Web Tasarımcıları ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

şimdi bir firmayla web tasarımında fiyatta anlaştık sözleşme yaptık diyelim. firma yada şahıs siteyi hazırladı bize verdi sundu .bizde beğendik tamam dedik ücretini verdik. arada bir aradık ve dedikki arkadaş şu eksik şöyle olsa iyi olur böyle olursa iyi olur gibi. siteden tabiki site hostuna ait mailde var .şifre değiştirilemiyor öyle bir menü yok.sitenin yönetici panelide onlarda.

tersinden bakarsak yarın alan adını vs.. vermeyip siteyi de bozup şu kadar para verirsen açarız yada sistemden yok ederiz diyebilirlermi? yönetim paneli mutlaka vardır onun giriş şifresini vs almamız gerekirmi ? yada bu şekilmi oluyor? kısaca arabayı bize veriyor ama anahtar eşi onlarda .onu verin dememiz gerekiyormu?

Temel adalettir .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

bence profesyonel işlerde tüm sistem devredilmeli sahibine.

ama aynı profesyonellik şunu da gerektirir "burda burda değişiklik lazım" dediğiniz zaman ek ücret talep ederler. 

bu işi yapan arkadaşlar yanıtlasın yine. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yaptığınız sözleşmede yazıyor mu? güncellemeler ücrete tabidir diye

öyle yazıyora ek ücret alırlar.

şifre bölümüne gelirsek isteyin şifreleri mümkünse domainide kendi hesabınıza transfer ettirin(isimtesil vs gibi sitelerde üyelikte üyeliğe domain transferi oluyor)

her şey sözleşmede bitiyor :)

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    baştan konuşacan abi :)

bi emlak sitesi aldım almaz olaydım 8 ay kurtulamadım lanet olsun bin ytl den fazlada para aldım tabi o kadar sürede para kalırmı.
    gına gelmişti artık işveren sitedeki nokta virgül imla hatalarını bile bana düzelttiriyodu :s kaldıki yönetim panelinde fck editör vardı
    8 ayda word den kopyalayıp sisteme eklemeyi bi türlü hazmedemedi işveren sonuç site güm:|

--
    bide site interaktifmi yoksa info amaçlı yapılmış 3-5 sayfadan ibaretmi ? sürekli güncellenecekse uzun vadeli kalite bi firma ile anlaşma yapılması
    en doğrusu..

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

hostu ve domaini kendin alıcaksın.

bi firma veya şahısla sadece tasarım için anlaşıcaksın. standart olarak 1 hafta içindeki küçük çaplı değişiklikler için ücret alınmaz.

site teslim edildikten sonra düzenleme için ek ücret alınır.

ya da dinamik bi sayfa yaptırırsın. panelin olur girer güncellersin siteyi.

bunların hepsini baştan anlaşman gerek tabi.

ama dediğim gibi domain ve hostu sen al.

hostu almasan bile domaini kesinlikle sen al.

hostu firmaya aldırırsan şifrelerini iste. 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek
    Sorduklarının hepsi bizim firmanın başına geldi.Yani ihtimal dahilinde.

Site yapılırken bi sözleşme imzalanıyor onu dikkatle okursan ne yapıp ne yapamayacğını anlarsın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legendary
    legendary's avatar
    Erkek
    arkadaşım site yönetim paneli onlarda ise ne anlamı kaldı ki yapmanın?Birincisi site yönetim panelinin bilgilerini alıcaksın.ikincisi domain senin firmanın üzerine alınacak ki yarın öbürgün bişeyler talep edebilesin.şöyleki adam yarın battı ne olcak domain çöpemi gidicek?com.tr ise bi nevi geri alırsın ama com sa unut...çok uğraşman lazım.Eğer güvenmiyosan yaptırdığın firmaya siteni CD de de teslim al.başına iş geldiğinde yeni firmaya cd yi verip tekrar kurdurursun siteni.

yaratıcılık uçmak değil konmaktır...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Site Tasarım yada scriptini CD üzerinden teslim al ve onuda yedekle neticede para veriyosun host ta bi sıkıntı olursa ne olacak ? yada farklı bir hosta geçme düşüncesi olduğunda , kısacası her ihtimali düşünmek lazım ve şifreler yöntim paneli gibi bütün şifre bilgilerini almak lazım ;)

Diğer arkadaşların dediği gibi eğer güvenilir değilse yaptırdığınız yer o zaman risklerde bi o kadarda artar abicim..

onlar herşeyi biz hallederiz yaparız ederiz ayaklarına yatsalar bile al şifrelerini ..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek
    ben siteyi yapıp sahibine veriyorum aradan 1-2 ay sonra site sahibi diyorki şurayı şöyle yapalım bende yapıyorum.Site Güncelleme adı altında para alıyorum.

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
Toplam Hit: 2234 Toplam Mesaj: 9