folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Web Teknolojileri Ödevimle İlgili Bikaç Sorum Var

Web Teknolojileri Ödevimle İlgili Bikaç Sorum Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

------------------------------

KONU, SENARYO 

DREAMWEAVER

·         Minimum 1 (ana sayfa) + 5 adet html sayfası olacak ve 5 sayfadan biri haricinde tamamı DIV yapısı ile tasarlanacak 

·         Bu sayfaların tamamında minimum 4 adet tablo kullanılacak (1 tablo 5 html sayfasından birini şekillendirecek)

·         5er adet link verilecek (site dışı web sayfalarına, sayfa içine)

·         CSS

·         Tablo ile oluşturulmuş sayfaya;

·         Doküman içi (this document) CSS (stiller: body, heading, p) uygulanacak

·         Harici (external) CSS uygulanacak

·         body, tablo, paragraf, liste, link etiketlerine Tag tipli CSS kuralı

·         2 adet sınıf stilli CSS kuralı

·         Ana Sayfa ve tablo yapısının kullanıldığı html sayfası haricindeki diğer tüm html sayfalarına Advanced (div) tipli CSS kuralı uygulanacaktır.

·         Ana div bileşenine

·         Ana div bileşeni içerisindeki diğer div bileşenlerinden en az iki tanesine

·         2 adet javascript

FIREWORKS

·         Bir grafik veya metne filtre yada filtre/efekt grubu uygulama ( toplam 4 adet efekt grubu, en az biri grafik nesnesine ve en az biri metin nesnesine)

·         2 Katman Uygulaması *** ???

·         En az 5 adet Rollover buton

·         1 adet açılır menü (pop-up) ***fireworksde pop-up menü nasıl yapılıyo ya?

·         3 adet gif animasyon

·         1 adet swap image

·         Dreamweaver ile entegrasyon

FLASH

·         2 adet Shape Tween Animasyonu

·         2 adet Motion Tween Animasyonu

·         1 adet Maske animasyonu

·         1 adet Motion Guide animasyonu.

·         2 adet buton (Buton Over ve Hit çerçevelerine farklı bir animasyon eklenecek) ***parantez içini anlamadım

·         2 adet Action script animasyonu ***Actionscript animasyonu ne?

·         Dreamweaver ile entegrasyon

--------------------------------------------------

verilen ödev bu,burada yazanlara göre tasarım yapılcak...yanına *** koyduğum maddelerde yardıma ihtiyacım var :/

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutkun
    tutkun's avatar
    Erkek

FIREWORKS

·         Bir grafik veya metne filtre yada filtre/efekt grubu uygulama ( toplam 4 adet efekt grubu, en az biri grafik nesnesine ve en az biri metin nesnesine)

·         2 Katman Uygulaması *** ??? ( Katman, yani ingilizcesi Layer. Bir resim çizerken bir kağıda çizmek yerine 3-4 kağıt kullanarak daha dinamik eserler yapmak gibi...)

·         En az 5 adet Rollover buton

·         1 adet açılır menü (pop-up) ***fireworksde pop-up menü nasıl yapılıyo ya? ( google'ye "fireworks'de pop-up menü" yaz bir sürü anlatım var: resimli.)

·         3 adet gif animasyon

·         1 adet swap image

·         Dreamweaver ile entegrasyon

FLASH

·         2 adet Shape Tween Animasyonu

·         2 adet Motion Tween Animasyonu

·         1 adet Maske animasyonu

·         1 adet Motion Guide animasyonu.

·         2 adet buton (Buton Over ve Hit çerçevelerine farklı bir animasyon eklenecek) ***parantez içini anlamadım

( Buton over: buton üzerine fare ile gelince, butonun özelliklerinin değişmesi ya da her hangi belirtilen nesnenin... Hit: hatırlayamadım ama sanırım flash'ın, farenin buton üzerine geldiğini belirtecek olan alanın sınırları diyelim :] )

·         2 adet Action script animasyonu ***Actionscript animasyonu ne? ( Action Script: animasyon ve etkileşimleri çizmek için fare kullanmak yerine, kodlar ile programlayarak meydana çıkartmak; oluşturmak.)

Bilen konuşmuyor, konuşan bilmiyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

tutkun bunu yazdı:
    -----------------------------

FIREWORKS

·         Bir grafik veya metne filtre yada filtre/efekt grubu uygulama ( toplam 4 adet efekt grubu, en az biri grafik nesnesine ve en az biri metin nesnesine)

·         2 Katman Uygulaması *** ??? ( Katman, yani ingilizcesi Layer. Bir resim çizerken bir kağıda çizmek yerine 3-4 kağıt kullanarak daha dinamik eserler yapmak gibi...) ----------------  bu konularla zaten 4-5 senedir uraşıyorum,zaten biliyorum katmanlarla çalışmayı ama katman uygulaması ne demek?

·         En az 5 adet Rollover buton

·         1 adet açılır menü (pop-up) ***fireworksde pop-up menü nasıl yapılıyo ya? ( google'ye "fireworks'de pop-up menü" yaz bir sürü anlatım var: resimli.)

·         3 adet gif animasyon

·         1 adet swap image

FLASH

·         2 adet Shape Tween Animasyonu

·         2 adet Motion Tween Animasyonu

·         1 adet Maske animasyonu

·         1 adet Motion Guide animasyonu.

·         2 adet buton (Buton Over ve Hit çerçevelerine farklı bir animasyon eklenecek) ***parantez içini anlamadım

( Buton over: buton üzerine fare ile gelince, butonun özelliklerinin değişmesi ya da her hangi belirtilen nesnenin... Hit: hatırlayamadım ama sanırım flash'ın, farenin buton üzerine geldiğini belirtecek olan alanın sınırları diyelim :] ) ---------------------- bunlarıda biliyorum ama farklı bi animasyon eklencek derken yani buton efektleri olcakmı denmiş onu sordum

·         2 adet Action script animasyonu ***Actionscript animasyonu ne? ( Action Script: animasyon ve etkileşimleri çizmek için fare kullanmak yerine, kodlar ile programlayarak meydana çıkartmak; oluşturmak.) -------------actionscriptin ne olduğunu biliyorumda actionscript animasyonu sadece kodlamı oluyo yani ne demek oluyo?

-----------------------------

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

ap

Toplam Hit: 985 Toplam Mesaj: 4