Web Sitelerinin İp Lerini Bulma Sorunu
-
beyler telekomun yasakladığı sitelere giriş için ip leri bulmam lazım bi kaç sitenin. youtube un ip si zaten veriliyor nette heryerde. cmd den ping çekmek filan da işe yaramıyor. zaten telekom ip yasağı koyduysa siteye ulaşamıyor ping çekerken ve zaman aşımı filan diyor. yani ip engelli sitelerin ip sini bulamıyorum.
http://cqcounter.com/whois/ şöyle bi site buldum bütün sitelerin ip lerini veriyor ama mesela youtube un ip sini 208.65.153.238 olarak veriyor buna benzer bi çok sitede yine ip bu çıkıyor ama siteye giriş için kullandığımız ip 208.117.236.70. sitenin verdiği ip işe yaramıyor yine erişemiyorum . ama bu son verdiğim ip ile hepimiz giriyoruz. hosts dosyasına yazmak için kullanacağımız ip leri nereden bulabiliriz. dediğim gibi ping filan işe yaramıyor zaten yasaklı olan sitelerde. e bu tarz sitelerin verdiği ip lerde kullanılamıyor. neden? ve kullanabileceğimiz ip leri nerden bulacağım?
-
tcp/ip ayarlarına gir dsn ayarlarını elle gir ilk satıra 208.67.222.222 alt satıra 208.67.220.220 gir tama de çık sonra gir ben öle giriyorum daha hiç yasak die bir yazı görmedim işin cins tarafı dsni otomatik hale getirince iş yerinde (turk telekom adsl) tahribat.coma girince siteye giriş mahkeme kararı ile engellenmiştir yazıyo ki paintle hazırlanmış gibi duruyo evden (tellcom adsl) tahribata zınk die giriyo ne biçim iş anlamadım :D
-
crafty bunu yazdı:
hocam proxy filan kullanmadan www.cowlist.com a girmeyi dene giremeyeceksin.( bu arada site adult içeriklidir örnek amacıyla verdim). youtube gibi ip ban koymuşlar. benim demek istediğim bu tarz siteler. cmd den filan da ping atabilme gibi bi ihtimalimiz yok maalesef. hosts dosyasına yazabileceğim ip leri bulmak amacıyla açtım konuyu. becerebilen yardımcı olsun
-----------------------------
tcp/ip ayarlarına gir dsn ayarlarını elle gir ilk satıra 208.67.222.222 alt satıra 208.67.220.220 gir tama de çık sonra gir ben öle giriyorum daha hiç yasak die bir yazı görmedim işin cins tarafı dsni otomatik hale getirince iş yerinde (turk telekom adsl) tahribat.coma girince siteye giriş mahkeme kararı ile engellenmiştir yazıyo ki paintle hazırlanmış gibi duruyo evden (tellcom adsl) tahribata zınk die giriyo ne biçim iş anlamadım :D
----------------------------- -
http://www.selfseo.com/find_ip_address_of_a_website.php
Bunu buldum. cowlist dediğin sitenin ip ve lokasyon bilgileri:
The IP address of www.cowlist.com is 66.165.186.129
The IP address 66.165.186.129 is assigned to
CanadaBurası da işine yarıyabilir
http://www.kloth.net/services/nslookup.php
-
ping çekmen yeterli sen zaman aşımını boş ver orada ip görünüyo zaten
C:\Documents and Settings\Unnamed>ping SiteAdi.CoM
32 bayt veri ile youtube.com [Çıkan Ip] 'ping' ediliyor:
İstek zaman aşımına uğradı.
İstek zaman aşımına uğradı.Çıkan Ip için Ping istatistiği:
Paket: Giden = 4, Gelen = 0, Kaybolan = 4 (100% kayıp),Böyle dese bile ip çıkıyo genelde gerçek ip olmuyo ama :d çünkü youtube 88 li çıkıyo :d ama hosts a yazınca halloluyo ve giriş izni oluyo tekrarardan ping atarsanız aynı adrese geçek ip de görürsünüz.
-
çalıştıra C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts yaz sonra not defteriyle aç
en alt satıra
208.117.236.70 www.youtube.comişte bu yöntemle girebiliyoruz youtube a ama youtube un ip si 208.65.153.238 . gerçek olan 2. si. tahminimce hosts dosyasına yazdığımız youtube un kendi ip si değil başka bir ip den youtube a yönlendiriliyoruz. yani sitelerden filan bulduğumuz ip ler sitelerin kendi ip leri ama hosts dosyasına yazınca o ip banlı olduğu için yine erişemiyoruz. biz bu yöntemle www.youtube.com yazınca youtube a değil 208.117.236.70 e bağlan diyoruz.
-
www.domainwhitepages.com
Address lookup
canonical name youtube.com. aliases addresses 208.65.153.251
208.65.153.253
208.117.236.69
208.65.153.238