Windows 8.1 Deki Uygulamaları Açmama Hatası
-
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi pc ye ne olduysa 2 haftadır başlangıçta olan uygulamalar (mesaj,twitter,takvim,müzik,video,kamera vb.) çalışmıyor.Basıyorum herhangi birine uygulamayı alta alıyor masaüstüne dönüyor.Ne yapmam gerek?
-
Start ekranına pin lediğin uygulamalar açılmıyorsa unpin et sonra tekrar start ekranına direk uygulamanın yüklendiği yerden pinle
-
herhangi uygulamayı başlangıç ekrnına sabitlemedim başlangıç ekranındaki windws ile gelen uyglamayı açmıyor mesela radyo mağaza gibi...
-
sağ tıklayıp bulunduğu dizine bakar mısın
birde Windows kullanıcı ismi Değişikliği filan yaptın mı ?
-
nereye sağ tıklayacam anlamadım,başlangıç ekranındaki uygulamlara sağ tıkladığımda dosya konumu göster seçeneğini göremedim.
kullanıcı ismini değiştirmedim.
-
yöntem 1:
http://goo.gl/ZbFcWk şunu indirip kontrol ettir
yöntem 2:
Windows + R tuşu ile çalıştırı aç
WSReset.exe yazıp çalıştır
yöntem 3:
antivirus varsa, geçici olarak kapat ve dene
yöntem 4:
metro'ya cmd yaz çıkan cmd'ye sağ tık yönetici olarak başlat
sfc /scannow
enter bas
bu işlem uzun sürecek, sistem dosyalarını onaracak
yöntem 5:
gene yönetici olarak açılmış cmd'ye
powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRoot\WinStore\AppxManifest.XML
enter bas
bekle
yöntem 6:
kullanmak istediğin programı kaldır(uninstall), sonra tekrar yükle (mağaza açılıosa, yoksa kaldırma)
yöntem 7:
UAC'ı aç (kullanıcı hesabı denetimini)
YekteranBaymedir tarafından 14/Oca/15 20:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdı
yöntem 7:
uac'ı neden açtırıyor hiç sevmiyorum kendisini. bugün bana da açtırmadı uygulamayı uac olmadan sikerim diyip masaüstüne indirdim :D
-
TheKorsans bunu yazdıDaft bunu yazdı
yöntem 7:
uac'ı neden açtırıyor hiç sevmiyorum kendisini. bugün bana da açtırmadı uygulamayı uac olmadan sikerim diyip masaüstüne indirdim :D
bilmiyorum metro uygulamaları ona ihtiyaç duyabiliyormuş
ingilizce sayfadan alıntı yaptım sadece