Web Sitemdeki Bazı Sayfaların Google'da Aratınca Çıkmamasını İstiyorum
-
Arkadaşlar
Kendi css tasarladığım siteyi kullanıyorum.
Bazı sayfalar google'da aratınca ilk çıkıyor.
Mesela AHMET ismini aratıyorum sitemdeki AHMET isimli sayfa çıkmıyor ama gidip alakasız başka bir sayfa çıkıyor.
O sayfayı sadece web sitemi ziyaret edenlerin girip görmesini istiyorum.
Kod mod bir yöntem var mı bildiğiniz?
-
Google Webmaster Tools üzerinden biraz kurcalarsan bulabilirsin. http://www.google.com/webmasters/
NigraSilva tarafından 15/Şub/14 02:21 tarihinde düzenlenmiştir
Not: Denemedim, riske atmak istemedim zaten kan kusturuyor bu aralar ama orada URL kaldırma muhabbeti var. =/ -
vay siteye devam ha :))
konusu gelmişken:
geçen seferden yorumuma kızmadığından bende senin olgun biri olduğuna kanaat getirdim.
ifadem biraz sertte olsa gerçekten iyilik olsun diyerek yapmıştım bunu anladığına sevindim.
soruna gelince:
siteyi ilk kurduğunda muhtemelen içerik az oluyor.
ve google arama motorunda genelde en özgün sayfaya önce gider.
yada kişilerin en çok baktığı sayfaya sen sık sık o sayfaya bakıyorsundur.
istatisilik tutuyor ve o sayfanın daha popüler olduğunu düşünüp oraya yönlendiriyor.
yani ilk seferde kafana takma sitenin içeriğini doldurdukça durum kendiliğinden düzelecektir.
20 -30 sayfa bir yaz bakalım düzelmezse görüşürüz
-
futurist bunu yazdı
vay siteye devam ha :))
konusu gelmişken:
geçen seferden yorumuma kızmadığından bende senin olgun biri olduğuna kanaat getirdim.
ifadem biraz sertte olsa gerçekten iyilik olsun diyerek yapmıştım bunu anladığına sevindim.
soruna gelince:
siteyi ilk kurduğunda muhtemelen içerik az oluyor.
ve google arama motorunda genelde en özgün sayfaya önce gider.
yada kişilerin en çok baktığı sayfaya sen sık sık o sayfaya bakıyorsundur.
istatisilik tutuyor ve o sayfanın daha popüler olduğunu düşünüp oraya yönlendiriyor.
yani ilk seferde kafana takma sitenin içeriğini doldurdukça durum kendiliğinden düzelecektir.
20 -30 sayfa bir yaz bakalım düzelmezse görüşürüz
Evet devam :) Estağfurullah, dediğim gibi değer verip en ince ayrıntısına kadar incelemişsin. Bunu da kendi üslubunda dile getirmişsin ve gerçekten çok severek okudum eleştirini. Ve gayet de haklıydın.
Ayrıca açtığım o konuda hala senin dile getirdiğin hataları çözmeye çalışıyorum :D Sadece menülerle ilgili sıkıntım kaldı, onu da gidereceğim inşallah.
Sorduğum soruyla ilgili, aslında o sayfaya kimse girmiyor diyebilirim. Kişilik Testi ile ilgili olan sayfayı kastediyorum belki hatırlarsın. google'a adımı soyadımı yazınca direk orası geliyor. Hakkında kısmının gelmesi lazım :) Ama dediğin gibi biraz daha zamana ihtiyacım var.
-
robot.txt le halledebilirsin
-
google webmaster tools'da url düşür gibi bir seçenek olacak ordan halletmen lazım.
Ama o dediğinin önüne geçemezsin yarın mehmet diye ararlar başka sayfa yine üstte çıkar.
-
http://www.seohocasi.com/robots-txt-yapimi/
-
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX">