folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Winampı Klavyeden Kontrol Etme

Winampı Klavyeden Kontrol Etme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İşyerindeki pc de kullandığım klavye casper marka ve multimedya.Sağ tarafında media control kısmı var.Burada önceki şarkı- sonraki şarkı, ses +/-  mute gibi kontrol kısmını kullanıyorum gün içinde...

Yalnız ses kontrolünü yapabiliyorum.Windows ses sistem yöneticisini kullandığı için...

Ben "önceki şarkı, sonraki şarkı, play, pause, stop" gibi fonksiyenları da winampa tanımlamak istiyorum.Şuan o fonksiyonlar malesef sadece windows media playerı kontrol edebiliyor...

Kullandığım sistem: Windows 7 Home Premium

Bunu nasıl yapabilirim ?

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

Winamp açıkken CTRL + P tuşları ile ayarlar kısmına giriyoruz ;
    Genel Kısayollar (Global Hotkey) sekmesine tıklayıp Etkinleştir tikini atıyoruz.
    baris

Daha sonra hangi işleve hangi tuşu atıyacağımızı seçiyoruz.
    Default olarak zaten ileri geri sarma açma kapatma vs. bütün hepsi bulunmaktadır.Kendinizde ekleyebilirsiniz.
    Yapmak istediğimiz işlem "Çalma Listesindeki Sonraki Parça" diyelim. üstüne bir kere tıklıyoruz daha sonra "Kısayol" kısmına istediğimiz tuşu atayabiliyoruz. daha önce CTRL + ALT + PAGEDOWN ayarlı iken daha sonradan ben klavyemdeki multimedia tuşlardan "tarayıcı ileri" tuşunu seçiyorum ve ATA diyorum.
    Artık o tuşa bastığımda bir sonraki parçaya geçiyor..
    baris

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

z x c v b tuşları  önceki sonraki play pause işlerini yapıyor ileri geri sarma ve ses yön tuşlarıyla ayarlanabiliyor.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sscheme bunu yazdı:
    -----------------------------

z x c v b tuşları  önceki sonraki play pause işlerini yapıyor ileri geri sarma ve ses yön tuşlarıyla ayarlanabiliyor.

-----------------------------

Hocam onu biliyorum.Kullanıyorum da zaman zaman.Ama benim istediğim winampı simge durumundayken klavyeden kontrol etmek.BarışYigit in makalesi aradığım şeyi gösteriyor.Sanada teşekkür ederim.

@BarisYigit Hocam saolasın aradığım şey buydu.Ellerine sağlık...

Süpersin =)

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 1139 Toplam Mesaj: 4