Windows 8 Şifresimi/Lisansımı Bulamıyorum
-
1-2 ay önce msı ge70 bilgisayar aldım, win8 yüklü... Dikkat emedim, yeni farkediyorum bu bilgisayarın hiçbir yerinde ne bir şifre nede birşey var. Başka bir sistemi deneyip geri dönsem neyle kayıtolacağımı, nasıl aktifleştireceğimi bilmiyorum...
Soru1: Windows8 de böyle bir şifre olmalı mı?
Soru2: Windows 8 orjinal olarak kurup aktifleştirmek için neler gerekli ve nasıl bir yol izleniyor...
:s
-
lisans keyi olması gerekiyor. şayet yoksa dert etme, cihazını otomatik olarak görebilme ihtimali yüksektir.
-
Laptop ın altında etiketi yokmu orada yazar normalde. Yoksa herşeyin çaresi vardır
http://forums.mydigitallife.info/threads/30363-Windows-8-Product-Key-Viewer
-
Hocam windows8 etiketi var ondada şifre bişey yok maalesef...
Peki bu windows 8in orjinal lisanslama, aktifleştirme işi nasıl oluyor?
Kurulurken şifre giriliyor, sonra internetten veya telefonla aktifleştirme sağlanıyordu windows 7'de bunda değişiklik var mı aynı mı?
-
laptop yeniyse lisans biosa gömülü oluyor. lisans yedekleyici programlarla yedekleyebilirsin lisansı. Lisanslama soruna gelince; eğer oem win8 sürümü yükelrsen muhtemelen lisansını otomatik tanıyacak sana sormayacak kendi aktifleştirecek. Eğer olur da lisansını tanımazsa ilk kurulumda lisans anahtarı isteyecek bu anahtarı netten bulup kuruluma geçebilir, kurulumdan sonra kendi lisans anahtarını tanımlayarak aktifleştirme yapabilirsin. Şayet lisansın aktif olmazsa skype üzerinden aktifleştirebilirsin. Ayıca win8 için format atıp yeniden win8 yükleyeceksen formatla uğraşmana gerke yok tek butonla win8 kendine format atıyor.