Win 10 Son Güncelleme Sonrası Ağ Paylaşım Parolası Oluşturma-Değiştirme Nasıl Olacak?
-
Merhaba arkadaşlar. Görevlendirme gittiğim okulda, 2 öğretmenler odasında 1 tane fotokopinin bulunduğu odada bilgisayar mevcut. ben bu 3 bilgisayar arası paylaşımı açtım birbirini görüp dosya alışverişini sorunsuz yapıyorum. Öğretmenler odasındaki bir bilgisayardan okuldaki akıllı tahtalara da bağlanıyorum. (tahtalara bağlanmam için mecbur tahtalarla aynı çalışma grubunda yer alıyorum). sıkıntım şu aynı ağda olduğum için akıllı tahtalar üzerinden, benim öğretmenler odasında paylaşıma açtığım dosyalar ulaşım sağlanabiliyor. Ben bunu engellemek için ağ ayarlarından bilgisayarlara erişimde parola ile girilmesi için parola oluşturmak istiyorum ancak en son gelen güncelleme sonrası ben o parola oluşturma, değiştirme kısmına erişemedim.
nereden nasıl yapılıyor bu arkadaşlar?
ağ paylaşım kısmındaki ayarlarda paylaşımda parola koruması olsun - olmasın kısmından parola olsun dediğimde parola istiyor ama ben bu parolayı nasıl nereden bulacağım ve de değiştireceğim?
-
Ağ ve paylaşım merkezi -> Gelişmiş paylaşım ayarları -> altta tüm ağlarda parola korumalı paylaşımı aç de. Her bilgisayara ağ için ek kullanıcı oluşturup şifre ver: Diğer bilgisayardan ona bağlanırken de ek oluşturduğun kullanıcı adı ve şifreyi gir. Dosyaları paylaşırken de sağ tıklayıp şuna erişim ver altında kullanıcıyı seçeceksin.
-
DarkSkull bunu yazdı
Ağ ve paylaşım merkezi -> Gelişmiş paylaşım ayarları -> altta tüm ağlarda parola korumalı paylaşımı aç de. Her bilgisayara ağ için ek kullanıcı oluşturup şifre ver: Diğer bilgisayardan ona bağlanırken de ek oluşturduğun kullanıcı adı ve şifreyi gir. Dosyaları paylaşırken de sağ tıklayıp şuna erişim ver altında kullanıcıyı seçeceksin.
ek kullanıcı oluşturmadan var olan kullanıcı ile olmuyor mu bu?
Dosyaları paylaşırken de sağ tıklayıp şuna erişim ver altında kullanıcıyı seçeceksin.
bu kısmı baya araştırdım ama ek kullanıcı oluşturma muhabbetine girmediğim için bir şey yapamadım.
Ekleme: şimdi yeni kullanıcı oluşturursam, kullanıcı oluşturduğum makinada o kullanıcı ile sistemi açmak zorunda mıyım ya da yeni açtığım kullanıcı varken normal varsayılan kullanıcı ile oturum açsam da ağ üzerinden erişmede sıkıntı olur mu?
eyuperol tarafından 28/Kas/19 09:11 tarihinde düzenlenmiştir -
eyuperol bunu yazdıDarkSkull bunu yazdı
Dosyaları paylaşırken de sağ tıklayıp şuna erişim ver altında kullanıcıyı seçeceksin.
bu kısmı baya araştırdım ama ek kullanıcı oluşturma muhabbetine girmediğim için bir şey yapamadım.
Ekleme: şimdi yeni kullanıcı oluşturursam, kullanıcı oluşturduğum makinada o kullanıcı ile sistemi açmak zorunda mıyım ya da yeni açtığım kullanıcı varken normal varsayılan kullanıcı ile oturum açsam da ağ üzerinden erişmede sıkıntı olur mu?
olmaz hocam
-
eyuperol bunu yazdıDarkSkull bunu yazdı
Her kullanıcı şifre kullanmıyordur diye dedim. Bende 2 bilgisayar var şifresiz kullanıyoruz normal kullanıcıya şifre verirsem her gün şifre girmek zorunda kalacağız. İstediğin kullanıcı ile olur sadece şifresi olması lazım.