Windows 7 De Nedenini Anlayamadığım Bi Sorun!
-
sorun şu :
normalde jdownloader kullananlar bilir bir dosya inerken % kaç indiği falan yazar
ama bazen ben de sadece "download" yazıyor;
fakat dosya inmeye devam ediyor, tamamen inince diğer dosyaya geçiyor, modemin ışıkları falan herşey normal
ama illaki tamamen inmesini bekliyor dosyanın
aynı sorun flash video izlerken de oluyor, videoyu izlemem için illaki tamamen dolmasını beklemem lazım geliyor
hiçbir tepki yok sadece video yükleniyor yazısı ve o loading dalgası beliriyo
video dolunca oynatmaya başlıyor
nedir bunun olayı bilen var mı?

-
Hocam o sorun ne yazık ki bende de var neden olduğunu bende bilmiyorum. Bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor ama sonradan noluyorsa yine indir yazıp kalıyor. Tamamını indirdikten sonra indirilmiş gösteriyor ama donup donmadığını anlayamıyoruz o kötü oluyor. Ya da acil bir işimiz oluyor ama part bitmek üzere mi değil mi bilemiyoruz.
Diğer win 7 kullanıcıları da yaşıyor mu sorunu? ya da bu sorunu nasıl çözebiliriz?
-
ohooo win 7 konusunda bana 1 dokun bin ah işit daha yeni formatladık her sorun aynı dewam download ı kafasına gösterio,pc yi kitlio reset atmak zorunda kalıorum,bazen dns yi tanımıo falan falan
-
Windows 7 betadan bu yana kullanıyorum bahsedilen sorunları yaşamadım. Çözüm için önerim;
- java ve flash güncellemeleriniz tam mı kontrol edin
- kullandığınız derleme RTM derlemesi ve güncelleştirmeler tam mı kontrol edin
- arka planda açık olan programlar etki edebiliyor olabilir kontrol edin
- hiç bir şekilde düzelmiyorsa xp ye geçin
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
Windows 7 betadan bu yana kullanıyorum bahsedilen sorunları yaşamadım. Çözüm için önerim;
- java ve flash güncellemeleriniz tam mı kontrol edin
- kullandığınız derleme RTM derlemesi ve güncelleştirmeler tam mı kontrol edin
- arka planda açık olan programlar etki edebiliyor olabilir kontrol edin
- hiç bir şekilde düzelmiyorsa xp ye geçin
-----------------------------sürekli olan bişey değil ki yani kontrol etmesi de zor oluyor durum böyle olunca
java güncel;
flash güncel olmazsa zaten çalışmıyor
arka plandaki program ne olabilirki?
-
xp den vazgeçilmez :D siz uğraşadurun
-
Bende daha 1 hafta öncesine kadar win 7 kullanıyordum. Benim derdim de sony pc suite başta olmak üzre ufak tefek ama gerekli programları bir türlü çalıştırmamasıydı. Sorunu ne yaptıysam çözemedim zaten.
Geçen günlerde pc yi formatladım ve xp'nin yanına pardus 09 kurdum. xp herşeyi oynatır, açar, çalıştırır. Bunu biliyorsunuz zaten. Pardus'u kurma sebebime gelince; nasıl ki xp den bıkıp win 7 ye geçiyorsunuz ve daha görsel, daha kullanımı kolay bir işletim sistemi arıyorsanız bende aynı sebepten geçtim pardus 09'a.
Ve genel itibariyle pişmann falan değğilim. Pardus makinamı da kasmıyor. İşim düşünce xp den hallediyorum sonra hop pardusa atlıyorum hemen. İnternete girş hızı, sistem kaynaklarını verimli kullanabilmesi, görselliği ve en önemlisi yerli olması beni cezbetmeye yetti zaten. Ve win 7'ye adam akıllı bir servis paketi gelip problemlerini ortadan kaldırdığına herkes hemfikir olana dek bir daha win 7 kurmama kararı aldım.
İlgilenen ve düşünenlere duyrulur. Win 7 nin rezilliği elbet bitecek. Bu rezilliği siz çekmeyin, başkaları istiyorsa çeksin. İlerde sefasını sürersiniz..
-
oha neler atılıp tutulmuş :D yok win 7 rezaleti felan :D
sorun kaspersky ile ilgili. aynısını bende yaşıyorum şuan =)
kaspersky izlenen her videoyu ve indirilen her dosyayı tarıyor bılddıgımız gibi.
bunuda cache liyor. ve belli bir sure sonra sorun bundan kaynaklanıyor.
çözüm jdownloader kullanırken kasperskyı ya devre dışı bırakın yada jdownloaderın hıcbır aktıvıtesını kontrol etme dıyın.
+ download hızında bir miktar iyileşmede oluyor =)
=)
pc yı birgün kaspersky olmadan kullanın anlıcaksınız =)
kasperksy kötü demiyorum ama bu bazen can sıkıcı oluyor :)
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------
oha neler atılıp tutulmuş :D yok win 7 rezaleti felan :D
sorun kaspersky ile ilgili. aynısını bende yaşıyorum şuan =)
kaspersky izlenen her videoyu ve indirilen her dosyayı tarıyor bılddıgımız gibi.
bunuda cache liyor. ve belli bir sure sonra sorun bundan kaynaklanıyor.
çözüm jdownloader kullanırken kasperskyı ya devre dışı bırakın yada jdownloaderın hıcbır aktıvıtesını kontrol etme dıyın.
+ download hızında bir miktar iyileşmede oluyor =)
=)
pc yı birgün kaspersky olmadan kullanın anlıcaksınız =)
kasperksy kötü demiyorum ama bu bazen can sıkıcı oluyor :)
-----------------------------o da olmadı ki şimdi ama :\
ben video izlemek için chromu komple kasper izlemesinden mi çıkarmalıyım?
riskli
ama şöyle bi çözüm getirilebilir:
gene bu can sıkıcı sorun oluşursa kaspersky geçici olarak virüssüz olduğu bilinen dosya indirilirken ya da video izlenirken devre dışı bırakılabilir.
tabi sorun kasperdense .. :)
-
bende tıkır tıkır çalışıyor bir sorun yok bende