Web Siteleri Fiyatlandirma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Selamun aleykum arkadaslar,

Uzun zamandir konu acamadim. Aklima soyle bir sey takildi ve sormak istedim fikirlerinizi almak acisindan.

Yaptiginiz web tasarimlarin, web sitelerinin(wp,joomla v.s) web programlamlamalarin fiyatlarini nasil belirliyorsunuz?

Yani freelance olarak calisirsaniz ki ben bu isi ikinci is olarak yapiyorum. Hic bir yerde kesin fiyat v.s yok.

Orn bir haber sitesi kurdum (yaptim demiyorum) wp aldim kurdum. 100 euro aldim. Onceden statik olan bir siteden 300 aldigim olduydu.

Ama 1 ay ugrastim bilmedigim icin.

Simdide kafama takildi. Kardesim ne az isleyip cok para almak (musteriyi aldatmak [kul hakki yemiyelim]) ne de emegimin karsiliginin azini almak istiyorum.

Iki arada bir derede kaldim

Siz fikirlerinizi soyleyin lutfen.

Yunanistana gore Turkiyede fiyatlar nasil bilmiyorum. Mumkunse euro olarak bir aciklayin arkadaslar.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

müşteriyi kaçırmadan işinin ne kadar zor olduğuna ikna ederek verebileceğin en iyi teklifi vereceksin Türkiye şartlarında kimse emeğine göre mekanik şekilde fiyat biçemiyor malesef müşteriye göre fiyat veriliyor çünkü sağolsunlar 10 kasa limon aldıklarını sanıyorlar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Para kazandıran bir siteyse ölçmek kolay, 1 yada 1,5 yıl (+ development zamanı) içinde getirisine vergi vs ekleyip satabilirsn.

Eğer reklam fln koymadan kendi kedine yayılan bir siteyse (örneğin nobrain.dk, twogirlsonecup, yada bi oyun sitesi) ozaman alıcı firmaya ne kadar uyduğu ile ilgili değişir.

Ayrıca fiyatlandırma mantığın yanlış,helal haram diye düşüneceksen git maaşlı çalış böle girişimcilik yapma =) Elbette ki bi duyulmamış bir medya ajansına sattığın şeyi turkcelle aynı fiyata satmayacaksın.

O kafayı değiştirmezsen hızlıca batarsın, kimse o kafada değil çünkü.

Zaten birçok iş dalında para kazandıran şey malı üretmek değil malın fiyatını doğru ayarlamaktır.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Hocam ne edersen et piyasayı ayaklar altına alma.

Ben müşterilerime fiyatlandırma yaparken o sistem üzerinden ne kazanabileceklerini ön gördükten sonra fiyatlandırma yaparım..

Misal :

Ben bu sistem ile ne kadar uğraşacağım (Emeğim ne - ne kadar kodlayacağım - Beni ne kadar yoracak)  = x TL 

Ben bu sistemi yaparken ilgilenmem gereken insanlar ve kendi hayatımdan ne kadar çalacağım : y TL 

Sistem bittikten sonra ihtiyaçlar asla bitmez seni sürekli ararlar şu da olsun buda olsun derler parasını peşin alırım : z TL 

En son olarak adam benim yaptığım işten 1 ayda ne kadar kazanacak = a TL 

Fiyatlandırmam : x+y+z+a TL olacaktır.. 

Adam az çok aktif sistemleri kullanmayı biliyorsa Z TL yi istemem mesela ama moronsa beni kasacağından isterim....

Şimdi bu fiyatlandırmayı sıfırdan bir kişiye sıfır bir sistem kuracaksam tasarım sıfır, kodlamalar sıfır, admin paneli sıfır her şey sıfır ise bu şekilde.

Ekstradan Seo optimizasyonu, faturalandırma , Remarketing gibi daha ileri şeyler isteyecekse fiyat biraz daha artıyor.

Şimdi  bana wp kur deseler kurmam ben öle çalışmıyorum ama kurmam gerekse...

Alacağım ücret =   Standart kurulum için 150 Euro normal... 

Ama tema istiyorum bu eklenmeli şu eklenmeli derse 150 Euro daha eklerim.

Yani her zaman müşterilene paket sunarsan kazanan sen olursun... Şu olacaksa bu olmayacak bu, hangisini istersen paran neye yeterse diye yola çıkacaksın.

Hee wp yi tanıdığıma kuracaksam para almam oda ayrı olay... Ama müşteri diye tanımladığım sınıftan bir insan ise bu durum yukarıda bahsettiğim gibidir.

Müşteriye göre fiyat vermeyi öğrenmelisin.

Örnek : Öğrenci adam geliyo bana bot yaz diyo ne diyim amk bu adama şimdi işini görsün diye 70 TL 50 TL diyoz... Bazen zamanım olursa bedava yapıyorz.  Ama bunu bildiğin e ticaret sitesi isterse yada farklı bir firma fiyat direk 800 TL 1.000 TL çıkıyor. (Aynı botmu hayır tabiki elini yüzünü düzeltiyorum, tasarım yapıyorum, adminpaneli ekliyorum full aktif bot yapıyorum)

Durum budur yani....

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek

kurumsal sitelere en düşük 1000 lira çekiyorum

Hoop.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    SnipeTR bunu yazdı

Hocam ne edersen et piyasayı ayaklar altına alma.

Ben müşterilerime fiyatlandırma yaparken o sistem üzerinden ne kazanabileceklerini ön gördükten sonra fiyatlandırma yaparım..

Misal :

Ben bu sistem ile ne kadar uğraşacağım (Emeğim ne - ne kadar kodlayacağım - Beni ne kadar yoracak)  = x TL 

Ben bu sistemi yaparken ilgilenmem gereken insanlar ve kendi hayatımdan ne kadar çalacağım : y TL 

Sistem bittikten sonra ihtiyaçlar asla bitmez seni sürekli ararlar şu da olsun buda olsun derler parasını peşin alırım : z TL 

En son olarak adam benim yaptığım işten 1 ayda ne kadar kazanacak = a TL 

Fiyatlandırmam : x+y+z+a TL olacaktır.. 

Adam az çok aktif sistemleri kullanmayı biliyorsa Z TL yi istemem mesela ama moronsa beni kasacağından isterim....

Şimdi bu fiyatlandırmayı sıfırdan bir kişiye sıfır bir sistem kuracaksam tasarım sıfır, kodlamalar sıfır, admin paneli sıfır her şey sıfır ise bu şekilde.

Ekstradan Seo optimizasyonu, faturalandırma , Remarketing gibi daha ileri şeyler isteyecekse fiyat biraz daha artıyor.

Şimdi  bana wp kur deseler kurmam ben öle çalışmıyorum ama kurmam gerekse...

Alacağım ücret =   Standart kurulum için 150 Euro normal... 

Ama tema istiyorum bu eklenmeli şu eklenmeli derse 150 Euro daha eklerim.

Yani her zaman müşterilene paket sunarsan kazanan sen olursun... Şu olacaksa bu olmayacak bu, hangisini istersen paran neye yeterse diye yola çıkacaksın.

Hee wp yi tanıdığıma kuracaksam para almam oda ayrı olay... Ama müşteri diye tanımladığım sınıftan bir insan ise bu durum yukarıda bahsettiğim gibidir.

Müşteriye göre fiyat vermeyi öğrenmelisin.

Örnek : Öğrenci adam geliyo bana bot yaz diyo ne diyim amk bu adama şimdi işini görsün diye 70 TL 50 TL diyoz... Bazen zamanım olursa bedava yapıyorz.  Ama bunu bildiğin e ticaret sitesi isterse yada farklı bir firma fiyat direk 800 TL 1.000 TL çıkıyor. (Aynı botmu hayır tabiki elini yüzünü düzeltiyorum, tasarım yapıyorum, adminpaneli ekliyorum full aktif bot yapıyorum)

Durum budur yani....

Kardesim

En genis aciklamayi sen yapmissin oncelikle sagol.

Bende wp ile calismiyordum ama insan mecbur kaliyor.

Default yapmayi daha seviyom :) neyse.

Mesela ben bunu kurdum. http://www.thrakipost.gr/

buna sen kac alirdin ?

Arkads benim tek niyetim ne pisyasanin altina vermek ne de

adam pcden anlamaz yarim saatte kurar ayarlarim.. (tek kisi sirket degil) e ondan da 300 euro alirsam icim rahat etmiyor...

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Üstad : 

Eğer tbt de bir muride yapılacaksa ve benim boş zamanım varsa ki çok zor bir şeyden bahsediyorum kurmam ama yardım ederim nasıl yapılacağını öğrensin.

Adamın bir iş yeri varsa para kazanan bir adamsa 300 euro dan aşşa almam, ekstra paketler sunar daha fazla alırım.

Adam bana daha önceden selam vermiş muhabbet eden bir adamsa ama dostum değilse 200 euro alırım

Adam işçi başkasının altında çalışıyor benlede muhabbeti varsa zevk için bu işleri yapmak istiyor blog tutmak istiyor mesela 50 60 Euro alırım. Kafama göre belki hiç almam onun iyi niyeti olduğunu beni sikmek istemediğini düşünüyorsam.

Demek istediğim muşteriye göre fiyat belirlemek zorundasın

He şuda var hiç param yoksa elimde bir iş yoksa işyeri sahibine 300 değilde 150 de yapabilirim... 

Tok satıcı gibi düşün olayları. Ne kadar toksan o kadar pahalıya satarsın.

Benim görüşüm bu... Biraz zenginden alıp zengin olmak ;))

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
Toplam Hit: 996 Toplam Mesaj: 7