Web Sitesi Tescili Hakkında Soru
-
selam arkadaşlar.
biraz bilgiye ihtiyacım var.
bir web sitesi açmak istiyorum. ve bütün uzantılarını da alıp tescillemek istiyorum.
web sitesinin açılma masrafı ve tescil etmenin masrafı nekadardır?
tescil edince isim hakkını miras bırakabiliyomuyuz ya da belirli bir süresi filan var mı?
siteyi açmadan önce tescil etmek mümkün mü
ve isim hakkını alırken (com com.tr gen org gibi bütün uzantıların hepsini) herhangi bir zorluk yaşarmıyız? yani ha ddeyince istediğimiz uzantıyı alabilirmiyiz. yani yescilli olsa da falanca sebepten dolayı siteni açamazsın filan gibi bir durum sözkonusu oluyor mu?
hiç anlamam bu işlerden ama biraz işte çocuğa anlatır gibi anlatırmısınız?:)
-
Hacı kurumsal bi firma isen firma isminin com.tr sini daha önce alınmamaışsa alabilirisin onun dışında diğer uzantılar da dahil olmak üzere eğer alınmamışsa 1 yada 2 yıllığına tescilleyebiliyorsun daha uzun tescilleyen yerler varsa bilmiyorum.... com.tr biraz daha pahalı ama normal uzantılar yaklaşım yıllığı 15 liraya tescillenebiliyor. Evet istediğin zaman tescillersin, domani önce almak daha mantıklıdır zaten ve host aldıktan sonta hostunun sana verdiği DNS leri domin yönetim panelinden kaydedersin olur biter site....
-
şirket isimleri direk tr uzantılı olarak şirkete ait oluyor diye bişey duydum bide :|
-
aynı isimden şirket olabilir. bu durumda ilk gelen alır .com.tr de olsa
-
nasl alıcaz web sitesini bi yol gösterecek kimse yok mu yani :S
-
hacktorx bunu yazdı:
-----------------------------
nasl alıcaz web sitesini bi yol gösterecek kimse yok mu yani :S
-----------------------------hocam sırket ısmın neyse yabancı sıtelerde sorgula once bostaysa uzantılar ıstedıgın an bosta olan butun uzantıları alabılırsın ama dolu olan varsa onları alamasssın
eger yardım ıstıyosan pm den ulas bana sana yardımcı olayım bu tescılleme konularında
-
bu işi yapan siteler var. buradan alan adının boşta olup olmadığını sorgulayabilirsin http://www.turhost.com/alan-adi-kayit.htm
sadece alan adını tescil ettirebilirsin 15tl falan tutuyo siteyi yayına sokmak için host alman gerekiyo özelliğine göre 20-60TL gibi ortalama bir fiyata bulabilirsin