Whm (Linux) İçin SOA Kaydı
-
.de domain eklemek için 2 dns adresininde farklı ipler kullanması gerekiyormuş ve bu 2 ip'nin 3.classları farklı olmalıymış
tüm ip değişiklerini mx kayıtları ve zone ayarları yaptım iplerde sıkıntı yok fakat şuan aldığım hata soa kaydı. dns reportta soa kaydının passed olarak geçmesi gerekiyormuş illa. burada sıkıntı yaşıyorum. türkçe veya ingilizce sağlam bi döküman bulamadım. soa kaydından anlayan yada dedicated/vps/reseller(kendi dns adreslerini) kullanan birileri varsa yardımcı olabilirmi? sadece ben dedicated/vps/reseller kullanıyorum demeniz yeterli konu hakkında bilginizin olmasına gerek yok.
.de domain eklemiş yada eklememiş olmanız çok önemli değil :) dns sorgusunda passed geçerse gerekli ayarları bulabiliriz
-
domaini bi pmlesene hocam inceleyim ? Tam olarak demek istediğini anlayamadım ama yardımcı olmaya çalışayım
-
VideoJockey bunu yazdı
domaini bi pmlesene hocam inceleyim ? Tam olarak demek istediğini anlayamadım ama yardımcı olmaya çalışayım
domain ile alakalı değil hocam tüm .de domainlerde sıkıntı veriyor domain dnsleri değişmiyor yani değişmesi için soa kaydının passed olarak geçmesi gerekiyor. yani bu ayarı root hesap yada reseller hesabı ile yapabiliyorsun sen zaten kendi sunucunu kullanıyordun hocam bana dns adreslerini gönderirsen ben bi dns report alayım passed olarak geçerse senden bana zone ayarlarının ekran görüntüsünü göndermeni isticem hocam
-
ha öyle desene bende tek domaine ait soa kaydında problem var sandım :)
byyasinc.com'a çek dns report pass.
; cPanel %cpversion% ; Zone file for %domain% $TTL %ttl% @ %nsttl% IN SOA %nameserver%. %rpemail%. ( %serial% ; serial, todays date+todays 7200 ; refresh, seconds 7200 ; retry, seconds 2419200 ; expire, seconds 86400 ) ; minimum, seconds %domain%. %nsttl% IN NS %nameserver%. %domain%. %nsttl% IN NS %nameserver2%. %domain%. %nsttl% IN NS %nameserver3%. %domain%. %nsttl% IN NS %nameserver4%. %nameserverentry%. IN A %nameservera% %nameserverentry2%. IN A %nameservera2% %nameserverentry3%. IN A %nameservera3% %nameserverentry4%. IN A %nameservera4% %domain%. IN A %ip% localhost.%domain%. IN A 127.0.0.1 %domain%. IN MX 0 %domain%. mail IN CNAME %domain%. www IN CNAME %domain%. ftp IN CNAME %domain%.
-
VideoJockey bunu yazdı
ha öyle desene bende tek domaine ait soa kaydında problem var sandım :)
byyasinc.com'a çek dns report pass.
; cPanel %cpversion% ; Zone file for %domain% $TTL %ttl% @ %nsttl% IN SOA %nameserver%. %rpemail%. ( %serial% ; serial, todays date+todays 7200 ; refresh, seconds 7200 ; retry, seconds 2419200 ; expire, seconds 86400 ) ; minimum, seconds %domain%. %nsttl% IN NS %nameserver%. %domain%. %nsttl% IN NS %nameserver2%. %domain%. %nsttl% IN NS %nameserver3%. %domain%. %nsttl% IN NS %nameserver4%. %nameserverentry%. IN A %nameservera% %nameserverentry2%. IN A %nameservera2% %nameserverentry3%. IN A %nameservera3% %nameserverentry4%. IN A %nameservera4% %domain%. IN A %ip% localhost.%domain%. IN A 127.0.0.1 %domain%. IN MX 0 %domain%. mail IN CNAME %domain%. www IN CNAME %domain%. ftp IN CNAME %domain%.
hocam seninde soa ve mx kayıtların fail :)
özetle sende .de domain barındıramıyorsun :)
Gzx tarafından 07/Kas/12 15:09 tarihinde düzenlenmiştir