folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Wifi Tekrarlama-Wifi Menzil Arttırma Yardım

Wifi Tekrarlama-Wifi Menzil Arttırma Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

Evimden , başka bir eve internetimi paylaşmak istiyorum.Resimde tarif etmeye çalıştım.  Ev modemi doğrudan görmüyor, evim arka cepheye kalıyor fakat doğrudan gören komşumun evini kullanabilirim.

Bu işlerin piri arkadaşlar var mı ? Bu işin oluru var mı ? Varsa hangi cihazı kaç tane nerden almalıyım? Bilgilendirirseniz çok iyi olacak benim için şimdiden teşekkürler..

Yeşil Nokta = Modemin bulunduğu yer arka cephe  (Turk telekom tilgin modem hg1332 ,başka modem kullanamıyorum fiber internet telekom müsade etmiyor.Komşum dahi evin duvarları çok kalın oldugundan bazı odalardan internet sinyali alamıyor..)

Kırmızı Nokta = Komşunun evi, kablo ile interneti buraya çekmem mümkün fakat öncelikle kablosuz imkanım varsa tercihim kablosuz.Kablo çekmek çok zor olacaktır.

Sarı Nokta = İnternet ulaştırlmak istenen nokta.

Mesafe = Arada bina ve ağaç yok  , kırmızı ve sarı nokta arasında kuşbakışı 350-360 metre var ..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

hocam bu ürünleri biliyorum fakat alıp işe yaramadığında çöpe atmak istemiyorum işe yarayacağından emin misin? hemen yan tarafımdaki komşum dahi internet sinyalimi göremezken 350 metre mesafedeki kişi interneti nasıl görsün ? Binaların duvarları çok kalın olduğundan dolayı internet sinyali çok zayıflıyor diğer cepheye geçene kadar..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AyTurk
    AyTurk's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Mesafe uzak hocam. Bunun için tek cihaz microtik cihazlarıdır. Microtik wifi anten olarak aratabilirsiniz. 100 km ye kadar menzillileri mevcuttur.

örnek olarak

http://m.n11.com/mikrotik-sxt-lite5-rbsxt5ndr2-sxt-lite-5-P82766510?cid=604001&gclid=CLKU_YbG5dECFYEaGwodBSgDiA&gclsrc=aw.ds

Siper et klavyeni, Dursun bu hayasızca akın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek
    K4R4B4S4N bunu yazdı

Senin işiher 2 tarafa da birer tane UBIQUITI LocoM2 cihazlarını kullanarak çözebilirsin.
    Aynı yapıyı ben m5 ile ben kullanıyorum.

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    K4R4B4S4N bunu yazdı

hocam bu ürünleri biliyorum fakat alıp işe yaramadığında çöpe atmak istemiyorum işe yarayacağından emin misin? hemen yan tarafımdaki komşum dahi internet sinyalimi göremezken 350 metre mesafedeki kişi interneti nasıl görsün ? Binaların duvarları çok kalın olduğundan dolayı internet sinyali çok zayıflıyor diğer cepheye geçene kadar..

hocam teknik detaylarını çok bilmiyorum ama başka forumlara felan bakabilirsin illa ki alıp kullananlar vardır.

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek
    efsane_212 bunu yazdı
    K4R4B4S4N bunu yazdı

Senin işiher 2 tarafa da birer tane UBIQUITI LocoM2 cihazlarını kullanarak çözebilirsin.
    Aynı yapıyı ben m5 ile ben kullanıyorum.

Biraz detay verebilirmisin.

Ne kadar uzaklıkta kullanıyorsun.

Bağlantı kalitesi nasıl.

Arada çok yapı varmı.

Direk modemin yanına mı kurdunuz v.s.

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek
    siberturq bunu yazdı
    efsane_212 bunu yazdı

Ne kadar uzaklıkta kullanıyorsun. // Mesafe uzak değil. Arada 3 sokak var, kuş uçuşu 100 mt.  m5 modeli 5 km menzile kadar destek veriyor.

Bağlantı kalitesi nasıl.  // Detaylı kontrol-test yapmadım. yKullanılan binada yavaşlama, takılma v.s. herhangi bir şikayet gelmiyor.

Arada çok yapı varmı. //  Kuş uçuşu 100 mt

Direk modemin yanına mı kurdunuz v.s.   //  Binada 24lük swicth kullanıyorum. Switch'in yanından poe ile antene yaklaşık 13 metre kablo çıkıyor.

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek
    efsane_212 bunu yazdı
    siberturq bunu yazdı
    efsane_212 bunu yazdı

Ne kadar uzaklıkta kullanıyorsun. // Mesafe uzak değil. Arada 3 sokak var, kuş uçuşu 100 mt.  m5 modeli 5 km menzile kadar destek veriyor.

Bağlantı kalitesi nasıl.  // Detaylı kontrol-test yapmadım. yKullanılan binada yavaşlama, takılma v.s. herhangi bir şikayet gelmiyor.

Arada çok yapı varmı. //  Kuş uçuşu 100 mt

Direk modemin yanına mı kurdunuz v.s.   //  Binada 24lük swicth kullanıyorum. Switch'in yanından poe ile antene yaklaşık 13 metre kablo çıkıyor.

Cevaplar için sağol.

Verici  ve alıcı ev içinde mi öyle ise müthişmiş.

Diğer konu da ne kadar zararlı acaba kendi kılavızunda 50 cm den fazla yaklaşmayın yazıyor.

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

Konu tekrardan up :) 

loco 5 üründen iki tane alacağım birbirlerini görecek şekilde .

Sorum şu , modemin-internetin olduğu yerde loco5 cihazına lan kablo çekemem çünkü cihaz balkonda olacak.

loco 5 evde ki interneti kablosuz alıp (sadece güç için elektriğe bağlı olacak lan kablo bağlantısı olmayacak ) diğer loco5 cihazına iletebilir mi ? 

Toplam Hit: 1763 Toplam Mesaj: 10
repeater wifi tekrarlama wifi menzil