Win XP 64 Bit & Core2duo + 4 GB Ram?
-
Muridler selam,
TNCTR' den XP 64 Bit Sata indirdim. Notebook ozellikleri: Intel Core 2 Duo T5750 2.0G 667 MHz - 4 GB DDR2 - NVIDIA GeForce 8400M GS 256 MB - 250 GB 5400 RPM SATA.
Sizce bu sistem icin XP cok mu dusuk bir isletim sistemi? WIN 8.1 yavas kaliyordu. Aslinda WIN 7 ile memnundum fakat XP daha iyi olur diye dusunmustum. Amacim internete girmek, iphone bagladigimda muzik atmak vs. klasik kullaniciyim yani. Acilis hizi fena degil en azindan virus programi, wireless network baglantisinin gelmesi uzun surmuyor. Yeni format atilmasina ragmen hemende gelmiyor ama! Sikintilari, videodaki gibi ekran buyutme ve kucultme gecisleri cok itici, itunes icin guncel surum yok. Birde bunun disinda ortama her 1-2 saatte siyah ekran cikiyor karsima 1-2 saniye kadar. Hani su ilk acilista imlecli siyah ekran varya aynen oyle 1-2 saniye geliyor sonra normal devam ediyorum. Ne yapayim Win 10 denesem mi acaba?
Video: https://youtu.be/C6IaqHbdGBY
-
diskin cook yavas. ucuz yollu bi ssd yada 7200rpm hdd bak
-
Hocam 7 kullanmanı tavsiye ederim. Ben bir Pentium 4 sisteme bile Win 7 kurdum. Bilgisayar XP'den daha verimli çalışıyor.
7 bile kaç yıllık işletim sistemi. XP'nin teknik altyapısı günümüz için çok yeterli değil.
-
Simdi WIN7 indiriyorum. Bu XP gunumuze gore cok uygun degil bazi programlarda sikinti oluyor.
Harddiski degistirsem bana ne katkisi olur? Sadece dosya kopyalama okuma hizi disinda bana ne verim saglar?
-
lubuntu kur derim. Illaki microsoft kuracağım dersen win7 kur. XP tarih oldu artık.