folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder Windows 8‘Deki Yeni Güvenlik Önemleri



Windows 8‘Deki Yeni Güvenlik Önemleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 13/Ekim/2008
    Erkek

    Bu sene çıkacak olan Windows 8'i kullandığınız zaman yeni başlangıç ekranı ve Metro-stil uygulamalar fark edeceğiniz ilk değişiklikler olacak. Fakat bunların dışında güvenlik ile alakalı yenilikler de mecvut.  Microsoft kötü amaçlı yazılımlar ile olan mücadelesinde Windows 8 üzerinde yaptığı güvenlik geliştirmeleri ile daha güvenlir bir hale gelecek.

    Bu yeniliklerden bazıları,

    Antivirüs yazılımı yüklü olarak gelecek

    Windows tarihinde ilk kez bir kuruş bile ödemeden virüslerden, rootkitlerden, trojen atlarından ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan korunabileceksiniz. Windows 8, Windows Defender’ın güncellenmiş bir versiyonu ile gelecek ve antivirüs fonksiyonları, casus yazılım koruması ve diğer güvenlik modüllerini içerecek. Windows Defender, 2009dan beri Windows kullanıcıları için bedava olan Microsoft Security Essentials ile benzer bir koruma sağlacak.

    Daha hızlı, Daha güvenli bir başlangıç

    Windows 8 beraberinde UEFI(Unified Extensible Firmware Interface) isimli yeni bir boot methodu ile gelecek.

    Bu yeni boot metodu sayesinde artık Windows çok daha kısa sürede(8 saniye~) açılacak.

    Gelişmiş dosya indirme yönetimi

    Microsoft IE9′u yayınladığı zaman,  bilinmeyen veya kötü niyetli programları saptamaya ve engellemeye yardım eden SmartScreen Filter’ı güncellemişti. SmartScreen Filter artık Windows’un kendi içerisinde gelerek Firefox, Chrome, Safari… gibi tarayıcılar kullansanız da sizi korumaya devam edecek :)

    Windows 8′de ilk defa internetten indirdiğiniz bir programı çalıştırmaya kalktığınızda SmartScreen bu programı kontrol edecek ve güvenli olup olmadığını size haber verecek.

    İki yeni parola türü

    Windows 8 beraberinde Windows hesabınıza giriş yaparken kullanacağınız, 4-haneli PIN ve “picture password” adında iki yeni parola türü getiriyor.

    “Picture password” için bir fotoğraf veya resim seçip farklı yerlere düz çizgi, daireler ve ya tıklamalar yaparak şifrenizi oluşturabiliyorsunuz.


  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Güzel olacak gibi duruyor.

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    hoca aylar aylar önce yazdılardı bunu :w

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Çıkardığı yamayı yamalayan güzide firma,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2008
    Erkek

    customer developer olan sürümünü indirdim bi süre kullandım, gerçekten bu sefer sağlam birşey yapmışa benziyorlar. Hız bakımından oldukça gelişmiş yeni başlat menüsüne alışmak zaman alabilir, metro applicationlar tasarım açısından oldukça kullanışlı ve bence geleceği parlak.

    Laptop kullanıyorum ve iki tane ekran kartı var, asıl kullandığım harici ekran kartının driverını yüklememe rağmen kullanamadım ve bilgisayarı başlattığımda kablosuz bağlantıyı yapmak için sorun gider yapmak zorunda kaldım(bi türlü çözemedim ne yaptıysam) bu hatalar nedeniyle tekrar windows 7 ye geri dönmek zorunda kaldım. 


    IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
Toplam Hit: 1094 Toplam Mesaj: 5