Websitesi Oluşturmak İçin Nerden Başlamalıyım?
-
merhaba beyler bayanlar,
Başlıkta da belirttiğim üzere yaz tatilini boşa geçirmektense bi web sitesi kurmayı öğrenmek ve bu işten para kazanmak istiyorum. Programlama bilgim yeterince var ama webe dair pek bilgim yok. Bu yüzden ben şimdi ne öğrenmeliyim bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler
-
web sitesi mi yapacaksın yoksa web sitesi mi yazacaksın buna karar vermelisin önce hocam. Eğer sadece ön yüz ile ise işin html,css,java gibi dilleri öğren. Yoksa ben teknik kısımları yazacam normal siteyi admin paneli ile yönetilebilir duruma getirecem arkaplan benden sorulacak dersen apsx yada php dillerini öğren, önyüz tasarımını satın alır yada yaptırtırsın (ama yinede bilgin olsun html ve css konusunda). Yok arkadaş herşey benden sorulması lazım diyorsan html-css-java arkaplan için ise aspx yada php ikisinden birisini öğren.
Vay arkadaş bu iş bu kadar teferruatlımıymış ben uğraşamam bu kadar şeyle diyorsan yine her türlü html ve css i temel düzeyde öğren ve joomla yada wordpress gibi sistemlere yönel.
-
Hemen para kazanmak gibi bir isteğin varsa wordpress ücretli temalardan giriş yap piyasaya birşeyler kazanırsın.
PcK0 tarafından 22/Haz/16 16:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam öncelikle şu sorulardan bilmediklerini bilmiyorsan google'la derim
Hosting nedir?
Domain nedir?
Web siteleri nasıl çalışır?
Cpanel nedir? Plesk panel nedir?
FTP protokolü nedir, nasıl kullanılır? (ön bilgi sadece)
Web programlama dilleri nelerdir? ( asp -aspx - .net - php falan fistan çeşitleri var, kimisi windows kimisi linux ister vs. )
bunları öğrendikten sonra kafanda bir şeyler şekillenmeye başlar ve ilerlemen çok daha kolay olur. somut bilgilerle başlamış olursun.
Ek olarak, hazır scriptleri inceleyebilirsin. Arkadaşlar söylemiş mesela, blog tarzı siteler için wordpress çok kullanılır. portallı bişeyler olsun sadece blog olmasın dersen joomla varmış mesela. efendime söylim forum için phpbb , mybb gibi şeyler var.
En güzeli softaculous. :D
( bu kadar uzun yazarken kendisiyle ilgilenemediğim için kız arkadaşım vıdı vıdı yapıyor şuan selamı var :D )
noname tarafından 22/Haz/16 19:21 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam lütfen wordpress kurulumu yapmayı öğrendikten sonra arkadaşlarına kendini webmaster olarak tanıtma kötü niyetle söylemiyorum webmaster sıfatıyla bile söylemiyorum ama itici duruyor :d
-
Hocam @noname müridimizin dediği gibi biraz biraz konulara hakim olduktan sonra güvenilir ve türk bir firmadan domain ve hosting satın al! (Wordpress, vb. bir sağlayıcı düşünüyorsan linux hosting öneririm) Domaininin Nameserverlarını satın aldığın hostingine bağlayacaksın, eğer yapamazsan destek bildirimi aç elbette yardımcı olacaklardır! İndex off olduktan sonra ise ftp'den siteni kurucaksın! (Kurulumu FTP'den cpanel bilgilerini girip yapacaksın)
Youtube'dan izleyerek kendini geliştirmen lazım; adım adım devam etmeni öneririm! Eğer yapamadığın bir işlemin olursa bana mesaj atarsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden kolaygelsin!
(Öğrendikten sonra en fazla 15dk alıcak bir işlemdir site kurulumu dediğin. Tabiki de iyice öğrenmen gerek!)
orheyn tarafından 22/Haz/16 20:59 tarihinde düzenlenmiştir