Web Tabanlı Yazılıma Eklemeler Yaptırılacak. (PHP, Codeigniter, Java, Excel)
-
Halihazırda çalışan scripte yapılacak eklemeler,
Proje tabanlı çalıştırdığımız scriptte projelerin bilgileri giriliyor ve evrakları oluşturuyor. Word ve Excel olarak istediğimiz dökümanları oluşturuyor. Zip olarak indiriyoruz proje sayfasından.
Yapılacaklar,
1)Word olarak indirilen dosyaları artık zip ve word dosyaları olarak değil direk sayfada pdf olarak önizlemeli bir şekilde yazıcıya gönderilecek şekilde basıma gönderecek.
2)Excel olarak inen ve Proje sayfasında girilen veriler (numaralar sayılar gibi değerler var.) Bunlar Excel oalrak iniyor. Bunlarda pdf olarak önizlemeli ve basıma hazır şekilde indirteceğiz.
Önemli NOT: Excel kısmınında şöyle bir durum var. Google sheet gibi düzenlenebilir bir excel sayfası olarak sistem üzerinden görebilmek istiyorum. Sornada basıma gönderebilmek istiyorum.
Kullandığım excellerde formüller var grafikler ve hesaplamalardan sonuç hesaplıyor. Yani açılan sayfada hem excel olarak inceleyip, düzenleyebilmem ve sonra da basıma gönder dediğimde o excel i yazdırması gerekiyor.
ÖRNEK: https://js.syncfusion.com/demos/jquery/#!/bootstrap/spreadsheet/defaultfunctionalities
şöyle şeyler var. yanlız benim excel dosyaları biraz daha karışık. yani formüller var, grafikler var. basıma göndereceğim sayfada bunlar olacak. Bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan teklif bekliyorum.
ExpirE tarafından 26/Tem/21 13:38 tarihinde düzenlenmiştir -
o excelleri webde göstermen çok zor :/ bu component düz datayı gösteriyor anladığım kadarıyla, hesaplama grafik çizme vs yapmıyor.
bu da belki işine yarayabilir
-
"Kullandığım excellerde formüller var grafikler ve hesaplamalardan sonuç hesaplıyor. Yani açılan sayfada hem excel olarak inceleyip, düzenleyebilmem ve sonra da basıma gönder dediğimde o excel i yazdırması gerekiyor."
bunun mumkun oldugunu zannetmiyorum :/
-
yolbulucu bunu yazdı
o excelleri webde göstermen çok zor :/ bu component düz datayı gösteriyor anladığım kadarıyla, hesaplama grafik çizme vs yapmıyor.
Hımm tamamdır. o halde excel olarak değilde direk formüllere göre hesaplayıp grafikleride phpde çizecek.
abdullahazad bunu yazdı"Kullandığım excellerde formüller var grafikler ve hesaplamalardan sonuç hesaplıyor. Yani açılan sayfada hem excel olarak inceleyip, düzenleyebilmem ve sonra da basıma gönder dediğimde o excel i yazdırması gerekiyor."
anladım hocam eyw.
O zaman bu grafikleri ve sonuçları exceldeki formüllere göre hesaplayıp grafiğini çizecek ve yazıcıya gönderecek.
-
ExpirE bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
Hımm tamamdır. o halde excel olarak değilde direk formüllere göre hesaplayıp grafikleride phpde çizecek.
abdullahazad bunu yazdı"Kullandığım excellerde formüller var grafikler ve hesaplamalardan sonuç hesaplıyor. Yani açılan sayfada hem excel olarak inceleyip, düzenleyebilmem ve sonra da basıma gönder dediğimde o excel i yazdırması gerekiyor."
anladım hocam eyw.
O zaman bu grafikleri ve sonuçları exceldeki formüllere göre hesaplayıp grafiğini çizecek ve yazıcıya gönderecek.
Evet, fakat excel'deki formulleri ekstrakte edip php/python/java/nodejs/golang artik hangi dili istiyorsan ona portlamamiz lazim, sonrasinda da algoritma tasarlanacak.
Cunku aksi cok yavas olur ve cok daha fazla kafa patlatmak gerekir.
Onemli not kismi icin de, bunun icin sisteme Google Sheets api entegre edilebilir. Sirket folder'i acarsiniz, oraya upload edilir sonrasinda embed olarak duzenleme sayfasi cagirilir, akabinda duzenlenen dosya tekrar server'a pushlanir. (https://stackoverflow.com/questions/41143523/can-you-open-a-excel-file-directly-with-google-sheets-api)
gibi gibi. ugrasacak yazilimci arkadasa basarilar simdiden.
end tarafından 26/Tem/21 20:08 tarihinde düzenlenmiştir -
ExpirE bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
anladım hocam eyw.
gerek yok, grafikleri düzgünce çizen bi excel kütüphanesi kullanıp (mesela apache poi) exceli verip pdf alabilirsin. tek tek grafikleri hesaplamak vs milyon dolarlık iş olur
-
Belki google sheet'in apilerini kullanabilecek bir uygulama yazılır. Ama bütçen önemli hocam. Birde yapılabilinitesi var mı bilemiyorum.