazlar yok. Kaba saba bilgisayara takılan 300 400 liralık fiş yazıcı alet satıyorlar millete.