Windows 7 YARDIM !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nizamoglu_45
    nizamoglu_45's avatar
    Erkek

Slm arkadaşlar yaklaşık 10 yıllık bigisayar kullanıcısıyım. ancak bu güne kadar bilgisayarım olmadı ilk olarak 15 gün önce dizüstü aldım. bilgisayar da yeni değilm ama kötü ile orta arasında bi seviyem olduğunu düşünüyrum. windowsun tüm serilerini kullandım. ama ilk bilgisyarımın özellikleri şu:

HP Compaq Preserio CQ61      /     15.6'' ekran  1336x768      /      Windows 7 Home basic 64 bit

Pentium dual core 2,10 T4300   /   512 mb Nvidia Ekran Kartı paylaşımsız  /  3.0 gb geçici bellek (ram)

SORULARIM:

1- sizce bu özellikler nasıldır ne yapabilrim ne yapamam bu özelliklerle

2- win 7 yi home premium veya ultimate e yükseltmelimiyim? hangisi benim işme daha çok yarar? yükseltme mi oluyo yoksa yeni paket olarak mı almam gerek

3-şu kavramlar nedir (kitabi olarak değil)

a) kurtarma diski oluşturma b) sistem geri yükleme noktaları oluşturma c) programı ve sürücüyü kurtarma d) tam sistem kurtarma e) önceki bir tarih ve saate geri yükleme

teşekkürler

yürümeye devam et, yol insanı terbiye eder..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

nizamoglu_45 bunu yazdı:
    -----------------------------

Slm arkadaşlar yaklaşık 10 yıllık bigisayar kullanıcısıyım. ancak bu güne kadar bilgisayarım olmadı ilk olarak 15 gün önce dizüstü aldım. bilgisayar da yeni değilm ama kötü ile orta arasında bi seviyem olduğunu düşünüyrum. windowsun tüm serilerini kullandım. ama ilk bilgisyarımın özellikleri şu:

HP Compaq Preserio CQ61      /     15.6'' ekran  1336x768      /      Windows 7 Home basic 64 bit

Pentium dual core 2,10 T4300   /   512 mb Nvidia Ekran Kartı paylaşımsız  /  3.0 gb geçici bellek (ram)

SORULARIM:

1- sizce bu özellikler nasıldır ne yapabilrim ne yapamam bu özelliklerle

2- win 7 yi home premium veya ultimate e yükseltmelimiyim? hangisi benim işme daha çok yarar? yükseltme mi oluyo yoksa yeni paket olarak mı almam gerek

3-şu kavramlar nedir (kitabi olarak değil)

a) kurtarma diski oluşturma b) sistem geri yükleme noktaları oluşturma c) programı ve sürücüyü kurtarma d) tam sistem kurtarma e) önceki bir tarih ve saate geri yükleme

teşekkürler

öncelikle hayırlı uğurlu olsun hocam... sistemindeki dual core işlemci haricinde herşey güzel... dual coreler eskidi artık... sorularına gelecek olursak...

1. hocam ne yapıp ne yapamayacağın hakkında yazmaya kalksak veri tabanı yetmez :D sen neler için kullanmak istediğini söyle biz ona göre yardımcı olalım...

2. hocam vasat ile orta düzey arasında tanımlamışsın kendini o zaman boşu boşuna sistemi yükseltme home seni idare eder diye düşünüyorum... ha illaki ultimateye fln cevirecem diyorsan bunun yükseltme sürümü mevcutmu bilmiyorum ancak yukseltme sürümü daha ucuz olur... fakat direk win 7 ultimate alırsan elinde bir sistem cdsi mevcut olur...

3. a)kurtarma diski oluşturma: hocam laptopların yanında genelde sistem cdsi ve driver vermezler bu yüzden bilgisayarı ilk actığında bir kurtarma diski oluşturursun bu disk ile daha sonra bozulan windowsunu ilk aldığın hale getirirsin...

b)sistem geri yükleme noktası oluşturma: adından da anlaşılacağı gibi yedek aldığın sistemi geri kurar...

c)programı ve sürücüyü kurtarma: programların ve sürücülerin birer yedeklerini alır daha sonra bunlardan herhangi birinde bozulma söz konusu olduğunda sürücü kurtarma ile düzeltirsin...

d)tam sistem kurtarma: bu secenek hem sistem hem program ve sürücü kurtarmaları toplu halde yapar...

e)bir önceki tarih ve saate geri yükleme: hocam win xp den fln hatırlarmısın bilmiyorum da calışan en son ayarlara geri dön gibi bir seçenek vardı... bu da aynı şey sen bir sistem geri yükleme noktası oluşturursun atıyorum 1 ay sonra sistemin iptal oldu... windows seceneklerinden bu noktaya atlama yaparsın... bölece sistemi tekrar calışır hale getirmiş olursun

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THE_MILLER
    THE_MILLER's avatar
    Erkek

1 - Sistemin fena değil.Şu anda yeni çıkan çoğu oyunları vs kaldırır gibi gözükmekte.

2 - Home basic de pek özellik yok. Windows 7 Ultimate 64 bit kur veya istersen 32 bitte kurabilirsin.64 bit pek program kuracağını sanmam driver sorunuda olabilir 3 gb ramin varsa 32 bit öneririm .Orginal Windows 7 home basic aldıysan veya oem olarak geldiyse yükseltme yapamazsın fakat yeni bir kurulum ile ultimate kurabilirsin aktifleştirmek içinse crack kullanırsın.

3- a) kurtarma diski bilgisayar ilk açıldıgında dvd-rw yi acılısta calıstırmaya ve recovery veya format atman için hazırlama
        b) Sistem geri yükleme sistemde bir hatan oldu eski bir tarihe alarak o hatadan kurtulma anlamına gelebilir.Noktası ise bugun o noktayı olusturursan 10 gün sonra baktın sistem hata verdi bugunun tarihine alma olayıdır.
        c) Kurduğun programları ve Yüklü Driverları kurtarır.
        d) Tam sistem kurtarma ise topyeküm oyun film müzik program vs. ne varsa kurtarır.
        e) önceki tarih ve saate geri yükleme oalyı sistem geri yüklemede belirttiğimiz olay olusturdugun noktaya yüklersin.

Türkiye'nin geleceği çelikten yoğruluyor; belki biz olmayacağız ama bu çelik aldığı suyu unutmayacak.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

Bırak 10 yılı bi kaç ay kullanan veletler bile ne var ne yok söküp atıyo :)

Dual core işlemci yerine core 2 duo tercih et derdim.

Sorularına gelince tek tük verilecek cevaplar seni tatmin etmeyebilir.Bunun yerine kullanımla ilgili makaleler okumak,windows7 nin özellikleri ve yeniliklerini okumak faydalıdır.http://www.iyiblogcu.com/windows-7/windows-7-sistem-kurtarma-diskleri/# buraya bakabilirsin mesela.

Yakında anlarsın ki bilgisayarın en büyük baş belası olacağını :) ilk başlarda haftalık format atarsın daha sonra tecrübelenirsin.Bi kaç ms-dos komutu yazarak hacker olduğunu sanırsın arkadaşlarına hava atarsın vs.. :) Böyledir genelde....

Sana yapabileceğim tavsiye bilgisayarı iyice bi yokla.Windowsun tüm serilerini kullanmışsın.O zaman asıl server versiyonları kullanmışsındır demektir ve server ı kullanan bu soruları sormaz.Çünkü zaten rutin şeylerdir sistem yedekleme kurtarma sık sık göçme olabilir.

Tecrübelenmek istersen bilerek sistemi çökert kurtarmaya çalış kurtaramazsan baştan yükle.

Windows 7 Home basic sürümünün diğerlerine oranla eksiklikleri var.ultimate kurmanı tavsiye ederim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nizamoglu_45
    nizamoglu_45's avatar
    Erkek

öncelikle herkese çok teşekkürler. tüm sürümleri kullandım ama iş yerinden veya arkadaşlardan onun için derin bilgim yok. ayrıca ben biraz net ve doğru adım atmayı seven biriyim. vede deneme yanılmayolu yerine bilenlere danışarak öğrenmeyi tercih aderim.

windows 7 de masaüstünü göster sembolü yok başlat menüsünün sağ tarafında sembol olarak yada ben mi ayarlayamıyorum?

birde bildiğim kadarıyla p IV ilk çift çekirdek, dual core 2 nci, core 2 duo 3ncü daha quad vb yenileri çıkıyo teknolojiye nasıl yetişecez ayrıca işlemcim ne kadar üst olursa olsu internet için yerel ttelecom sağlayıcının verdiği kadarını alabiliriz değilmi?

işlemci veya ram üzerinde değişiklik yapmam mümkünmü?

32 bit 64 bit işletim sistemi farkını anlatırsanız (ms win 7 ultimate in avrupaya sanırım sadece 32 sürümünü vermiş)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

nizamoglu_45 bunu yazdı:

öncelikle herkese çok teşekkürler. tüm sürümleri kullandım ama iş yerinden veya arkadaşlardan onun için derin bilgim yok. ayrıca < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ben biraz net ve do < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ğru adım atmayı seven biriyim. vede deneme yanılmayolu yerine bilenlere danışarak öğrenmey < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> i tercih aderim.

windows 7 de masaüstünü göster sembolü yok başlat menüsünün sağ tarafında sembol olarak yada ben mi ayarlayamıyorum?

birde bildiğim kadarıyla p IV ilk çift çekirdek, dual core 2 nci, core 2 duo 3ncü daha quad vb yenileri çıkıyo teknolojiye nasıl yetişecez ayrıca işlemcim ne kadar üst olursa olsu internet için yerel ttelecom sağlayıcının verdiği kadarını alabiliriz değilmi?

32 bit 64 bit işletim sistemi farkını anlatırsanız (ms win 7 ultimate in avrupaya sanırım sadece 32 sürümünü vermiş)

başlatın olduğu görev çubuğunun en sağında simgelerin sağındaki şey nedir ? baktın mı :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nizamoglu_45
    nizamoglu_45's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

nizamoglu_45 bunu yazdı:

öncelikle herkese çok teşekkürler. tüm sürümleri kullandım ama iş yerinden veya arkadaşlardan onun için derin bilgim yok. ayrıca < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ben biraz net ve do < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ğru adım atmayı seven biriyim. vede deneme yanılmayolu yerine bilenlere danışarak öğrenmey < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> i tercih aderim.

başlatın olduğu görev çubuğunun en sağında simgelerin sağındaki şey nedir ? baktın mı :)

sağol ama iyi gizlemişler ben bi sembol falan aradığım için bulamadım heralde.

bilgisayar çok geç açılıyo msconfig menüsünden bazı programları pasif konuma getirdim ama mesela mesenger ama yinede ilk açılırken çalışıyor. ne yapmalıyım hızlı açılış için

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THE_MILLER
    THE_MILLER's avatar
    Erkek

msconfig > önyükleme > Gelişmiş seçenekler oradan işlemci sayısını işaretle max kac tane işlemcin varsa seç 2 veya 4 ise daha hızlanır.
    Tune up 2010 veya iobit system care yazılımını kur optimize et bir nevi hızlandırır.Geri kalan herşey için araştırma yap.Windows 7 ile ilgili okadar site kategori açıldıki okuyup etmeden zor anlarsın neyin ne olduğunu

Türkiye'nin geleceği çelikten yoğruluyor; belki biz olmayacağız ama bu çelik aldığı suyu unutmayacak.
Toplam Hit: 1611 Toplam Mesaj: 8