Web Siteme Site İçi Arama Motoru Arıyorum. Elinde Olan Var Mı?
-
Merhaba arkadaşlar.
Tamamen manüel olarak kodladığım web sitem için site içi arama modülü arıyorum. Elinde olan var mı?
Herhangi bir script alt yapım yok, tamamen manüel olarak oluşturuyorum, html kodları arıyorum.
Site içi arama motoru var mı elinizde? Google alt yapısı istemiyorum siteme özgün dursun istiyorum.
Elinde link, kod, anlatım vs olan var mı?
BKZ: www.ceonour.com için
@mod : Gereksiz mesajlar silinmiştir. Ciddi konuda saçma mesajlar yazmayın, dikkat edin.
-
HTML tabanlı site yazıyorsun ve bunun içerisinde arama yapacak motor mu istiyorsun? Hemde Google API olmayacak..
-
hocam arama motoru dediğin öyle alıp da siteye entegre edip hadi çalış bakiyim diyerek tur attırmakla olmuyor.. Bir veritabanın olacak, tablolara göre sorgu yazacaksın, sayfa hazırlayacaksın entegre edeceksin sonuç döndürecek ki bu da dinamik olacak html ile olmaz o iş.
Yapabileceğin tek şey google apisi kullanmak. Başka hiç bir çaren yok. Sitene özgü olması için de google arama apisinden google logolarını kaldırma olanağı var bir kaç css hack ile. renkleri de sitene göre ayarladığın zaman oldu bitti işte sana özgü arama motoru.
ya da oturacaksın tek bir tablo hazırlayacaksın tablonda id - anahtar - sayfa hücreleri olacak veritabanı hazırlayıp basitçe bir arama sorgusuyla sonuç döndürteceksin. linkleri, kelimeleri elle gireceksin veritabanına.
-
hmml ile olmaz ama java kullanırsan belki
yada böyle bişi mi arıyorsun
<script language="JavaScript"> var NS4 = (document.layers); // hangi browser? var IE4 = (document.all); var win = window; var n = 0; function findInPage(str) { var txt, i, found; if (str == "e") return false; if (NS4) { if (!win.find(str)) while(win.find(str, false, true)) n++; else n++; if (n == 0) alert("Aradığınız kelime sayfada bulunamadı."); } if (IE4) { txt = win.document.body.createTextRange(); for (i = 0; i <= n && (found = txt.findText(str)) != false; i++) { txt.moveStart("character", 1); txt.moveEnd("textedit"); } if (found) { txt.moveStart("character", -1); txt.findText(str); txt.select(); txt.scrollIntoView(); n++; } else { if (n > 0) { n = 0; findInPage(str); } else alert("Aradığınız kelime sayfada bulunamadı."); } } return false; } </script> <form name="search" onSubmit="return findInPage(this.string.value);"> <font size=3><input name="string" type="text" size=15 onChange="n = 0;"></font> <input type="submit" value=" Ara "> </form> <strong>ŞAİRLER</strong> <br> Ne gördükse iyi kötü<br> Ömür biter biz hâlâ<br> Söyleriz.<br> <br> Ne varsa şu dünyada<br> Türlü görüntüler<br> Gelsek de sonuna<br> Söyleriz.<br> <br> Bazan boş günler<br> Geçer birden dolunca<br> Söyleriz.<br> <br> Ne biter<br> Ne kalır geçmiş kitaplarda<br> Ölümden sonra da<br> Söyleriz.<br> <strong>DOLUNAY</strong> -
java ile bir örnek de ben vereyim
http://www.javascriptkit.com/script/microsoft.htm
en fazla bu şekilde yapabilirsin.
-
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum hocam sağ olun.
Kendim yazmaya karar verdim. Araştıracağım. Bunun anlatımını yapan link vs var mı elinizde?
Olmazsa @
pesimistzombie nin dediği gibi google grafikleri kaldırılmış bir arama motoru koyarım. -
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------java ile bir örnek de ben vereyim
http://www.javascriptkit.com/script/microsoft.htm
en fazla bu şekilde yapabilirsin.
-----------------------------Amma dandikmiş hocam :D Ben google amcanın kapısını çalayım en iyisi :D Teşekkür ederim
-
hocam veritabanı olmadan işin çok zor. Sıfırdan site kodlaman güzel. Ancak neden php yada asp gibi dilleri değil de sadece html yi tercih ediyorsun ? Bunun sebebini öğrenmek isterim.
Eğer vakit ve imkan varsa siteni aspx veya php ye çevirmeni tavsiye ederim. Böylece istediğin her modülün örneğini bulabilirsin.
-
Zor değil, asp yada phpde fso lu bişeyle yapabilirsin. asp php aspx çalışmıyor dersen o zaman zor tabi