folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windows 10 IIS Kaldırma / Durdurma / Port Değiştirme

Windows 10 IIS Kaldırma / Durdurma / Port Değiştirme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Erkek

Selamlar Windows 10 da IIS i nasıl kaldırabiliriz.

iisreset / stop ile hata veriyordu servislerden durdurdum index gelmiyor ama hala 80 numaralı portu dinliyor.

1. iis i komple nasıl kaldırabiliriz ( windows bileşenlerinden kaldırdım yemedi )

2. iis kaldıramıyorsak komple tüm portları dinlemesini / servislerini nasıl durdurabiliriz. (services.msc de hangi servisleri kullanıyor)

3. iis i kaldırmanın dışında apacheyi 80. portta çalıştırmak için iis portunu nasıl değiştirebiliriz? (apache'nin portunu değiştirin demeyin 80. port kullanımı lazım :) )

Saygılar :)

If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

80. portu iis'in işgal ettiğine emin misin? 

komut satırından "sc delete <serviceadi>" şeklinde kaldırabilirsin iis'in tam servis adını hatırlamıyorum google'dan bakarsın veya windows servislerinden özelliklerine bakarsanda görürsün

apache porttunu httpd.conf dosyasından değiştirebilirsin hemen başlarda olmalı zaten ama eğer 80. portu başkası dinliyorken kendisi çalışmaz

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Erkek

80. portu genelde skype ve teamviewer dinliyor. Önlemini aladım. localhost:80 dediğimde zaten iis in sunduğu web sitesi açılıyordu portu 8080 e çekecektim ama TomCat 8080 kullanıyor, 8888 e çektim. Apache portunu nasıl değiştireceğimi biliyorum zaten default 80 olarak geliyor ama 80 şu an hala kullanılıyor. Systme PID 4 tarafından. Google da araştırdığımda bir bug olduğunu buldum :)

If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.