Windows 10 Ağ Yapılandırma Yönetici İzini Verebilmek ?
-
Çalışmış olduğum sistem için bilgisayarın ip ayarlarını sık sık manuel olarak değiştirme durumum var fakat kullandığım pc şirket cihazı ve yönetici iznim yok o yuzden ikide bir gelip sifre girmeleri gerekiyor ve bu baya sıkıntı vermeye başladı..
Bunun icin kendi hesabıma ağ icin izin vs verme imkanı varmıdır acaba ?
-
KaZeM_26 bunu yazdı
Çalışmış olduğum sistem için bilgisayarın ip ayarlarını sık sık manuel olarak değiştirme durumum var fakat kullandığım pc şirket cihazı ve yönetici iznim yok o yuzden ikide bir gelip sifre girmeleri gerekiyor ve bu baya sıkıntı vermeye başladı..
Bunun icin kendi hesabıma ağ icin izin vs verme imkanı varmıdır acaba ?
Eğer disk ağ üzerinden boot olmuyorsa tavsiyem kendine Windows to Go flash hazırla ve onu kullan :)
Sistemde AD vb. var mı?
-
-
Bilgisayar Active Directory yapısana dahil edilmiş anladığım kadarıyla.. Amaçda bu zaten sizin ip değiştirmemeniz, program ekle kaldır yapamamanız vs . Sistem yöneticisi sizi yetkili guruba dahil etmedikçe bu ve bunun gibi bir çok sorunla karşılaşmaya devam edersiniz.
İp değiştirme işlemini yetkili bir ip adresi bulup internete sorunsuz çıkmak için mi istiyorsunuz ? (Bu durumda vpn tunnel programları kullanmanız yeterli olacaktır, ip değişmenize gerek kalmaz.) -
Bağlantı kuracak olduğum cihaz ip grubu 192. vs
İşletmenin ag grubu 10. vs benim bu guruplar arası sık olacak sekilde ayar değiştirmek zorunda kalmam .. Diğer cihazların ip grupların 10. değiştirebilirim ama ozamanda benim işime gelmez cunki sıkıntı cıkıcak
ikide bir ayar değiştirmek gerektiginde herhangi bir sekilde yöneticiden nasıl kalıtsal izin alabilirim onu ögrenmek istiyorum..
Kaba tabir ile
Yönetici hesabından şu kullanıcı adına ağ izni ver diyebilirmiyi herhangi bir sekilde ...
-
Hocalar arkadaş basit bir soru sormuş konu nerelere gelmiş :D
Sorunun cevabı çok basit hocam. Sistem yöneticilerine diyeceksinki senin Computer Management üzerindeki
Local Users and Groups başlığından
Groups alt klasörüne tıkladığında açılan sağ tarafta
Network Configuration Operators grubuna senin useri eklerlerse bu sorun ortadan kalkar -
KaZeM_26 bunu yazdı
Bağlantı kuracak olduğum cihaz ip grubu 192. vs
İşletmenin ag grubu 10. vs benim bu guruplar arası sık olacak sekilde ayar değiştirmek zorunda kalmam .. Diğer cihazların ip grupların 10. değiştirebilirim ama ozamanda benim işime gelmez cunki sıkıntı cıkıcak
ikide bir ayar değiştirmek gerektiginde herhangi bir sekilde yöneticiden nasıl kalıtsal izin alabilirim onu ögrenmek istiyorum..
Kaba tabir ile
Yönetici hesabından şu kullanıcı adına ağ izni ver diyebilirmiyi herhangi bir sekilde ...
Yönetici iznin olmadığını belirttiğin için AD katılmış bir bilgisayardan bahsettiğini varsayıyorum. Bu durumda IT ekibine ya da sorumluya gidip durumu anlatacaksın ve senin Windows oturumuna giriş yaptığın kullanıcıya AD Sunucusu üzerinden Policy değişikliği yapması gerekir. Fakat bu izinin sana verilip verilmemesi ayrı bir konu.
Bu izinlerin kısıtlamasının sebebi son kullanıcıların sistemde açık ya da düzeni bozabilecek olası insan kaynaklı kötü senaryoları engellemektir.
-
HanDSomE bunu yazdı
Hocalar arkadaş basit bir soru sormuş konu nerelere gelmiş :D
Sorunun cevabı çok basit hocam. Sistem yöneticilerine diyeceksinki senin Computer Management üzerindeki
Local Users and Groups başlığından
Groups alt klasörüne tıkladığında açılan sağ tarafta
Network Configuration Operators grubuna senin useri eklerlerse bu sorun ortadan kalkarEyvallah Hocam çok teşekkürler... işime yaradı sağol