WİFİ Kanalı Seçim Sorunu
-
Selamlar,
Tenda 200 modemim var. sınırsız mobil veri olunca çok sallamadım ama wifi inanılmaz kötü. 2,4 hz.
wifi kanalını değiştireyim dedim wifi analyzerında en kötü benim bağlı olduğum kanal ve +1 -1'ini gösteriyordu.
başka kanala geçtim yine aynı seçtiğim kanalın +1 ve -1 en kötü kanal oluyor. bu normal mi? modemde arıza olabilir mi? nasıl anlayabilirim? durduk yere yeni bi modem almak istemiyorum. aşağıdaki ayarlardan başka değiştirmem gereken birşey var mı?
RotKerim tarafından 10/Şub/25 20:31 tarihinde düzenlenmiştir
-
Kötü derken hız mı kötü yoksa çekim gücü mü ?
-
hocam direkt iade
o cihazdan bende de vardı
yan odayı çekmiyordu
-
mkyb bunu yazdı
Kötü derken hız mı kötü yoksa çekim gücü mü ?
sinyal güçlü ama hız çok kötü. speed testte masaüstünde kablolu 49-50 mbit alıyorum wifi da modemin yanında max 10 mbit alıyorum
şimdi bunu yazdıktan sonra test ettim 20 civarı veriyor. çok dengesiz yani.
RotKerim tarafından 10/Şub/25 20:55 tarihinde düzenlenmiştir -
ErastoX bunu yazdı
hocam direkt iade
o cihazdan bende de vardı
yan odayı çekmiyordu
valla 3 yıldır falan kullanıyorum da tv için sıkıntı olmaya başladı. toddan maç izleyemiyorum. tüm wifi çeken cihazları kapatıp anca öyle izleyebiliyorum.
ne alayım ne önerirsin?
-
Kanal aralığıyla ilgili olduğunu düşünütorsan telefondan google playden wifianalyzer var açık kaynaklı. Yukardan 2.4 ghz i seçersen çevrende yayınlanan wifi ağların kanallarını ve sinyal güçlerini telefondan görebilirsin.
Wifi ye bağlanan cihaz sayısı arttıktan sonra bu sorunu görüyorsan ben de yeni bir modem almanı önerirdim. Marka model öneremem ama 2.4 ghz ve 50 mb kullanıyorsun sanırım. 2.el VDSL modemlerede bakabilirsin. Burdan bile elimde var diye çıkan olabilir.
Yayın yapan modemlerin kanal aralığını analiz edip, hangi kanal daha az yoğun kullanıyorsa onu seçebilirsin.
hypnot1c tarafından 11/Şub/25 01:26 tarihinde düzenlenmiştir