folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windows 7 Sürümleri Ve Bu Sürümlerin Oyun Performansları

Windows 7 Sürümleri Ve Bu Sürümlerin Oyun Performansları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Merhabalar. Bunu resimli tam tıkır testli bir döküman haline getirmek isterdim ancak vaktim yok. Ama bu konu oyunsever olup hangi windows 7 sürümünü yüklemesi gerektiğini anlamayan arkadaşlarımız olursa bakar ve kısaca cevabını bulur.

şimdi test ettiğim windows 7 sürümleri.... Windows 7 starter, home basic, home premium, profesyonel, ve ultimate. (Ultimate sürümü Orjinal satın alınan sürümü) Dierleri korsan.

Kullandığım oyunlar GTA 4 ve Ek oyunu olan GTA 4 Liberty City. 

Crysis 2 

Colin mac rally dirt 3

Testte kullanılan bilgisayar HP G6 Paviliyon 1185 ST googlede sistem özellikleri mevcut.

GTA 4, GTA 4 Liberty City ve Crysis 2 oyunlarının tam güncel sürümleri yapılacak yaptığım testte tüm oyunları 1366 x 768 çözürlükte. Anti Aleysing vediğer gölge ıvır zıvırının tüm ayarları en yüksek seviyede. En iyi performansı

1.Windows 7 Home Premium

2. windows 7 Home basic

3. Windows 7 Profesyinel

4. ve en berbat fps yi aldığım sürüm Ultimate.(Orjinal)

Oyun kuracak olanlar sakın ultimate yüklemesin çok fazla fps düşüşü yaşıyorum her oyunda. Crysis 2 resmen takıntıdan oynayamıyorum.

Oyun için kesinlikle home premium kullanın.

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

değişik bi düşünce ve sonuç olmuş hocam :)

sistem özellikleri gereği Ultimate ile gelen bişelenlere dar boğaza yol açmış ve fps düşüsüne gitmiştir.

ama bu tamamen sistemde bitiyor..

samsung laptopum ile aynı oyunları 64bit ultimate ile akıcı yüksek fps de oynuyorum :)

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Evet sistemdende kaynaklanabilir hocam o yüzdende sistem modeli yazayım dedim.

"bea"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek
    fps olarak ne kadar fark var peki?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

arka planda calisan servisler ultimate'de daha fazla oldugun fps dusmesi normaldir bence.

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Keşke başlığı Windows 7 Sürümleri Ve Bu Sürümlerin Notebook Oyun Performansları olarak değiştirseydin ?
    Masaüstü bilgisayar sahibi olarak konuya baktım ama meğerse konu Notebook üzerineymiş.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

AbdullahAzad bunu yazdı:
    -----------------------------

arka planda calisan servisler ultimate'de daha fazla oldugun fps dusmesi normaldir bence.

-----------------------------

Yukarda kinin dediği gibi dir ve GameBooster, BootsSpeed gibi programlar ile gereksiz işlemleri kapatıp oyunlarda daha fazla fps sahip olabilirsin. Home basic ile Ultimate arasinda ki fps farkinin olmasında en temel ve görebileceğin özelliği Ultimate 'de sefaf tema, home basic de ise classik tema kullanmasidir. 

Toplam Hit: 1605 Toplam Mesaj: 7