Windows 7 Starter İle İlgili Kucuk Bir Soru
-
Arkadaslar laptopumda wi7 starter kurulu bilgisayari 4 gun icerisinde kiz kardesimde kullandi lakin bilgisayara trojen virus gibi zararli yazilimlarin girmis olabileceginden endisem var.Wi7 surum isletim sistemlerine trojen girebiliyormu ihtimali nedir nasil ogrenebilirim.Sormam da ki amac kredi karti kullaniyorum bilgisayarda ve onemli online oyunlarim var.Hesaplarin tehlikeye girmesini istemeyiz oyle degilmi.TESEKKURLER
-
Bu konu hakkinda bilgisi olan yok mu arkadaslar acilen cevap bekliyorum.
-
Bütün işletim sistemlerine virüs trojan girebilir hocam.
windows olsun, linux olsun, macos olsun.
sadece linux ve macos ta sayılıdır.
şimdilik seni idare edicek olan combofix i öneririm.
bilgisayarını güvenli modda açıp combofix ile tarat.
ardından avira veya kaspersky kurup taratmanı öneririm.
-
bilgisayarına bir tane antivirüs yazılımı yükle tercihen avira free işini görür. bi taratmayı dene ayrıca emisoft antimalware kurup bunlada taratmayı deneyebilirsin fakat yinede emin olamazsın çünkü o yazılımların amacı girdikten sonra değil girmeden önce tespit etmesidir.
ek olarak: bence starter sürümünü kullanma en azından home kur çünkü bir çok özelliği aktif olmuyor starterda.
ufak bir not :
Tamamı kalın, italik, altı çizili, renk renk mesaj yazmak yasaktır. Aksi taktirde "Altıncı Sınıf Ceza" uygulanır.(Link)
-
Öneriler için teşekkür ederim arkadaşlar.Wi7 yeni oldugu icin buna uygun keyloggerlerin yapilabilecegini sanmamistim.
-
Ayrıca keyscamber kullanmadı tavsiye ederim.Sonuçta kredi kartı bilgilerinin güvenliği herşeyden önemlidir.Bu programla klavyede bastığın her tuşu şifrelemiş olursun.Trojen, keylogger gibi programlar varsa bile log tutamıyacaktır.
http://windows7li.blogspot.com/2010/07/windows-7-guvenlik-keyscrambler-20-ile.html