Web Sitesi Tescili Hakkında Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

selam arkadaşlar.

biraz bilgiye ihtiyacım var.

bir web sitesi açmak istiyorum. ve bütün uzantılarını da alıp tescillemek istiyorum.

web sitesinin açılma masrafı ve tescil etmenin masrafı nekadardır?

tescil edince isim hakkını miras bırakabiliyomuyuz ya da belirli bir süresi filan var mı?

siteyi açmadan önce tescil etmek mümkün mü

ve isim hakkını alırken (com com.tr gen  org gibi bütün uzantıların hepsini) herhangi bir zorluk yaşarmıyız? yani ha ddeyince  istediğimiz uzantıyı alabilirmiyiz. yani yescilli olsa da falanca sebepten dolayı siteni açamazsın filan gibi bir durum sözkonusu oluyor mu?

hiç anlamam bu işlerden ama biraz işte çocuğa anlatır gibi anlatırmısınız?:)

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek
    Hacı kurumsal bi firma isen firma isminin com.tr sini daha önce alınmamaışsa alabilirisin onun dışında diğer uzantılar da dahil olmak üzere eğer alınmamışsa 1 yada 2 yıllığına tescilleyebiliyorsun daha uzun tescilleyen yerler varsa bilmiyorum.... com.tr biraz daha pahalı ama normal uzantılar yaklaşım yıllığı 15 liraya tescillenebiliyor. Evet istediğin zaman tescillersin, domani önce almak daha mantıklıdır zaten ve host aldıktan sonta hostunun sana verdiği DNS leri domin yönetim panelinden kaydedersin olur biter site....

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

şirket isimleri direk tr uzantılı olarak şirkete ait oluyor diye bişey duydum bide :|

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    aynı isimden şirket olabilir. bu durumda ilk gelen alır .com.tr de olsa

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

nasl alıcaz web sitesini bi yol gösterecek kimse yok mu yani :S

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

hacktorx bunu yazdı:
    -----------------------------

nasl alıcaz web sitesini bi yol gösterecek kimse yok mu yani :S

-----------------------------

hocam sırket ısmın neyse yabancı sıtelerde sorgula once bostaysa uzantılar ıstedıgın an bosta olan butun uzantıları alabılırsın ama dolu olan varsa onları alamasssın

eger yardım ıstıyosan pm den  ulas bana sana yardımcı olayım bu tescılleme konularında

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AMoonRA
    AMoonRA's avatar
    Erkek

bu işi yapan siteler var. buradan alan adının boşta olup olmadığını sorgulayabilirsin http://www.turhost.com/alan-adi-kayit.htm

sadece alan adını tescil ettirebilirsin 15tl falan tutuyo siteyi yayına sokmak için host alman gerekiyo özelliğine göre 20-60TL gibi ortalama bir fiyata bulabilirsin

Toplam Hit: 1479 Toplam Mesaj: 7