Windows 8 Kendini Kapatmıyor Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selamlar, laptopumdan win8 kurulu.

Görev yöneticisi / performans / işlemciler kısmındaki çalışma zamanı windows 7de her bilgisayar kapanıp açılışında sıfırlanırdı. Şimdi baktığımda, windows 8 i normal kapatıp açtığım zaman sanki sleep modundaymış gibi saymaya devam ediyor.

Yani 10 saat açık duran bilgisayarı kapatıp 24 saat sonra tekrar açarsam, 34 saattir açık gibi gözüküyor. Acaba arabaların kilometre sayacına mı dönüştürmüşler diye düşünürken, bi reboot atayım dedim. Reboottan sonra sıfırlandığını farkettim.

Yani sanırım kapat dediğimde hibernate türü bir moda alıyor kendini. Ancak seçeneklerde ayrıca bi hazırda beklet zaten var.

Bilgisi olan_?

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

ctrl c yapıp sağdan güç ona tıklayıp kapat yapınca aynısı oluyormu hocam

winkey c olacaktı sanki :)

yunusdogan tarafından 13/Oca/14 20:32 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hworm
    hworm's avatar
    Erkek

aynen öyle hocam hızlı açılış dalgası için öyle bir çakallık yapmışlar ama bunu iptal edebiliyorduk sanırım

bu kısım alıntı

"Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Sistem Ayarları( Güç düğmesinin yapacaklarını seçin) > Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir(Yukarda mavi renkli olan) > "Hızlı Başlatmayı Aç" Seçeneğindeki "✔" işaretini kaldırın. İstediğiniz gibi bilgisayarınızın açılış hızını uzatmış olursunuz."

No thing is possible ,world itselfs say ı’m possible
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    hworm bunu yazdı

aynen öyle hocam hızlı açılış dalgası için öyle bir çakallık yapmışlar ama bunu iptal edebiliyorduk sanırım

bu kısım alıntı

"Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Sistem Ayarları( Güç düğmesinin yapacaklarını seçin) > Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir(Yukarda mavi renkli olan) > "Hızlı Başlatmayı Aç" Seçeneğindeki "✔" işaretini kaldırın. İstediğiniz gibi bilgisayarınızın açılış hızını uzatmış olursunuz."

İstediğiniz gibi bilgisayarınızın açılış hızını uzatmış olursunuz. :D :D :D

...said addicted.
Toplam Hit: 758 Toplam Mesaj: 4