Webcam'i Güvenlik Kamerası Olarak Kullanmak ?
-
Hocalar yaşadığımız semt ghetto ( varoş ) olduğundan ötürü hırsızlık hat safhada, 1 hafta öncesine kadar bu 3. oldu babamla kardeşimin ayakkabıları uçurdular..
3 ay önce yine laptop telefon ve benzeri şeyler çalındı alt komşudan. ardı arkası kesilmiyor..
Elimde 2 tane kamera var, 2 side Logitech biri 1.3 biri 5.0 1.3 olan şuan boşta duruyor, ve bu kadar hırsızlık varken.
Dış kapmın ( apartmanın kapısı değil ) kendi evimin dış kapısının sağ üstüne 1 çukur açtırıp oraya monta edim dedim..
Eğer kurabilirsem, apartman ışığı sensörlü olduğu için karanlıkta kalma imkanı yok..
Yardım ederseniz çok makbule geçer.. -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------
Hocalar yaşadığımız semt ghetto ( varoş ) olduğundan ötürü hırsızlık hat safhada, 1 hafta öncesine kadar bu 3. oldu babamla kardeşimin ayakkabıları uçurdular..
3 ay önce yine laptop telefon ve benzeri şeyler çalındı alt komşudan. ardı arkası kesilmiyor..
Elimde 2 tane kamera var, 2 side Logitech biri 1.3 biri 5.0 1.3 olan şuan boşta duruyor, ve bu kadar hırsızlık varken.
Dış kapmın ( apartmanın kapısı değil ) kendi evimin dış kapısının sağ üstüne 1 çukur açtırıp oraya monta edim dedim..
Eğer kurabilirsem, apartman ışığı sensörlü olduğu için karanlıkta kalma imkanı yok..
Yardım ederseniz çok makbule geçer..
-----------------------------hocam sana lazım olan malzemeler
- odandaki pc den kapıya kadar usp uzatma kablousu
- yada cat 5 den bozma usp kablosu yapıcaksın
pc in sürekli açık kalır sürekli kaydeder yada başka pc in varsa ona bağlarsın o kaydeder.Herün güncel olarak silip kontrol edersin
-
hocam öncelikle webcamin USB sini bi uzatman lazım sanırım..
bi kaç yolu var arkadaşın dediği gibi cat5 cat6 dan bozma bi USB kablosuda yapabilirsin.
tabi mesafeden dolayı güç kaybı olur ise araya birde adaptörlü USB çoklayıcı alırsın olur biter.
program kısmına gelirsek active webcam programını öneririm.
zira tam bir "güvenlik kamera yazılımı" tarzı :)
hareket algılayınca kayıda geçme netten kontrol ve izleme gibi zibille özelliğe sahip :)
programı arıyorum arşivde bulunca ekleyeceğim.
kolay gelsin.
ekleme :)
http://hotfile.com/dl/127505820/f68b331/Active_WebCam.rar.html
şifre : tahribat.com
-
Kabloyu uzatarak yapmıştım , şüphelenince webcam i açıp bakıyodum sonra yaz günü yüğmur yağdı bozaldı kamera :(.
-
indirdim proyu, 1 usb işi kaldı artık onuda alırım birde duvarı deldireyim..
Peki bu kayıt pc ye kaydolacak ama 24 saatin videosu ortalam kaç gb yer kaplar :| bunu kaydolan dosya boyutunu en aza indirgeme şansımız varmı ? -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------
indirdim proyu, 1 usb işi kaldı artık onuda alırım birde duvarı deldireyim..
Peki bu kayıt pc ye kaydolacak ama 24 saatin videosu ortalam kaç gb yer kaplar :| bunu kaydolan dosya boyutunu en aza indirgeme şansımız varmı ?
-----------------------------hocam 24 saat yerine hareket duyarlılığını açarsın.
yani öyle boş anlarda çekmez ki ışıkta fotoselliymiş. ışık yandığı anda başlar.
çözünürlük ayarlarında sadece görüntü kaydını çeşit çöz. biraz düşürürsen sorun çıkacağını sanmam.
zamanında aynı sistemi 80gb hdd olan p3 makinada kullanıodum :)))
-
güvenlik kamerasını da uçurmasınlar? :I