Windows
-
s.a. arkadaşlar bi tecrübemi paylaşayım herkesin bilgisi olsun.
bilgisayarıma usb sağolsun son 1 senedir en az ikişer defa ayrı ayrı win7 ve win10 kurdum. bi süre win7 bi süre win10 kullandım. gördümki beklediğim performansı vermiyor. yani işlemci ve ramime göre yavaştı bilgisayar. oldu olacak yeni işlemci ve ram eski windowsla hızlı çalışır mantığıyla xp bile denedim ama xp sanki bu yeni işlemci ve ramin çalışma mantığını bilmiyor gibi hissettim, bi garip yavaştı. en son win8.1 yükledim. tüm sorunlarım bitti. bilgisayarı açınca öyle hızlı açılıyorki sanki uykuya alırızda açarızya bi hızlı açılır aynı öyle açılıyor. dosya kopyalama şeysinde 60 mblık bi dosyayı öyle kopyalanıyor yazısı çıkarya o hiç çıkmadan kopyaladı.
win8.1 tavsiyemdir. acı tecrübeyle sabittir (:
-
a.s hocam bu çok değişken bir durum özellikle drivarlar konusundan dolayı.
eski anakartların sitesin de bakarsın xp driveri sadece vardır onu kurunca bilgisayar da ki performans gözle görülür artar , aynı anakarta win 7 kurup drivarların da muadilini kurarsın ha uyumluluk problemi olur mu ? olmaz. lakin o performans düşüşünü hissedersin.
bu verdiğim örnek pc ye göre bir çok şekil de değişebilir.
crystalmeth tarafından 28/Ara/17 21:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Kullandığın donanım, driver, sürüm ... herşey etkiler
-
Win10+ssd Akar gerisi yalan
-
öncelikle power upsi kontrol et voltaj düşük geliyor olabilir yani arıza yapmıs olabilir.
daha sonra hddyi komple fdisk yap sıfırla...
daha sonra windows xp 64 bit kur.
bide oyle dene ..
-
O yüzden mac canavar gibi çalışıyor. Donanımla yazılımın uyumluluğu çok önemli
-
cybermole bunu yazdı
öncelikle power upsi kontrol et voltaj düşük geliyor olabilir yani arıza yapmıs olabilir.
daha sonra hddyi komple fdisk yap sıfırla...
daha sonra windows xp 64 bit kur.
bide oyle dene ..
Kafan mı güzel adama 15 sene öncesinin işletim sistemini kur diyorsun. Teknolojide, yazılımda 15 sene ne demek haberin var mı?