Windows 8 Charm Bar Kapatma - Sağdan, Soldan Çıkan Menü
-
Merhaba müridler, Windows 8'i benim gibi başlat menüsü yüklemiş olarak kullananlar için charm bar'dan kurtulmayı anlatacağım.
Charm bar ne olaki diyenler için : http://i67.photobucket.com/albums/h282/fotopaylas/0-1024x819_zps0a14a94a.png
Öncelikle Başlat +R tuş kombinasyonunu kullanarak “Çalıştır”ı açıp regedit yazıyoruz.

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ ImmersiveShell konumuna kadar iniyoruz. Burada ImmersiveShell üzerinde sağ tık yapıp Yeni ve oradan da Anahtar’a tıklayarak yeni bir anahtar oluşturuyoruz ve anahtar adına EdgeUI diyoruz.

Şimdi pencerenin sağ kısmına gelip sağ tık Yeni > DWORD ile 2 tane anahtar oluşturuyoruz. Bunlardan birinin adı diğerinin adı da olacak.

Bu adımda oluşturduğunuz anahtarlara çift tık yapıp değer kısımlarına 1 yazacaksınız.

Tamam deyip çıkıyoruz ve reset atıyoruz.Hadi geçmiş olsun...
-
ben raconuna göre başlat çubuksuz kullanıyorum ve öyle kullanmanızı tavsiye ederim :D pekte zor değil alışıyorsunuz :D
-
Niye alışacakmışız? Windows diye kullandığım sistemden bi tek mouse pointer kaldı gerisini aşama aşma kaldırdılar.
Eski Plus Themes kalktı, Windows Classic görünümü kalktı, Desktopdaki my computer ikonu kalktı, task manager adam gibi process bilgisi gösteriyordu o da kalktı, start menu kalktı, kaldırmadıkları tek şey mouse pointer.
mouse pointeri da kaldırdıklarında belki oradaki windowsdan sorumlu gerzek kimse derin bir oh çekip tatmin ulur.
-
HolyOne bunu yazdı
Niye alışacakmışız? Windows diye kullandığım sistemden bi tek mouse pointer kaldı gerisini aşama aşma kaldırdılar.
Eski Plus Themes kalktı, Windows Classic görünümü kalktı, Desktopdaki my computer ikonu kalktı, task manager adam gibi process bilgisi gösteriyordu o da kalktı, start menu kalktı, kaldırmadıkları tek şey mouse pointer.
mouse pointeri da kaldırdıklarında belki oradaki windowsdan sorumlu gerzek kimse derin bir oh çekip tatmin ulur.
İleride herşey dokunmatik olunca mouse pointer da kalkabilir:)
-
8 kurduğum pc lere 1 saat ayar yapmaktan bıktım mk.
-
beyler bu kadar kasmaya gerek yok
kat.ph den startisback programının full'ünü kuruyorsunuz
onda başlat menüsünün her şeyiyle birebir aynısı kuruluyor
+ ayarlardan sağdaki soldaki gereksiz şeyleri kapatıyorsunuz