Win10 Özel Ağ Problemi
-
İşyerinde 60 - 70 arası bilgisayar var. Yakın zamanda altyapıyı yeniledik ( kablolar, hatlar portlar v.s hepsi yenilendi)
Yakın zamanda McAfee Agent kuruldu tüm bilgisayarlara. Ancak kurulum sonrasında bilgisayar ortak ağlarımızın bir çoğu özel ağa dönüyor. bazen dönüyor bazen ortak ağ olarak kalıyor. neye göre ayarlanıyor ortak yada özel bilmiyorum.
McAfee Agent in mi sebep oldu bilmiyorum. ben ona sebep buluyorum.
özel ağdan ortak ağa geçiremiyorum sadece ev ağıne geçiş izni veriyor sanırım. özel ağa tüm diğer bilgisayarlarıda alayım diyorum ama özel ağ diye bi ayar yok anlam veremedim.
nedir bu özel ağ. nasıl geçirilir özel ağ ortak ağa. yardımcı olun.
MuhammeT tarafından 08/Şub/16 15:11 tarihinde düzenlenmiştir
-
Bir Bilgisayar bir networke dahil oldugunda yani herhangibir internet modeme bağlandıgında sizin başka bir bilgisayar da bağlayıp 1 den fazla bilgisayarla çalışmak isteyebileceğinizi düşünerek sorar. bu ev ağı mı işyeri ağımı diye. eğer o anda ev ağını seçerseniz özel bir bağlantı şekli oluşturur ve çoğu paylaşımı kapatır. ve şifre oluşturur. diğer iş yeri ağını seçerseniz bazı default paylaşımlar kapatılmamış ve paylaşım ayarları daha gelişmiz vaziyette müdahale edilebilir duruma getirir. yani aslında oradaki ağı seçiminin çok bir farkı yok. sen orada bilgisayarlar arasında nasıl bir etkileşim var ne yapılmak isteniyor onu yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.
-
ortak ağ seçili hepsinde. sonradan özel ağ oluyor. bugün 20 nolu bilgisdayar yarın 50 değişiyor
sadece dosya ve yazıcı paylaşımı
MuhammeT tarafından 08/Şub/16 17:51 tarihinde düzenlenmiştir -
MuhammeT bunu yazdı
ortak ağ seçili hepsinde. sonradan özel ağ oluyor. bugün 20 nolu bilgisdayar yarın 50 değişiyor
sadece dosya ve yazıcı paylaşımı
eğer bilgisayarlardan birinde dosya ve yazıcı paylaşımı var ise o bilgisayarlar özele geçer. önce tüm paylaşımları kapatman gerekiyor. Ortak ağ demek biz hiç birşeyi birbirimizle paylaşmayacağız. diyosun. sistemde Ortak ağ olarak kendini kaydediyor. Özele geçen bilgisayarlarda demekki paylaştığınız bişeyler var.
-
QNAP Systems kullanıyoruz dosya yedekleme ve arşiv işlemlerimiz için. belli bi ip adresi verdim onu tüm bilgisayarlara kısayolla bağladım. onla alakası olabilirmi ki
ben ilk kez karşılasıyorum bu tür sorunla. workgroup yapardık hepsini sorun kalmazdı. şimdi ise özel ağ işini değiştiremiyorum. yada ortak ağı nasıl özel yapıcam. hepsini hadi özel ağ yapalım. o nasıl olcak.
MuhammeT tarafından 08/Şub/16 18:49 tarihinde düzenlenmiştir