folder Tahribat.com Forumları
linefolder Web sitesi Güvenliği, DOS - DDOS Saldırıları...
linefolder WEBWIZ STYLE ACIGINI OGRENMEK ISTEYENLER TIKLASIN...BOMBA...

WEBWIZ STYLE ACIGINI OGRENMEK ISTEYENLER TIKLASIN...BOMBA...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Argos
    Argos's avatar
    Erkek

Selam herkese...

Index basan webwiz acıgını sizin icin yayınlıyorum arkadaslar..

7 tane webwiz iceren yabancı karısık sitede denedim. hepsinde üyelik açtım. VEde üye girişi yapıp, konu açma ve postalama , indexleme olayı 1 dkmı almadı.(Biliyorsunuz zamanım degerlidir..:D) 7 sitenine 7 si de İndexlendi.

Şimdi NE dir bu açık? neyin nesidir diyebilirsiniz..

Açık Webwiz açığı değildir. Daha doğrusu EK yama açığıdır. siz gidin Webwiz 7.9 indirn. kurun BU açık işlemez.

Peki nerden bu açık kaynaklanıyor derseniz?
    -Bu açık RİCH TEXT eidtor'den kaynaklanıyor. duymuşsunuzdur. Son sürümü var hatta 3.0 ı çıktı. İŞte bize index i bastıran vede WEBWİZ de işlenmeyen 3 satırlık KOD satırı ile işlem gerçekleşiyor. YAni WEbwiz de bir unutulan bir 3 satılrık yer var. Onun işlemesi ÇALIŞMASI için, RİCH TEXT EDİTOR den yararlanıyoruz. BU kadar basit yani.

Kısaca söyleyim, BU olay basit görünsede , CİN gibi uyanık olanlar bulur. Ama bulanlar yayınlamaz.. Ben internette gordum ve ehpinizin bilmesini istedim....

Şİmdi beyler, Bu olayda, önce İndex basacağınız WEBWİZ in RİCH editor olup olmadığını bilmemiz gerek.

NAsıl öğrenirim ?
    - her hangi bir siteye girin. WEBWİZ olsun. Sonra, üye kaydı yapın, aktive edin üyeliğğiniz. Bir konu açın , AMA deneme yapacaz..

burda, MOUSE ilee Seçiyoruz. SONRA CNTRL + C    yada COPY yapıyoruz.

POST kımınada PASTE yani CNTRL + v diyoruz

görüdğünüz gibi. kolay işlem. İŞTE olay budur. ONDA tek eksik bir STYLE eksiğimiz var. onuda ÖZEL İNDEX imizden alacaz. VE böylece RİCH TEXT EDİTOR testini YAPTIUIK. Eğer olmasaydı ,sadece yazılar gözükürdü..

Şİmdi özel kod nedir diye sorabilirsiniz? derseniz. HEMN KOD ları vereyim size.

<p>&nbsp;<STYLE =text/css>BODY {
     SCROLLBAR-FACE-COLOR: #000000; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #000000; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: darkgray; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #eeeeee; SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #000000; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: gray; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #000000
    }
    A:link {
     COLOR: darkblue; TEXT-DECORATION: none
    }
    A:visited {
     COLOR: #000088; TEXT-DECORATION: none
    }
    A:hover {
     COLOR: #000000
    }
    body, td, th {
     color: #000000;
    }
    table, p, td, tr
    {
     visibility:hidden;
    }
    body {
     background-color: #000000;
     background-image: url('http://www.***.com.tr/***/***.jpg');
    }
    </STYLE>
       </p>

www.***.com.tr/***/***.jpg resmi lütfen janajanlı olsun

KOD bu kadar. bunu TXT yazın, sorna html olarak kaydedin. Sonra AÇIN, sayfayı .

sonra Sayfa ya tıklayın, CNTRL + A   yapın. Sonra CNTRL + C yapın. Bu Tüm sayfanın arayüüznü belleğ alacaktır. NE varsa, STYLE, images, yazılar

Sonra nerde kaldık derseniz, Sıra POST kısmına CNTRL + V yapacaz. YANİ PASTE olayı.

Sonrada GÖnderin Mesajı. BAşlığıda yazın klass bişi olsun.. euehuh

Sonrada, Sonuç...

KOlay iş =)

NOT : ,bu olay STYLE ve İMAGE den ibarettir. YANi tüm forumdaki YAzıların renigi siyah yapıyor her şeyi. AMA sadece RESİM görünür hale geitiriyor.

Açığı kapatmak içinde, YA RİCH TEXT editor u kaldırın, YADA kullancam diyorsanızdaa

disllowed_HTML_tags_inc.asp

içinde, sonlarda,

saryHTMLtags(89) = "table"
    saryHTMLtags(90) = "tr"
    saryHTMLtags(91) = "td"
    saryHTMLtags(92) = "STYLE"

bunları ekleyin. yetklidir. Birde 88 yazan yer var en yukarda, onu 92 yapıon. BU KADAR.

ARGOS

Kalbinde nasılsa, öyledir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeyazSeytan
    BeyazSeytan's avatar
    Erkek

a.q. bunu zaten biz bulmustuk  Yani MitnickKevin bulmustu :)

Tam olarka RTE nin aciği değilidir saryHTMLtags yani zararli kodlarin temizlenmesi ile ilgili bir aciktir.
    Rte kullanmasa bile site saryhtmltags arrayinin icinde gerekli seyler yok ise index ata bilirsin. ve bunu zaten bu forumda onceden aciklamistik. wwf nin 7.9 unda bu acik bulunmakta wwf7.91 de kapadilar 7.92 dede edit aciği kapandi ve fazlalik olarak saryhtmltags nin icin yeni eklemeler daha yapildi fix bir ihtimali goz onunda bulundurararak.

Hazir bunu gormusken sunuda ekliyeyim adam bana ne diyor siz bir bakin :) http://www.webwizguide.info/wwf_forum/forum_posts.asp?TID=15596&PN=1&TPN=5

<% if not hayat.eof then hayat.close %>
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Argos
    Argos's avatar
    Erkek
    ben yayınladıgını gormedim... sadece bikac kisi arasında biliniyo diye biliyorum...

Kalbinde nasılsa, öyledir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Erkek

auauhahuhuaadhauhzuazh

yarıldım hocam bu açığı MitnickKevin buldu hatta yavşaklar biz bulduk diye çıktı falan. Komik olmuş baya açığı bulan siteye açığı anlatmak ztn anlatımı var forumda :)))

Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi
    :) ava giderken avlanmak bu olmali kikikiki

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MitNickKevin
    MitNickKevin's avatar
    Erkek

bu ne şiddet bu celal :)

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=11203

Bilgi ceza, Bilgi suç ve Taşımak ağır. Unutmak ise öğrenmekten daha çok zaman alır...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    m3rt
    m3rt's avatar
    Erkek
    hhehhe demek bikaç kişi biliyo he:D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jezreel
    jezreel's avatar
    Erkek
    Hocu bi aratır insan dimi

gaipten görüntüler
Toplam Hit: 2750 Toplam Mesaj: 8