Web Tasarımı İçin Hangi Programları Öğrenmek Gerek
-
Arkadaşlar web tasarım için hangi programları öğrenmek gerek,
Örnek bir tasarım,
http://hali.merinos.com.tr/koleksiyonlar.html
Böyle bir site için hangi programlara hakim omak gerekli,
-
Dreamweaver işini görür böyle bir site yapabilmen için
-
Photoshop Tasarımı çizebilmen için gerekli,
HTML,CSS,JS PS'de çizilen tasarımın dökümünü alman için gerekli. PHP veya python vs. dinamikleştirmen için gerekli.
-
Hayırdır robin sen zengin değil miydin.Ver parasını yaptır nie uğraşıyorsun bunlarla.
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Arkadaşlar web tasarım için hangi programları öğrenmek gerek,
Örnek bir tasarım,
http://hali.merinos.com.tr/koleksiyonlar.html
Böyle bir site için hangi programlara hakim omak gerekli,
hocam üstteki gibi bir siteyi 77 milyar +KDV'ye yapabilirim size son fiyat
-
Web Tasarım İçin
Windows kullanıyorsan fireworks ve photoshop
Mac Os kullanıyorsan sketch, fireworks ve photoshop
Front-End İçin
Sublimetext
Notepad++
PhpStorm (sadece alternatif)
Git veya Jenkins tarzı versiyonlama / Deployment Sistemi
Prepros App (scss, less, sass, haml)
FireBug veya Chrome Geliştirici Aracı tarzı bir debugger uygulaması
Dil ve Araçlar (Javascript veya jQuery, html5, css3 hatta Angular JS) tamamını kullanabiliyor olman lazım.
Back-End İçin
Navicat
Temel programlama bilgisi
Tercihe göre dreamwiever veya phpstorm veya visual studio (uzak dur :))
Git veya Jenkins tarzı versiyonlama / Deployment Sistemi
Filezilla
Dil ve Araçlar (İsteğine göre PHP, ASP.NET, NodeJS, Python vs. | MySQ, MsSQL, noSQL vs.) Herhangi birini kullanabiliyor olman lazım
Ve bol bol araştırma, blog, forum takip etmek
Daha UX Designer ve UI Designer gibi kavramlar da var ama onlara şimdilik hiç girme, ilk önce yukarıdaki 3'ünden birini seç. Sadece bir tavsiye pişman olmayacaksın.
Temel olarak kullanılan yazılım, dil ve araçlar bunlar, en azından şu anda aklıma gelen bunlar.
3 işide kendim yapmak istiyorum dersen hiç başlama piyasada başarısız birçok insan var, onlara katılma.
// Edit //
Yeni bir editör çıktı son zamanlarda acaip keyif almaya başladım kod yazarken, Front-End için kesinlikle denemelisin. https://atom.io/
SpermMan tarafından 15/Tem/14 17:43 tarihinde düzenlenmiştir -
araba var murat 131 araba audi site var site var..... öncelikle bunu belirteyim
dreamwear beraberinde html ve css öğrenirsin: hangi resmi nereye koyacağın tıklayıncaki komutlar için kaba tabirle
photoshop öğrenirsen oraya koyduğun resimleri boyutlandırırsın ki bu sitenin hızlı açılmasını sağlar (isteğine bağlı)
illustratör çok gerek yok ama içinde grafiksel birşeyler yapmak istersen bu gerekli olabilir.
yukardakiler benim tercihlerim ama bu programların yerine geçen başka dünya kada program olsada bence en iyileri bu.
ben hepsini bir fiil kullanıyorum. hareket katmak istersen sayfalara flash , jquery gibi daha farklı şeylerde öğrenebilirsin.
gözün korkmasın sadece dreamweawwer işini görür. zaten ihtiyaç olduça diğerlerine yönelirsin
bu siteye özenme şahsi yorumum ben beğenmedim. zaten merinos leke tutuyor kötü marka... oradanda kaybeder :))
bak şöyle bir site bence daha iyi niyetleniyorsan
http://www.ikea.com.tr/tum_urunler.aspx
daha resimli olsun dersen
https://www.victoriassecret.com/
-
O site baya zengin. jquery falan gördüm fazla incelemedim hatta açtım gördüm kapattım direk, photoshop lazım, html bilmek lazım, php bilmek lazım css bilmek lazım, jquery javascript bilmek lazım. gerisini halledersin araştırarak dediklerimi bilsen yeterli :D
-
TheKorsans bunu yazdı
O site baya zengin. jquery falan gördüm fazla incelemedim hatta açtım gördüm kapattım direk, photoshop lazım, html bilmek lazım, php bilmek lazım css bilmek lazım, jquery javascript bilmek lazım. gerisini halledersin araştırarak dediklerimi bilsen yeterli :D
:) siteyi kaç yılda yapar acaba
-
futurist bunu yazdıTheKorsans bunu yazdı
Hemen şimdi ders almaya başlanıldığını düşünürsek, 4-5 yıl sonra saydığım tüm dilleri sular seller gibi ezberlemiş tek başına kurumsal siteler yapıp satışını yapabilicek düzeye gelinebilir.Bu arada merinos gerçekten leke tutuyor :D
-
TheKorsans bunu yazdıfuturist bunu yazdıTheKorsans bunu yazdı
Hemen şimdi ders almaya başlanıldığını düşünürsek, 4-5 yıl sonra saydığım tüm dilleri sular seller gibi ezberlemiş tek başına kurumsal siteler yapıp satışını yapabilicek düzeye gelinebilir.Bu arada merinos gerçekten leke tutuyor :D
ben php jquery javasicript için desem 1 yıl nasıl hergün yarımşar saatten nasıl?
java script tam olarak ne yapılabilior site içinde
leke falan dedikte inşallah o satmıyordur :))
birde kaşmir berbat