Hertürlü Web tabanlı Saldırı Taktik ve Stratejileri
Web Tabanlı Proxy Siteleri Neden Tehlikelidir?
Web Tabanlı Proxy Siteleri Neden Tehlikelidir?
-
Web tabanlı proxy siteleri işyerinde veya okulda engellenmiş sitelere girmek için en çok tercih edilen yöntemlerden biri. Bende bu siteleri kuranların amacını merak ettiğimden küçük bir bir deney yaptım. Amacım siteyi kullanarak facebooka giren bir kişinin hesabına girebilmekti.
Kendi siteme en çok kullanılan php proxy scripti olan Glype http://www.glype.com/ kurdum. Yönetici ayarlarından log ve cookie saklamayı etkinleştirdim. Denek olan arkadaşım site üzerinden facebooka giriş yaptı. Bu sayede arkadaşımın cookiesi kayıt altına alınmış oldu. Arkadaşımın kayıtlı cookie dosyasını indirip açtım. Opera tarayıcısını kullanarak facebooka kendi hesabımla giriş yaptım. Daha sonra tarayıcı ayarlarından çerezleri yönete tıklayarak facebook cookiesini buldum. Teker teker operadaki çerezleri onunkilerle değiştirdim. Çerezleri yöneti kapattım. Açık olan facebook sayfasını yeniledim ve oldu onun facebookundaydım.
Sonuç olarak web tabanlı proxy siteleri tehlikelidir. Ve gezmek istediğiniz siteye şifre girmeniz gerekiyorsa bu tür siteleri kullanmayın.
-
ne hack yapılır la öyle
-
Evet birisini hacklemek için güzel bir yöntem :)
-
Hacklemek için iyi güzelde kim Facebook'a girmek için proxy sitesi kullanır ki ?
-
facebook okulda kursda çogu işyerinde yasak proxy le giriyolar genelde
sahinka tarafından 17/Eki/13 21:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Kaç sazan avlanmıştır bu şekilde kim bilir ?
-
halat bunu yazdı
Kaç sazan avlanmıştır bu şekilde kim bilir ?
aslında düşündüm de sms onayı iyi bi çözüm
-
ayrıca aynı şekilde kullandığınız free vpn ve proxy lerde de aynı tehlike söz konusudur bağlantınızı sniff ederler hocalar
-
acunetix de olması lazım sniff edebiliyorsunuz =)
http://www.acunetix.com/blog/web-security-zone/use-acunetix-as-proxy-server/
-
Citizen bunu yazdı
Hacklemek için iyi güzelde kim Facebook'a girmek için proxy sitesi kullanır ki ?
MEB ağında olanlar ya da askerde açık olmayan internet odasına erişebilen kişiler...
-
Tarayıcılar sahte websitesi uyarısı vermediği için phishing amaçlı da kullanılıyor her şey yaratıcılık ve kodlama bilgisine bağlı.