Windows 7-8. Pardus. Bi Kaç Bişey
-
Selam müritler. Benim son günlerde karşılaştığım bi kaç problem var.bu konuda beni aydınlatabilecek olan varsa
sevgi ve saygılarımı sunarım
1- öncelikli olarak bilgi sahibi olmak istediğim konu şu. laptop çok ağır çalışmaya başlamıştı format attım. formattan sonra
elimde bulunan win7 yükledim. yükledikten sonra fark ettim ki yüklediğim 32 bit sürümü. ama bbenim sistemin 64 bitti.
hemen sonrasında win8 kurdum. ve 64 bit. Bunu bana açıklayabilecek mürit varmı?2-Format dolayısıyla bi kaç program eksik.en başta .net framework 3.5.1 lazım. tabi 4.0 olsa daha iyi olur. probelm şu ki
kaç gündür arıyorum sadece web installerını balabildim.Exesini bullamadım. Yüklemek için illaki nete bağlı olup aktive etmek mi gerekiyo?
Evde net yok bu yüzden kurulum gerçekleşmiyor.3- Formattan önce resimde sol tarafta görüldüğü gibi masa üstünde yukardan aşağıya 8 adet simge sığıyordu,
. şu an ise 7 tane sığıyo ve simgeler gözüme bayağı bi iri geliyo. nVidianın ve denetim masasının bütün kısımlarını kurcaladım neredeyse ama yapamadım. bunları eskisi gibi bi boy daha küçültmenin
yolu nedir ?
Sol taraf eski hali. sağ yeni hali
4-Format atmamın temel sebeplerinden birisi şuydu; pardusun son sürümünün indirdim. Usbye live olarak attım.ilk seferde çalıştı. boot ettim kurcaladım falan bayağı
ama hiç bi dosya ya da ayarı kurcalamadım.daha sonra usbye format attım normal olarak kullandım. bi kaç gün sonra tekrar aynı iso aynı usb ve aynı programla tekrar
live yaptım. fakat bu sefer bir türlü olmadı. akabinde farklı programlarla denedim. sonra win7 ve win8 i live olarak usbden denemeye çalıştım hiçbirisiyle olmadı. pcnetin verdiği
pardusun live cdsi vardı onunla da denedim bi türlü olmadı. daha sonra xp cdsi buldum onunla da yapamadım. en sonunda win8 deki refresh özelliği var kişisel dosyalarınız saklanmak
koşuluyla bütün program ayar ne varsa sıfırlıyodu. onu kullandım. bunu kullandıktan sonra sadece win7yi usbden çalıştırabildim.sonra win7yi kurup arkasından win8i kurabildim(win7 32 bit çıktığından 8 yükledim)(Bknz. Md:1)
şimdi böyle olmasının sebebi ney? sistem arızası mı yoksa donanımsal mı? 4 gündür bir çok linux ve windows denedim fakat bi türlü live yapamıyorum. farklı program ve tekniklerle de denedim olmuyor.
Daha önce yaptığım gibi aynı yolu deniyorum ama olmuyor. sistem aynı iso dosyası aynı yöntem aynı ama olmuyor.5- bi de son olarak, laptopu alırken ekran kartının 1gb olduğunu söylemişlerdi dxdiag dan baktım ve
Card name: NVIDIA GeForce 310M
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: N11M-GE2
Display Memory: 2229 MB
Dedicated Memory: 986 MB
Shared Memory: 1243 MB
diyor. şimdi ekran kartım gb ve 1243 mbsi ram e ek olarak mı kullanılıyor?
eğer öyleyse ram im 4 gb oluyorç fakat 4gblik ram e göre düşük bir verim alıyorum.buraya kadar sabırla okuyanlara teşekkür ederim.saygılar.
-
1 - 4 gb ram'dan az kullanıyorsan 32 bit yüklemen yeterli. Eğer 6 - 8 gb ram var ise veya daha yüksek ise 64 bit yüklemelisinki verim alasın. Yüksek olduğunda 32 bit yüklersen hepsini kullanamaz ramin .
2- es
3- bir simgenin üstüne tıkla sonra ctrl ye basılı tutarak mouse un ortasındaki scrool tuşunu ileri geri hareket ettirip büyüklüğünü ayarla.
4- bu çok uzun bunu okumadım
5- shared memory : paylaşılan bellek. evet bu miktarı ramden kullanıyor. artık sistemler o kadar fazla özellik istiyorki ben bile 8 gb ram ile istediğim randımanı alıyorum. Win7'de hala donma yaşıyorum bendeki bilgisayarla . İmzamda bilgisayarın özellikleri var bir bak sonra da haline şükret :) -
Coiner bunu yazdı:
-----------------------------1 - 4 gb ram'dan az kullanıyorsan 32 bit yüklemen yeterli. Eğer 6 - 8 gb ram var ise veya daha yüksek ise 64 bit yüklemelisinki verim alasın. Yüksek olduğunda 32 bit yüklersen hepsini kullanamaz ramin .
2- es
3- bir simgenin üstüne tıkla sonra ctrl ye basılı tutarak mouse un ortasındaki scrool tuşunu ileri geri hareket ettirip büyüklüğünü ayarla.
4- bu çok uzun bunu okumadım
5- shared memory : paylaşılan bellek. evet bu miktarı ramden kullanıyor. artık sistemler o kadar fazla özellik istiyorki ben bile 8 gb ram ile istediğim randımanı alıyorum. Win7'de hala donma yaşıyorum bendeki bilgisayarla . İmzamda bilgisayarın özellikleri var bir bak sonra da haline şükret :)
-----------------------------öncelikle tşk ettim. ikinci olarak o i7 benim olsun bi de profilindeki hatun benim olsun isterse pc hiç açılmasın derim :)
4ü özetlersek usbden live yapamıyorum.önceden yapıyodum şimdi olmuyo.
ayrıca şu simge meselesine oha diyorum. dün gecden beri girmediğim ayar kısmı kalmadı. driveri bile kaç defa yükledim kaldırdım. ehh be. çok saol. makbule geçti.
şu 32 64 meselesi, de, madem dediğin gibi bi pronun 32bitinin kurarak daha az ram yemiş olmazmıyız düz mantıkla düşünnüce? 32 bit işletim sistemi kurup 32 bişt pro yükleriz. ama o zaman sistem de bi karasızlaşma meydana gelmez mi? sonuçta altyapı 64bite dizayn edilmiş :F(son cümlelerde saçmalamış olabilirim parmaklarım dondu mk)