Webbrowser Da Geçmişi Combobox"A Kaydetmek
-
web browser da editbox yerine combo box koydum
comboBoxu db ile ilişkilendirip
girdiğim siteleri bu box a nasıl otomatik bir şekilde kaydedebilirim?
yardım ederseniz çok ii olur :) -
ewet arkadaşlar bu sorunun cevabı yokmu banada lazım!!!
-
şöyle yapabilirsiniz. database bölümde dbcombobox koyacaksın öndecen oluşturduğun herahngi bi table ın alanını dbcombobox ile ilişkilendirirsin dbcombobox ın onenter olayına yada git tuşunun altına istediğin kodu yazar en altada dbcombobox a girilen text in db ye post ettirirsin. böylece her girdiğin sayfa db ye kaydolur. program her açılıncada db yi refresh yaptırırsın. dbcombobox table a bağlı olduğu için program her açılışında girilen kayıtları otomotik listeleyecektir kolay gelsin...
-
idris kardeşim çok sağol senin biliyo olmandan gurur duydum valla
-
visual basicde istediğin konuda yardım ediyim :D ama delphi yi fazla kullanmam yinede şöyle yapabilingecmis die ialan oluştur db de :D sonra combobox ın onenter olayına add bi de timer oluştur oda saniyede db den kluyup comboya atsın bu olur heral :d
-
Ya naptınız ya database falan hiç gerek yok.
Bir listbox koy forma sonra comboboxin event kısmında onenter olabilir kafana göre takıl burda şu kodu koy
listbox1.items.add(combobox1.text);
sonra listbox'u kaydettirmen gerek
form1.close a ekleyebilirsin
listbox1.items.savetofile('data.txt');
form1.create de
listbox1.items.loadfromfile('data.txt');
combobox1.items:=listbox1.items;
genel olarak böyle tabii daha komplike şeyler yapabilirsiniz.
aynı adresi birden fazla kaydetmesin falan diye. -
i-drees o kodları versene elinde varsa
şöyle yapabilirsiniz. database bölümde dbcombobox koyacaksın öndecen oluşturduğun herahngi bi table ın alanını dbcombobox ile ilişkilendirirsin
buraya kadar yapılı gerisini yapamadım :S -
http://www.torry.ru/pages.php?id=20 burada hazır compenetler var yanlış hatırlamıyorsam soldaki menüde internet linki var ordanda browser linki ordan sana uygun olanını seçip... indirip yükledikden sonra kurabilirsin.... sonrası kodlama..kolay gelsin...
Toplam Hit: 2367 Toplam Mesaj: 8