Windows 7 Boot Sorunu
-
selamlar,
windows 7 cd si var elimde. cd rom bozuk oldugu icin kuramıyorum. bunu bir sekilde flash a ve sonra da kurmak istedigim cd rom u bozuk olan bilgisayara aktardım.
(yani cd içeriğini)
daha sonra bunu makineye kurabilmem icin boot etmem gerektiginden, iso'ya çevirmem lazım, çeviremiyorum.
iso'ya çevirip, boot edip flash'a atacam.
özet: windows 7 dosyalarının olduğu klasör nasıl isoya çevrilir?
-
şunu bi dene istersen
http://www.magiciso.com/tutorials/miso-makeiso.htm
-
Yumi multiboot isine yarayabilir hocam
-
cancer hocam, bunları biliyorum, cd'yi görmek istiyo bu programlar. bilgisayarıma kopyaladım ben cd'yi. klasörün içindeki dosyaları boot edecem. ortada cd yok
-
hocam direk at flas belleğe format at ben böyle yapıyordum oluyordu iso felan gerek yok yada benmi yanlış biliyorum
-
http://www.ehow.com/how_6889855_make-iso-winrar.html
burada winrar kullanarak yapmayı anlatıyor bunu deneyebilir misin?.
-
hocam dvd içeriğini bilgisayara atmışsın sanırım doğrumu ?Doğruysa iso formatına çevirmene gerek yok.DVD içeriğini USB ye atıp flaş diskle format atabilirsin.
1- USB flash sürücüyü bilgisayara iliştirin, otomatik çalıştırma penceresi açılırsa kapatın.
2- Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın.
3- Komut istemcisine diskpart yazın ve Enter'a basın.
4- list disk yazın ve Enter'a basın.
5- select disk* yazın ve Enter'a basın. ("*" yerine yazacağınız numara burada USB flash sürücünüze karşılık gelen numara olmalı örnekte select disk 2)
6- clean yazın ve Enter'a basın.
7- create partition primary yazın ve Enter'a basın.
8- select partition 1 yazın ve Enter'a basın.
9- active yazın ve Enter'a basın.
10- format quick fs=ntfs yazın ve Enter'a basın.
11- Eğer otomatik çalıştırma penceresi çıkarsa kapatın.
12- assign yazın ve Enter'a basın.
13- exit yazın ve Enter'a basın.
14- Komut istemcisini exit yazıp Enter'a basarak kapatın.

15- Artık tek yapmanız gereken Windows 7 kurulum dosyalarını USB flash süürücünüze kopyalamak... 
Ha illa iso ya çevirecem arkadaş diyorsan ultra iso programıyla yapılıyor yazarsan yardımcı olurum.
DNA-X tarafından 25/Eyl/15 23:44 tarihinde düzenlenmiştir