Win 7 MAC Adresi Değiştirme (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

Öncelikle iyi aşamlar müritler ve mürideler ...

Bugün okulda anladığıma göre laptopun mac adresi engellenmiş :S ... bunu yapan hoca internetle aramda durmaması gerektiğini bilmiyo :D ... konuya gelirsek : engellendiğimi nerden anladım ? :

durum 1 --- şifre belli , ağ adı belli , sinal gücü mükemmel , ama bağlantı yapılamıyor ... çok denedim çok restart attım ama olmadı ...

durum 2 --- internette bi sorun olsaydı fakülte girişindeki güvenlik görevliside internete giremezdi ... bugün sordum : "internet var" dedi ...

durum 3 --- güvenlik neyse kantine bi bakim dedim ... laptoplar açık millet nette dolaşıyo ...

durum 4 --- ben şu an aynı laptopla evdeki modemin wirelesinden giriyorum nete ...

bugün eve gelir gelmez çözüm araştırmaya başladım ... sonuçlar :

* win 7 de MAC spoof yapmak zormuş ...

* yine win 7 de ... internette bulabildiğim tüm program ve yöntemleri denedim (aMAC, sMAC, tMAC  birşeyler daha vardı)  ... sonuç : başarısız ...

* tam vazgeçiyordum : bi yazı buldum mac adresini ilk iki karakteri 12 olacak şekilde başka bir adresle değiştirince oluyormuş ... yani 12 xx xx xx xx xx şeklinde ... hemen denedim gerçektende oluyormuş ...

* "TMAC v5 R3"  kullanarak birkaç defa daha denediğimde aslında sadece "12 xx xx xx xx xx"  değil aynı zamanda işlem sırasında internetede bağlı olunması gerektiğini farkettim ... Tek sorun okuldayken tekrar engellenme ihtimalim . Engellenirsem bağlanamam , bağlanamazsam engeli kaldıramam :S ...

bu konuyla ilgili yardım edebilecek, bilgisi olan, yada alternatif çözümü olan bi arkadaş varsa ve palaşırsa sevinirim... şimdiden teşekkürler ...

valar morghulis ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flickR
    flickR's avatar
    Erkek
    Mac adresi değiştirilmek üzere yapılmıyor zaten. Ama sen yine 1 tanede olsa çözüm bulmuşun. Mac adresi ethernet modemin ip numarasıdır.Eğer engelleniceksen bi tane usb ethernet modem alabilirsin.onun üzerinden giriş yapabilirsin.Biraz masraflı ama işe yarar :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

flickR bunu yazdı:
    -----------------------------
    Mac adresi değiştirilmek üzere yapılmıyor zaten. Ama sen yine 1 tanede olsa çözüm bulmuşun. Mac adresi ethernet modemin ip numarasıdır.Eğer engelleniceksen bi tane usb ethernet modem alabilirsin.onun üzerinden giriş yapabilirsin.Biraz masraflı ama işe yarar :D

hocam masraf yapmiim şimdi boşver :D ... varsa spoof fln iyi olur :D ...

değiştirilmek üzere yapılmadığını biliyorum :) ...

her ethernet kartının mac adresi sadece kendine özgüdür , donanımsaldır değiştirilemez sadece gizlenir spoof yapılır ... bunları biliyorum ...

edit : şunu eklemeyi unuttum ... MAC ı değiştirince "ipconfig /all" dan kontrol ettim ayrıca salondaki PC den kontrol ettim modem arayüzünden benim laptopun MAC ına baktım ... değişmişti ...

valar morghulis ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Giriş sisteminizi bilmiyorum fakat sadece mac adresinden ban yediğinden emin misin?

Sadece bi imza..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

hocam forumda bi mürid programı paylaşmıştı CİA olabilir bi ara bulursun.

aMAC

der die das
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

PcK0 bunu yazdı:

Giriş sisteminizi bilmiyorum fakat sadece mac adresinden ban yediğinden emin misin?

fazlasını yemişsem vazgeçerim de ... fazlası ne :S ? ... hem sanmıyorum hocam ...

madrew bunu yazdı:

hocam forumda bi mürid programı paylaşmıştı CİA olabilir bi ara bulursun.

tmm hocam sağol cia nın mesajları araştırmaya başlıyorum ...

Edit : şu 12 xx xx xx xx xx olayını aMAC la denim bide ... belki bağlantı olmadanda değiştirebiliyordur ...

valar morghulis ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Daha fazlasını yemişsen dediğim şöyle ki her öğrenci için özel olan kullanıcı adı ve parola gibi bir sistemde olabilir. O yüzden böyle söylüyorum.

(Win7 için emin olarak konuşmayayım fakat) Mac adresini değiştirdiğinde bağlantı kurmuş olmana ihtiyaç yoktur.

Sadece bi imza..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

PcK0 bunu yazdı:

Daha fazlasını yemişsen dediğim şöyle ki her öğrenci için özel olan kullanıcı adı ve parola gibi bir sistemde olabilir. O yüzden böyle söylüyorum.

(Win7 için emin olarak konuşmayayım fakat) Mac adresini değiştirdiğinde bağlantı kurmuş olmana ihtiyaç yoktur.

yok hocam herkes tek şifreyle giriyor ... ve hallettim :D ...bağlantı durumu bana da çok saçma geliyordu ve nedeninide anlamadım ama şu 12 xx xx xx xx xx olaını bide manuel olarak denim dedim...şöyle ki :

ağ ve paylaşım merkezinden bağdaştırıcı ayarlarına ordan kablosuz ağa sağ tık özellikler "microsoft ağları için istemci" -> yapılandır -> en altta mac yazan seçenek ... onu seçince zaten sağda direkt adres yazılabiliyor ama ben bunu yaparken 12  olyını bilmiyordum şimdi ilk kez bu yöntemde 12 ile başlayan bi adres denedim ve ilk kez bu yöntemle oldu :D ... bağlantısız ...

olay tamamdır müritler hepinize teşekkür ettim :) ...

valar morghulis ...
Toplam Hit: 4843 Toplam Mesaj: 8