folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windows 7 Format Atılamıyor Chkdsk Hatası

Windows 7 Format Atılamıyor Chkdsk Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar bir arkadaşımın bilgisayarı bozulmuş.Windows 7 home premium kullanıyor...

Kendisi halledebileceğini düşünerek format atmaya çalışmış.becerememiş.Bende bir bakayım dedim ama işin içinden çıkamadım.

Sorun şu:

cd-dvd rw biostan 1.device olarak ayarlandı.Sonra win7 dvd yi taktık.Kurulum dosyalarını kopyaladı.Kuruluma başladığında dosyalar genişletiliyor...%70 olduğunda bozuk disk vs.. bir sürü hata çıkıyor.Lütfen CHKDSK hizmetini çalıştırın diyor.

Tabi benim akıllı arkadaşım harddiskin bölümlerine format atmış, disk bölümlerini birleştirmiş.Sonra tekrar ayırmış.Kuruluma devam edemiyor.Sürekli chkdsk hatarı almaya devam ediyor.

Şimdi bilgisayardan dvd yi çıkarınca ilk açılan sayfada ctrl + alt + del yaparak bilgisayarı yeniden başlatmamızı istiyor.Komut sistemine giremediğim için chkdsk/r /f uygulayamıyorum.

Bu durumu nasıl çözeriz ?

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

olasılıklar 

1. DVD nin o kısmında sorun olabilir  eğer her defasında 70% de sorun veriyorsa , başka bir  kurulum CD si deneyin. 

2. HDD nün bütününü silip  tekrardan bölsün , birde bu şekilde deneyin HDD de sorun olabilir 

3. Düşük İhtimal ise , DVD okuyucun da sorun olabilir. 

Görmeden bir şey söylemek zor bu yüzden bu 3 ünden biri. 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

hiren boot cd varsa (yoksada bul çünkü herzaman işe yarayan bişey ;)  ) tak kendi windowsunu kullanarak aç ... ibununla herşeyi yapabilirsin harddiske : sil , böl , biçimlendir , chkdisk yap , kendi oyunu var :D , internete bile girebilirsin :D ...

karakutu nun  dediği gibi windows cd sinde yada dvd okycuda bi sorun yoksa  ... hirenin bişekilde işe yaraması lazım ... bence ...

valar morghulis ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

ram lere baktınız mı?

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ram de sorun yok.

cd-dvd rw de sorun yok.Çalışıyor.

Windows 7 cd si orjinal.Casper ın verdiği onarım cdsi ile de denedik.2 ayrı windows 7 cdsi ile denedik.ilerleme yok.

2. aldığım cd bir bilgisayar tamircisinden.Sağlam o da...

hiren boot cd olayını bir deneyeyim.

Bu arada bilgisayarın bozulma sebebini öğrendim arkadaştan.

- GTA nın bir versiyonunun korsan dvd sini kurmaya çalışmış.Kurulumu yaptıktan sonra pc yi bir daha açamamış... =))

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 2297 Toplam Mesaj: 5