Windows 10 Rezerve İkonu Getirme
-
Öncelikle şu maddeleri okuyun. Eğer bu maddelerle bir sıkıntınız Yoksa o zaman aşağıdaki yönteme geçebilirsiniz.
1- bilgisayarınızda Windows 7 SP 1 veya Windows 8.1 yüklü olmalı
2- Windows Update açık ve güncellemeleri otomatik alacak şekilde ayarlı olmalı
3- Bilgisayarınızda orjinal bir windows key i kayıtlı olmalı.
4- Eğer bilgisayarınız şu sürümlerden biri ise '' Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise, yada Windows RT/RT 8.1 '' o zaman bu yükseltme teklifinden yararlanamazsınız.
1. YÖNTEM :
1 - Masaüstünüzde yeni bir metin belgesi açın.
2 - Aşağıda yazan kodu kopyalayıp açtığınız yeni metin belgesine yapıştırın.
3 - Yeni metin belgesini farklı kaydet seçeneğiyle ve şu adla '' ReserveWin10.cmd '' C:\ ye kaydedin. Kayıt türü olarak '' Tüm Dosyalar (*.*) '' seçin.
4 - Komut satırını yönetici olarak açın. ( Başlat menüsünde '' cmd '' yazarak bulabilirsiniz. )
5 - Son olarak açtığımız komut satırında az önce kaydettiğimiz dosyayı çalıştıracağız. Komut satırına şunu kopyalayıp yapıştırın.'' C:/ReserveWin10.cmd ''
İşlem 10 - 30 Dk arasında sürüyor. Bu süreçte komut satırında birçok yazı görebilirsiniz. :)
Eğer komut satırı gereken işlemi yapamazsa ( veya failed vb. yazarsa ) şu güncelleştirmelerin bilgisayarınızda yüklü olduğundan emin olun ;
Windows 7 SP1 İçin :
KB3035583
KB2952664
Windows 8.1 Update İçin :
KB3035583
KB2976978
----------------------------------------------
2. YÖNTEM
1 - Bilgisayarınızda Windows Update e gidin.
2 - Sol alt kısımdaki '' Yüklü Güncelleştirmeler'' e tıklayın.
3 - Çıkan ekranda KB3035583 güncellemesini bulun ve sağ tıklayıp kaldırın. Sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatın.
4 - Tekrar bilgisayarınızda Windows Update e gidin ve '' Güncelleştirmeleri Denetle '' ye tıklayın.
5 - Az önce sildiğiniz KB3035583 güncellemesi karşınıza çıkacak onu tekrar yükleyin.
Bu şekilde lisansınız Uygunsa windows 10 rezervasyon bildirimi sizde de çıkmış oluyor.
Bu yöntemi deneyen birçok kişi başarılı olmuş ve sağ alt köşede Windows 10 için rezerve bildirimini görmüşler.
----------------------------------------------
RESİMLER :

-
son çiziğimi bu konuya atayım, yeni siteye geçince değerlenir buralar
-
Lazım olabilir.
-
deneyelim çizik.
-
Bendeki windows orjinal olmamasına rağmen geldi mli falan verdim bende :) bana da gelirmi acaba. illa ki elimdeki win 7 keyi ile format atmam mı lazım ??
-
Win 8.1 Embedded ile çakallık yapıp windows 10 a geçebiliyor muyuz?
-
Bende orijinal windows 8.1 yüklü olmamasına rağmen kendiliğinden geldi bu. Bende rezerve ettim bekliyorum.
-
Nihayet Dreamspark lisansı olanlara da gelmeye başladı. Ben de şimdi rezerve ettim.