What Linux?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LiL_CaT
    LiL_CaT's avatar
    Erkek
    Yaw bu linux ne işe yarar yenilir mi içilir mi=? Yok canım o kadarını biliyorumda pcye linux yüklesem bütün program ve oyunlar çalışır mı acaba?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

seninin .exe olarak bilgiğin executeable dosyalar ve diğerleri linux da çalışmaz ( yani emülatörsüz çalışmaz :] )

ama emülatörlerlede çok sağlıklı iş çıkmaz... ama bugün kullandığın çoğu proıgramın linux için versionu war

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek
    kardeş linuxta windows programları çalışmaz, şu anda linuxla yapabileceğin en iyi şey internette surf yapmaktır. virus, dialer gibi net kabuslarından korunursun. photoshop kullanıyorsan kendi içinde gimp adında adobe photoshop kadar super bir yazılım var bir de open office adında bedava ofis yazılımı var microsoft office ile herşeyi aynı hatta exel-word-access uygulamalarını bile çalıştırır. kendine ait icq'su var (kicq). ne-biliyim kendine ait bissürü ıvır-zıvır program var. windowsla linux kardeş-kardeş yaşayabileceği için kurman faydalı olur.

https://twitter.com/ElliotticianRB
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gocebe
    gocebe's avatar
    Erkek

zaten windows ta kullandığın programların pek çoğunun çok daha yetenekli ve bedava sürümleri (daha doğrusu işteşleri) linux ta mevcut. sadece isimleri öğrenene kadar biraz acemilik çekersin o kadar...

ama windows ortamında kullandığın ve vazgeçmek istemediğin programlar varsa, bir windows emulatoru olan "wine" i kullanabilirsin. eğer directx kullanan bir programa sahipsen (örneğin bir oyun olabilir..) o zaman "wineX" die bi program var. onu kullanırsın.

linux hakkına daha fazla bilgi edinmen için benim tavsiyem cd den çalışan ve kurulum gerektirmeyen bir dağıtım olan "knoppix" i kullanman

YaRdIM EtMeK CaN YaKmaZ ;)
Toplam Hit: 2082 Toplam Mesaj: 4