Webview Neden Çalışmıyor?
-
Merhaba millet, boş zamanlarımda android yazılımı geliştirmeye çalışıyorum. Öğrenme aşamasındayım henüz :D Fakat aklıma takıldı birşey yapamadım.
Swf açma konusunda kafa patlatıyorum. Assest içine atıyorum webview ile çağırıyorum ama açılmıyor beyaz ekranda kalıyor. Discovery'de denedim, bluestack ta denedim aynı beyaz ekranı alıyorum.
MainActivity:
package com.thekorsans.webdeneme; import android.app.Activity; import android.os.Bundle; import android.webkit.WebView; public class MainActivity extends Activity { /** Called when the activity is first created. */ @Override public void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); setContentView(R.layout.activity_main); String url ="file:///android_asset/deneme.swf"; WebView wv=(WebView) findViewById(R.id.webView1); wv.loadUrl(url); } }ActivityMain:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <LinearLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android" android:orientation="vertical" android:layout_width="fill_parent" android:layout_height="fill_parent" > <WebView android:id="@+id/webView1" android:layout_width="match_parent" android:layout_height="match_parent"> </WebView> </LinearLayout> -
başka sayfada mı açmıyor?
eğer açmıyorsa internet permissionunu vermen lazım.
Akıllı telefonlarda genellikle SWF açılmıyor diye biliyorum. (Ek yazılım yoksa)
-
SPY-CX5 bunu yazdı
başka sayfada mı açmıyor?
eğer açmıyorsa internet permissionunu vermen lazım.
Akıllı telefonlarda genellikle SWF açılmıyor diye biliyorum. (Ek yazılım yoksa)
Şuan bir html sayfa ile denedim.Sağlıklı bir şekilde açıldı. Demekki swfleri direk webview ile açamıyormuşuz.İnternetten okuduğum kaynaklarda swfleri direk webview ile açmışlardı. Öyle birşey yapabilme imkanım var mı peki?
-
haci benim bildigim .swf formati flash formati degilmidir yani buda demek oluoki telde flashplayer yoksa onu acmaz 2.2.1 foryo uzerinde denesen bide sanki olayi cozersin gibime gelio yada nebilim bilmedigim konu ama yukarida yazdigimla bi alakasi olabilir belki unbalanced a sor oda android biseler kodluodu
ayhun tarafından 23/Nis/14 20:48 tarihinde düzenlenmiştir -
ayhun bunu yazdı
haci benim bildigim .swf formati flash formati degilmidir yani buda demek oluoki telde flashplayer yoksa onu acmaz 2.2.1 foryo uzerinde denesen bide sanki olayi cozersin gibime gelio yada nebilim bilmedigim konu ama yukarida yazdigimla bi alakasi olabilir belki unbalanced a sor oda android biseler kodluodu
zaten 2.2.1 üzerindeydi tüm mevzu. bi' unbalanced'e sorayım dediğin gibi o zaman =/
-
daha önce öyle bir şey yaptım hocam, baya bir uğraştırmıştı beni, ama çok sıkıntısı var bu işin yani normal bir olay değil,harici bir kaç şey yüklüyorduk v.s. uzun zaman oldu. baktım da projeyi bulamadım. arkadaşda vardı ona bir sorayım. flash olayını yapmamızın bir amacı vardı ama öyle kaldı o da ..
-
hocam androide flash yükleyemeyeceğin için bildiğim kadarıyla tek yol swf to html5 :)
html5 i de webviewde rahatça gösterirsin.lakin:)
Çok detay ile uğraşman html5 e hakim olman gerekiyor. -
swf işi yatar o zaman. swf to html5 'i araştırmaya başlayayım. Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum can sıkıntısına ideal :D
Edit : https://www.google.com/doubleclick/studio/swiffy/
Google'nin bu hizmeti ile anında çözdüm olayı o.O gerçekten basitmiş.
TheKorsans tarafından 23/Nis/14 23:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam cevabını bilmiyorum ama flash artık eski gücünde değil. Html5 gibi bir teknoloji varken ona yoğunlaşmak daha mantıklı olur. Flash hala günümüzde büyük bir payı olsada özellikle mini games dediğimiz sikimsonik zaman geçirmelik oyunlardan dolayı ilerleyen zamanlarda html5 oyunlarının gelişimi ile payı düşecek. Mis gibi Html5 var hocam o konuları kurcala. Bilmiyorum flashla neyi göstermeye çalışıyorsun söylersen html5 olarak yardımcı olabilirim belki. En azından bulmana yardımcı olurum :D
-
interfector bunu yazdı
Hocam cevabını bilmiyorum ama flash artık eski gücünde değil. Html5 gibi bir teknoloji varken ona yoğunlaşmak daha mantıklı olur. Flash hala günümüzde büyük bir payı olsada özellikle mini games dediğimiz sikimsonik zaman geçirmelik oyunlardan dolayı ilerleyen zamanlarda html5 oyunlarının gelişimi ile payı düşecek. Mis gibi Html5 var hocam o konuları kurcala. Bilmiyorum flashla neyi göstermeye çalışıyorsun söylersen html5 olarak yardımcı olabilirim belki. En azından bulmana yardımcı olurum :D
yapmak istediğim mesele sadece flash oyunu html5'e convert edip androidde çalışabilir hale getirmek. Dün gece devam edemedim sadece convert edip bıraktım fakat convert ettiğim dosyayı da çalıştırmaya çalışınca beyaz ekran verdi. Kıl oldum amk :D