Windows 7 Disk Bölme Hatası
-
Arkadaşlar Windows7'de siteme format atarken diskleri ayırdım C diskini oluşturdum diğer diski D olarak ayarlamama izin vermedi kurulum ekranından yapamadım malesef sonra Disk yönetiminden yaparım diye format attıktan sonra disk yönetiminde disk'i oluşturayım dedim şöyle bir hata verdi...
"Seçtiğiniz işlem seçili temel diskleri dinamik disklere dönüştürür diskleri dinamik disklere dönüştürürseniz yüklü işletim sisteminin disklerdeki hiçbir işletim sisteminden başlatamayacaksınız devam etmek istediğinizden eminmisiniz ?"
evet dediğimde ise disk'i bölümlemeye yetecek alan bulunmamaktadır diyor ayırdığım disk 190 GB filan olmuyor.
Biraz araştırdım HP Laptop'larda böyle oluyormuş oda en fazla 4 bölüme disk ayrılabildiği için bunda da öyle sanırım çünkü içinde 4 tane bölümlenmiş birtanede ayrılmamış alanım var LG için Recovery disk'i ve ne işe yaradığını bilmediğim LG'ye ait bir disk daha bölümlenmiş birde 100MB sistem için ayrılan sonra Sistem kurduğum C var bunların yanına D diye ayrımak istiyorum, LG bir laptop bu bununla ilgili ne yapabilirim yada ne yapmam lazım :(