Windows 7 Sürümleri Ve Bu Sürümlerin Oyun Performansları
-
Merhabalar. Bunu resimli tam tıkır testli bir döküman haline getirmek isterdim ancak vaktim yok. Ama bu konu oyunsever olup hangi windows 7 sürümünü yüklemesi gerektiğini anlamayan arkadaşlarımız olursa bakar ve kısaca cevabını bulur.
şimdi test ettiğim windows 7 sürümleri.... Windows 7 starter, home basic, home premium, profesyonel, ve ultimate. (Ultimate sürümü Orjinal satın alınan sürümü) Dierleri korsan.
Kullandığım oyunlar GTA 4 ve Ek oyunu olan GTA 4 Liberty City.
Crysis 2
Colin mac rally dirt 3
Testte kullanılan bilgisayar HP G6 Paviliyon 1185 ST googlede sistem özellikleri mevcut.
GTA 4, GTA 4 Liberty City ve Crysis 2 oyunlarının tam güncel sürümleri yapılacak yaptığım testte tüm oyunları 1366 x 768 çözürlükte. Anti Aleysing vediğer gölge ıvır zıvırının tüm ayarları en yüksek seviyede. En iyi performansı
1.Windows 7 Home Premium
2. windows 7 Home basic
3. Windows 7 Profesyinel
4. ve en berbat fps yi aldığım sürüm Ultimate.(Orjinal)
Oyun kuracak olanlar sakın ultimate yüklemesin çok fazla fps düşüşü yaşıyorum her oyunda. Crysis 2 resmen takıntıdan oynayamıyorum.
Oyun için kesinlikle home premium kullanın.
-
değişik bi düşünce ve sonuç olmuş hocam :)
sistem özellikleri gereği Ultimate ile gelen bişelenlere dar boğaza yol açmış ve fps düşüsüne gitmiştir.
ama bu tamamen sistemde bitiyor..
samsung laptopum ile aynı oyunları 64bit ultimate ile akıcı yüksek fps de oynuyorum :)
-
Evet sistemdende kaynaklanabilir hocam o yüzdende sistem modeli yazayım dedim.
-
fps olarak ne kadar fark var peki?
-
arka planda calisan servisler ultimate'de daha fazla oldugun fps dusmesi normaldir bence.
-
Keşke başlığı Windows 7 Sürümleri Ve Bu Sürümlerin Notebook Oyun Performansları olarak değiştirseydin ?
Masaüstü bilgisayar sahibi olarak konuya baktım ama meğerse konu Notebook üzerineymiş. -
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------
arka planda calisan servisler ultimate'de daha fazla oldugun fps dusmesi normaldir bence.
-----------------------------Yukarda kinin dediği gibi dir ve GameBooster, BootsSpeed gibi programlar ile gereksiz işlemleri kapatıp oyunlarda daha fazla fps sahip olabilirsin. Home basic ile Ultimate arasinda ki fps farkinin olmasında en temel ve görebileceğin özelliği Ultimate 'de sefaf tema, home basic de ise classik tema kullanmasidir.