Web Teknolojileri Ödevimle İlgili Bikaç Sorum Var
-
------------------------------
KONU, SENARYO
DREAMWEAVER
· Minimum 1 (ana sayfa) + 5 adet html sayfası olacak ve 5 sayfadan biri haricinde tamamı DIV yapısı ile tasarlanacak
· Bu sayfaların tamamında minimum 4 adet tablo kullanılacak (1 tablo 5 html sayfasından birini şekillendirecek)
· 5er adet link verilecek (site dışı web sayfalarına, sayfa içine)
· CSS
· Tablo ile oluşturulmuş sayfaya;
· Doküman içi (this document) CSS (stiller: body, heading, p) uygulanacak
· Harici (external) CSS uygulanacak
· body, tablo, paragraf, liste, link etiketlerine Tag tipli CSS kuralı
· 2 adet sınıf stilli CSS kuralı
· Ana Sayfa ve tablo yapısının kullanıldığı html sayfası haricindeki diğer tüm html sayfalarına Advanced (div) tipli CSS kuralı uygulanacaktır.
· Ana div bileşenine
· Ana div bileşeni içerisindeki diğer div bileşenlerinden en az iki tanesine
· 2 adet javascript
FIREWORKS
· Bir grafik veya metne filtre yada filtre/efekt grubu uygulama ( toplam 4 adet efekt grubu, en az biri grafik nesnesine ve en az biri metin nesnesine)
· 2 Katman Uygulaması *** ???
· En az 5 adet Rollover buton
· 1 adet açılır menü (pop-up) ***fireworksde pop-up menü nasıl yapılıyo ya?
· 3 adet gif animasyon
· 1 adet swap image
· Dreamweaver ile entegrasyon
FLASH
· 2 adet Shape Tween Animasyonu
· 2 adet Motion Tween Animasyonu
· 1 adet Maske animasyonu
· 1 adet Motion Guide animasyonu.
· 2 adet buton (Buton Over ve Hit çerçevelerine farklı bir animasyon eklenecek) ***parantez içini anlamadım
· 2 adet Action script animasyonu ***Actionscript animasyonu ne?
--------------------------------------------------
verilen ödev bu,burada yazanlara göre tasarım yapılcak...yanına *** koyduğum maddelerde yardıma ihtiyacım var :/
-
FIREWORKS
· Bir grafik veya metne filtre yada filtre/efekt grubu uygulama ( toplam 4 adet efekt grubu, en az biri grafik nesnesine ve en az biri metin nesnesine)
· 2 Katman Uygulaması *** ??? ( Katman, yani ingilizcesi Layer. Bir resim çizerken bir kağıda çizmek yerine 3-4 kağıt kullanarak daha dinamik eserler yapmak gibi...)
· 1 adet açılır menü (pop-up) ***fireworksde pop-up menü nasıl yapılıyo ya? ( google'ye "fireworks'de pop-up menü" yaz bir sürü anlatım var: resimli.)
· 3 adet gif animasyon
· 1 adet swap image
FLASH
· 2 adet buton (Buton Over ve Hit çerçevelerine farklı bir animasyon eklenecek) ***parantez içini anlamadım
( Buton over: buton üzerine fare ile gelince, butonun özelliklerinin değişmesi ya da her hangi belirtilen nesnenin... Hit: hatırlayamadım ama sanırım flash'ın, farenin buton üzerine geldiğini belirtecek olan alanın sınırları diyelim :] )
· 2 adet Action script animasyonu ***Actionscript animasyonu ne? ( Action Script: animasyon ve etkileşimleri çizmek için fare kullanmak yerine, kodlar ile programlayarak meydana çıkartmak; oluşturmak.)
-
tutkun bunu yazdı:
-----------------------------
FIREWORKS
· 2 Katman Uygulaması *** ??? ( Katman, yani ingilizcesi Layer. Bir resim çizerken bir kağıda çizmek yerine 3-4 kağıt kullanarak daha dinamik eserler yapmak gibi...) ---------------- bu konularla zaten 4-5 senedir uraşıyorum,zaten biliyorum katmanlarla çalışmayı ama katman uygulaması ne demek?
· 1 adet açılır menü (pop-up) ***fireworksde pop-up menü nasıl yapılıyo ya? ( google'ye "fireworks'de pop-up menü" yaz bir sürü anlatım var: resimli.)
· 3 adet gif animasyon
· 1 adet swap image
FLASH
( Buton over: buton üzerine fare ile gelince, butonun özelliklerinin değişmesi ya da her hangi belirtilen nesnenin... Hit: hatırlayamadım ama sanırım flash'ın, farenin buton üzerine geldiğini belirtecek olan alanın sınırları diyelim :] ) ---------------------- bunlarıda biliyorum ama farklı bi animasyon eklencek derken yani buton efektleri olcakmı denmiş onu sordum
· 2 adet Action script animasyonu ***Actionscript animasyonu ne? ( Action Script: animasyon ve etkileşimleri çizmek için fare kullanmak yerine, kodlar ile programlayarak meydana çıkartmak; oluşturmak.) -------------actionscriptin ne olduğunu biliyorumda actionscript animasyonu sadece kodlamı oluyo yani ne demek oluyo?
----------------------------- -
ap