folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder WİFİ Kanalı Seçim Sorunu

WİFİ Kanalı Seçim Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

Selamlar,

Tenda 200 modemim var. sınırsız mobil veri olunca çok sallamadım ama wifi inanılmaz kötü. 2,4 hz.

wifi kanalını değiştireyim dedim wifi analyzerında en kötü benim bağlı olduğum kanal ve +1 -1'ini  gösteriyordu.

başka kanala geçtim yine aynı seçtiğim kanalın +1 ve -1 en kötü kanal oluyor. bu normal mi? modemde arıza olabilir mi? nasıl anlayabilirim? durduk yere yeni bi modem almak istemiyorum. aşağıdaki ayarlardan başka değiştirmem gereken birşey var mı?

RotKerim tarafından 10/Şub/25 20:31 tarihinde düzenlenmiştir

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kötü derken hız mı kötü yoksa çekim gücü mü ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

hocam direkt iade

o cihazdan bende de vardı

yan odayı çekmiyordu

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Kötü derken hız mı kötü yoksa çekim gücü mü ?

sinyal güçlü ama hız çok kötü. speed testte masaüstünde kablolu 49-50 mbit alıyorum wifi da modemin yanında max 10 mbit alıyorum

şimdi bunu yazdıktan sonra test ettim 20 civarı veriyor. çok dengesiz yani.

RotKerim tarafından 10/Şub/25 20:55 tarihinde düzenlenmiştir

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    ErastoX bunu yazdı

hocam direkt iade

o cihazdan bende de vardı

yan odayı çekmiyordu

valla 3 yıldır falan kullanıyorum da tv için sıkıntı olmaya başladı. toddan maç izleyemiyorum. tüm wifi çeken cihazları kapatıp anca öyle izleyebiliyorum.

ne alayım ne önerirsin?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Kanal aralığıyla ilgili olduğunu düşünütorsan telefondan google playden wifianalyzer var açık kaynaklı. Yukardan 2.4 ghz i seçersen çevrende yayınlanan wifi ağların kanallarını ve sinyal güçlerini telefondan görebilirsin.

Wifi ye bağlanan cihaz sayısı arttıktan sonra bu sorunu görüyorsan ben de yeni bir modem almanı önerirdim. Marka model öneremem ama 2.4 ghz ve 50 mb kullanıyorsun sanırım. 2.el VDSL modemlerede bakabilirsin. Burdan bile elimde var diye çıkan olabilir.

Yayın yapan modemlerin kanal aralığını analiz edip, hangi kanal daha az yoğun kullanıyorsa onu seçebilirsin. 

hypnot1c tarafından 11/Şub/25 01:26 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
Toplam Hit: 2958 Toplam Mesaj: 6
wifi modem