folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Web Sitesi Acmak İstiyorum Yardım Lütfen Birşey Bilmiyorum

Web Sitesi Acmak İstiyorum Yardım Lütfen Birşey Bilmiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    müritler düşündüm tasındım bi web sayfası acmaya karar verdim. site soru cevap sitesi olacak sağlık
    hakkında. insanlar gelip sorularını yazacaklar(örn.sevgilimin kızlık zarını nasıl diktirecem:). ilgili doktorlar cevap verecekler. doktorları falan hep ayarlıyabilirim. bunlardan bi sıkıntı yok. fakat ben site yapımıyla alakalı bildigim tek sey domain alacagım ve host alacagım(hostun ne oldugunuda tam bilmiyorum). sorularım sunlar

1-sizce bu site tutar mı? insanlar ilgi gösterirmi?( tüm cevaplar uzman kişler tarafından verilecek)

2-bu site tutarsa ben bu siteden para kazanabilirmiyim?nasıl?

3- host ne işe yarar? nasıl saglam olarak alabilirim?

4- script nedir? olmazsa olmaz mı?tema falan nelerdir?

5-siteyi üniversitededen ögrenci arkadaşlardan birine yaptırmayı düşünüyorum belli bi fiyata. birisine yaptırdım diyelim. bu adam siteyi yaptı calısır vaziyette nasıl teslim edecek. daha sonra bu adam ben istemezsem siteye mudahele edebilirmi? o siteyi tamamladıktan ve yayına soktuktan sonra gerisini ben devam ettirebilirmiyim.

6- asp php nedir ne degildir tam olarak.

7- bu sorduklarımdan baska gerekli olan bilmedigim birşey warmı?

8- databse falan bunlar ne ayak?

kısacası hiçbirşey bilmiyorum. google amcada bulduklarıma itimat etmiyorum. sizden yarım bekliyorum. bana yardımcı olabilecek en azından. neler yapmam gerktigini anlatabilecek birileri mutlaka wardır tahribatta. sizlere guvenıyorum

saygılar

mürit

seadog

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

yukarıda yazmayı unutmusum.

9- sunucu nedir? kiralanırmı ? satın mı alınılır? kendim evimde sunuc yapabilirmiyim

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

1 Hocam tutabilir fena bi proje gibi durmuyor :)

2 Tutarsa sitene reklam alıp para kazanabilirsin, veya ne bileyim premium üyelik vb şeyler türetilebilir.

3 Host senin web sitenin tutulacağı bilgisayar'dır. Yani sen bir bilgisayarın harddiskinin ufak bi bölümünü kiralıyorsun gibi bişi.. (Sağlamm kısmını BuZuL ile görüş :D)

4 Script dediğimiz şey senin sitendeki çalışma mekanizmasını sağlayacak sistem. Adam formu yollayacak bu veritabanına kaydedilecek sen yönetim panelinden girip okuyacaksın, falan filan bunların hepsi scriptin bir parçası..

5 Arkadaşın kodlar siteyi kurulumunu sana anlatır, sen de hosta yüklersin ve yayına başlar. Eğer açık bi kapı bırakmışssa siteni uçurabilir.

6 Asp ve Php bu scriptlerin yazıldığı programlama dillerinden iki tanesi.

7 Yok sanırım.

8 Database (veritabanı) bu scriptle çalışan verilerin tutulacağı yer. Bir nevi excel dosyası gibi düşünebilirsin. Başvurular üyeler vs hepsi tablolarda tutulur. Scripter bunları oradan çeker işler değiştirir siler ekler vs vs :)

Benden bu kadar..

Neyse hocam kal selametle :)

Edit:9 - Sunucu host'un biraz gelişmişi diyebiliriz. Host'ta sadece HD'nin bir bölümünü kiralarsın yetkin azdır, sunucu direk sana ait bi bilgisayardır. Evine sunucu kurabilirsin fakat upload oranı yüksek bir internet bağlantısına ihtiyacın var. Yoksa kurduğun siteye 5 kişi aynı anda girerse siten göçer :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

aga hiç uraşma  paran varsa ben bunların hepsini sana  öğretebilir sana bir site yapabilrim :)  P.M'den ayrıntıları konuşabiliriz.

....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

seadog bunu yazdı:
    -----------------------------
    1-sizce bu site tutar mı? insanlar ilgi gösterirmi?( tüm cevaplar uzman kişler tarafından verilecek)
    CVP : böyle siteler zaten var tamamen senin reklam yapmana bağlı bişey uzman doktorları nerden bulacaksın bu arada ?

2-bu site tutarsa ben bu siteden para kazanabilirmiyim?nasıl?
    CVP : Kazanırsın Tabiki

3- host ne işe yarar? nasıl saglam olarak alabilirim?
    CVP : Host dosyalarını barındırma şeysidir domain aldınmı ? birde  domain lazım olacak :) benden sağlam olarak alabilirsin.

4- script nedir? olmazsa olmaz mı?tema falan nelerdir?
    CVP : ya kendin yazacan yada hazır bişey bulacan asp veya php olması lazım veritabanlı bişey olacak çünkü siten :) aspindir.com da vardır sana uygun bişeyler

5-siteyi üniversitededen ögrenci arkadaşlardan birine yaptırmayı düşünüyorum belli bi fiyata. birisine yaptırdım diyelim. bu adam siteyi yaptı calısır vaziyette nasıl teslim edecek. daha sonra bu adam ben istemezsem siteye mudahele edebilirmi? o siteyi tamamladıktan ve yayına soktuktan sonra gerisini ben devam ettirebilirmiyim.
    cvp : istersen bende yaparım sana siteyi iletişime geç detay vereyim :)

6- asp php nedir ne degildir tam olarak.
    CVP : Asp ile php siteyi yazman gerekiyorsa bunları bilmen gerekiyor yok siteyi ben yapmayacağım yaptıracağım dersen gerek yok ama yinede kıyısından köşesinden öğrenirsen iyi olur.

7- bu sorduklarımdan baska gerekli olan bilmedigim birşey warmı?
    CVP : Ziyaretçi :)

8- databse falan bunlar ne ayak?
    CVP : Database mesela ziyaretçi geldi sitene bişey sordu senin bunu kayteddiğin yerdir.doktor geldi cevap verdi bunu kaydettiğin y erdir kullanıcı adısı şifresi vs. onların kayıtlı olduğu yerler işte :)

kısacası hiçbirşey bilmiyorum. google amcada bulduklarıma itimat etmiyorum. sizden yarım bekliyorum. bana yardımcı olabilecek en azından. neler yapmam gerktigini anlatabilecek birileri mutlaka wardır tahribatta. sizlere guvenıyorum

saygılar

mürit

seadog

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    seadog bunu yazdı:

yukarıda yazmayı unutmusum.

9- sunucu nedir? kiralanırmı ? satın mı alınılır? kendim evimde sunuc yapabilirmiyim

Hocam o iş çok zahmetli bir iştir gördüğüm kadarı ile hiçbirşey bilmiyorsun :D en güzeli sağlam bir datacenterden sunucu kiralamak ama açacağın bir site ise host alsan sana yeterli...

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

Bu şekilde girişilen internet sitelerinin %80 kadarının tutmadığı yapan içinde sahibi içinde eziyet haline geldiğini tecrübelerime dayanarak ifade edebilirim. bana şimdiye kadar N tane site yazdırdılar çalıştığım işlerde pek azı başarılı sayılabilir düzeye erişti.Bir nedenle devam ettirilemedi ya da kapatıldı. Kötü fikir yoktur yeterince desteklenemeyen fikirler vardır. Minareyi çalmadan önce kılıfı nasıl dikeceğini düşünmemekten kaynaklandı hepsi. 

Amacın para kazanmak ise, yatırımı doğru yapmanın yollarını aramalısın. Reklamasyon, yazılım, tasarım, içerik girilmesi , içerik yönetimi ve teknik destek  bunlar bir sitenin oluşturulması yürütülmesi için zorunlu şeyler ve bir ekip olmadan, mesaisini buna ayıran bu işi meslek olarak edinmiş insanlarla çalışmadan para kazanman imkansız. medya da çıkan bir site yaptı zengin oldu ... haberlerinin tmamı ara gaz başarılı olan , ulusal düzeyde reklam edilen her sitenin arkasında dolaylı / dolaysız ya da gizli de olsa büyük bir şirket var emin ol. çıkıp mesela MS ben facebook u yaptırdım demez ama %1 i için bir milyar $ önerdim der bunu uluslararası basın yazar ve sonra facebook bir numara olur. 

mesela TBT gibi bir forum siteside açabilirsin ya da paylaşım sitesi gibi olur ama ne kadar para kazanırsın meçhul. Hazır script kurarsın yada bilen birine kurdurursun.Ki N tane forum sitesi var niye gelip sıradan bi kullanıcı senin sitene girsin forumuna yazsın özellikle en başta boşken?

İnternet konusuna yatırım yapmanın teorik olarak konfeksiyon atölyesi açmaktan bir farkı yoktur. Bir işletme , şirket kurmak gibidir. Ekmek fırını açan bir insan ekmeğin nasıl yapıldığını , hamur makinasının nasıl çalıştığını bilmese de olur. Onu bilen insanları çalıştıracaktır. Ama tabi unun buğdaydan yapıldığını da biliyor olması gerek bence ki sen hosting nedir diye soruyorsun , durum endişe verici.   

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 1268 Toplam Mesaj: 7