Wifi Sorunu
-
arkadaşlar. laptop çevredeki tüm modemleri görüyor benim asıl modemi görmüyor?
format atmıştık. kablo ile bağladığımda görüyo ama wifi olarak yok.
ne yapabilrim
-
modemin wifi sini kapatmış olma ? başka bi telefon veya wifili aygıt ile test et. arkadaş unutmuş 3 gün wifi yapmaya çalıstı
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------
modemin wifi sini kapatmış olma ? başka bi telefon veya wifili aygıt ile test et. arkadaş unutmuş 3 gün wifi yapmaya çalıstı
-----------------------------yok yok dostum açık dediğim gibi kablo ile giriyo bu arada wifi dedim de wireless sorun yani laptop girmiyo?
dediğim gbib kabloda sıkıntı yok ona bağlı olan masa üstündede sıkıntı yok. yine laptıp çevredeki modemleride görüyo ama beninkini hayır
-
hoca benim de dediğim gibi wifi kapalı olmasın ? kablo ile zaten girer admin panelinde ben mesela wifi yi ihtiyacım olmadında kapatıyorum
wifi ışığı yanıyormu wlan? başka bir wifi alet ile bağlanmayı dene oda görmüosa sorun modemdedir
-
wifinin driverni guncelle hocam birkez daha.baska bir pc ile senin modemi gormeyi dene mumkunse.eger olmazsa hak verirsinki modemde sorun vardir.
-
PanxeR bunu yazdı:
hoca benim de dediğim gibi wifi kapalı olmasın ? kablo ile zaten girer admin panelinde ben mesela wifi yi ihtiyacım olmadında kapatıyorum
wifi ışığı yanıyormu wlan? başka bir wifi alet ile bağlanmayı dene oda görmüosa sorun modemdedir
-----------------------------benimde ilk baş aklıma bu geldi byük ihtimalle modemin wifi yayını kapalıdır hocam pc o yüzden görmüyordur..
Bunun için modemin admin paneline gir 192.168.2.1 yada 192.168.1.1 yada 192.168.2.2 olabilr =) Sonra ordan wifi yayını aç =) Bide görünürolmasına dikkat et :)
-
aynı kanıdayım. başka ağları bulması, wi-fi da sorun olmadığını gösterir. senin modemi görmemesi modemde sorun olması demektir. eğer modemin kablosuzu açıksa, reset at modeme. ayarları baştan yap düzelir sanırım.
-
modeminin marka modelinden olabilir. arkadaşın biri smile internetin airtes marka kablosuz modeminden almıştı. ve seninle aynı sorunu yaşadı. teknik servisi aradığımızda modeme önce kablo ile bağlanarak ayarları o şekilde yapmamızı ( kullanıcı adı ve şifre) birde wi-fi için şifreyide ayarladıktan sonra modem görünmeye başladı. senin sorununda bundan olabilir. eğer olmazsa modeme reset atıp tekrardan kablo ile bağlanarak ayarlarını yeniden yap derim sana.
-
ndmylmz bunu yazdı:
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------benimde ilk baş aklıma bu geldi byük ihtimalle modemin wifi yayını kapalıdır hocam pc o yüzden görmüyordur..
Bunun için modemin admin paneline gir 192.168.2.1 yada 192.168.1.1 yada 192.168.2.2 olabilr =) Sonra ordan wifi yayını aç =) Bide görünürolmasına dikkat et :)
-----------------------------oda birşey mi ben bilgisayarın wlanı kapatmışım. bilgisayarı garantiye gonderecektim :D lenovo adanada yok ist gidecekti. 1 aya gelecekti :D sonradan fark ettim :D