folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windows 8 Aşırı Performans Düşüklüğü

Windows 8 Aşırı Performans Düşüklüğü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Yeni bir bilgisayar aldık,Samsung  np300e5c.Kısaca özellikleri i3 işlemci 2.4ghz,2gb ram,ekrankartı sanırım 1gb.

Sorun şu bilgisayar bana windows 8 yüklü geldi.Aşırı derecede yavaş çalışıyor söyleki 2 3 dk dan önce bilgisayar açılmıyor oda sorun değil ancak Chrome u bile 1 kaç dakikada açıyor,her şekilde kasıyor  chrome da birşey indiriyorum  indirilmiş dosya klasörünü görüntülemek istediğimde bile donup kalıyor.

görev yöneticisi bile birkaç dakikada geliyor, virus taraması yaptım ancak yok,zaten olamaz daha el değmemiş :) görev yöneticisinde şu dikkatimi çektii, Cpu kullanımı %5 ken bile bu diks diye bir gösterge var hiç bir  zaman %100 den aşağı inmiyor, hıcbır ıslem dahı yapmazken %100 de uzerıne geldığımde 'Tum fızıksel suruculerdekı toplam kullanım' yazıyor.hangı program buunu bukadar kullanıyor dıye bakıyorum ancak en çok kullanan 0.4mb/s kullanıyor bazı 3 4 programda  0.1mb/s kullanıyor olarak gozukuyor.

Suan bılgısayarım ıslem merkezınde bakım dıye bırsey buldum ona tıkladım suruyor epeydır.

Şöyle söyliyeyim benim minibook var lg nin 1ghz işlemcili hafızasının yarısı virus açarken bıle yakasım geliyor,o bile bundan hızlı.

Sorularınızı sorun cevap vereyim,yardımlarınızı beklıyorum...

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

sence kasan şey işletim sistemi mi bi dikkat et bakalım. (yoksa donanım mı ?)

orjinal gelen win8 kısıtlı sürüm vs olabilir (win7'nin starter'ı gibi)

adam akıllı bi win8 kurup sonra karar versen buna ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Virüs taraması,Windows Güncelleştirmeleri,Sorun giderden programları ve Donanımı tarattım,Donanımda veya bilgisayarda hiçbir sorun bulunmadı.

Ayrıca Denetim masasından bakımı çalıştırdım oda bulamadı.Driver lar tam.

Windowsum nasıl bilmiyorum kısıtlımı denememi bir bilgim yok.

Performans sorunu olarak direk gözüme çarpan sadece yukarıda belirttiğim gibi şu görev yöneticisindeki disk göstergesinin %100 den aşağı inmemesi,inmediği gibi sadece %0.1mb/s gibi birşey çalışmasıyla bukadar yuksek olması kafamı kurcaladı.

Ayrıca yuklediğim ve yüklenmiş birçok program 32bit ancak benim bilgisayarım 64bit bu sorun yaratabilirmi?

Birgisayarın cacığını çıkarttım yapılabilecek butun taramaları yaptım disk temizledim(zaten yeni).Ramın kullanımına baktım hemen hemen 300mb donanım için ayrılmış 900 mb da kullanımda 20 kusur mb değiştirilmiş 700den fazlasıda beklemede kullanılabilir diyor.

Donanımsal olarak bir sıkıntı yok(gördüğüm kadarıyla).Ayarlarıylamı oynadımki diye düşünüyorum.

Hanı yonetici izni almadan kullanamama veya değişiklik yapmama gibi şeylere tamam demiştim tam bilmiyorum:)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

Hocam o düzüstüne kurulan ve başlangıçta çalışan gerek siz(bence) programların haddi hesabı yok onun için temiz bir format sonrası fikrin değişir diye düşünüyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Banada oyle geliyor,herkez format diyor,microsoft 6.5puan verdi,cok fazla diyolar bu puana oyle bisey olamaz diyolar,4 u gecmisse oyle kasma felan olmaz diyolar.

De dogrudan formatni atsam yoksa sisten geri yukleme gibi mi birseyler yapsam?

usb yi 1 2 dk da goruyo,oyub felan oynadigim yok

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Sıkıntısı olan arkadaşlar yararlansın diye söylüyorum;

Windows sistem gereksinimlerinde 64bit e min.2 gb tavsiye edilen 4gb demiş,benimkide 2gb ve teknosada gold da felan baktım  gerçekten 4 gb ın altı doğru düzgün randıman vermıyor 3 bile bazen kurtarmıyor.

Windows 8 kurucaksanız soyle bı 5 6 gb olsun.

Ben şuan 2 tane 8 gb lık flash bellegi Readybost a adadım toplamda 15gb gıbi birşey oldu,şimdilik iyi Crome da google geliyo ancak en kısa zamanda Ram taktırıp Windows 7 ye düşürücem.

8 çok iyi ama performanslı bilgisayarlar için

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

işletim sistemini baştan yükle. pc notu 7.9 olmasına rağmen sistem dosyaları arızalı olduğundan kasıyordu açılışta.format ile çözdüm onarma da yememişti.

whopper tarafından 06/Eki/13 17:44 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2025 Toplam Mesaj: 7