folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windows Dosyaları Genişletiliyor %0'Da Kalma Sorunsalı

Windows Dosyaları Genişletiliyor %0'Da Kalma Sorunsalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Arkadaşlar herkese merhaba. Malum askerdeyiz ve bilgisayar işleriyle ilgileniyoruz. Fakat bugüne kadar hiç yaşamadığım bir sorun ile başbaşayım ve çözemiyorum. Sorun şu ki;

Bilgisayara format atarken 32bit yükleniyor fakat, 64bit yüklemeye çalışırken Windows Dosyaları Genişletiliyor kısmında %0'da takılı kalıyor ve asla ilerlemiyor (Bu bilgisayarlarda bugüne dek hep 64bit kullandım 8GB ram var).  Üstelik bu sorunu iki farklı bilgisayarda da yaşıyorum. Yaptığım işlemler ise aşağıda;

BİOS üzerinde SATA/AHCI ayarlarını denedim.

Sağlamlığı test edilmiş Farklı DVD'ler denedim.

USB'den Format atmayı denedim.

4 Farklı hard disk ile iki bilgisayarda da yüklemeyi denedim ama işe yaramadı.

RAM'leri değiştirdim.

Bios pilini değiştirdim.

Yükleme esnasında CD'yi çıkarıp taktım. 

SATA ve güç kablolarını değiştirdim.

HDD'yi bölümlere ayırmadan tek parça yükleme yapmayı denedim.

NTFS ve FAT32 formatlarını kullanarak yüklemeyi denedim.

Active Kill Disk işlemi uyguladım.

64Bit'lik tüm windows sürümlerini denedim (Professional,Ultimate,Starter vs.)

olmuyor olmuyor olmuyor... Netice itibariyle iki bilgisayarda da denememe rağmen bu 4 hard diske 64BİT windows7 yükleyemiyor. Allah aşkına bu sorunu nasıl aşacağım? Varmı aklına başka bişey gelen babayiğit.?? Esas bilgisayarcıları bi görelim :))

DrKeworks tarafından 29/Haz/17 22:43 tarihinde düzenlenmiştir

Cigu bigule :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baracuda81
    baracuda81's avatar
    Erkek

Bazı sistemlerde Windows dosyaları genişletiliyor %0 ekranının geçmesi 15-20 dakikayı bulabilir. Bu sebepten hata alana kadar bekleyin.
        Kurulum sırasında tüm bölümleri (partition) silin. Daha sonra tek bir bölüm açın ve kurulumu ona yapmayı deneyin.
        Windows kurulum DVD medyasının çiziksiz ve sağlam olduğundan emin olun.
        Windows kurulum DVD'si içindeki dosyaların hatasız olduğundan emin olun.  Daha önce kurulum yaptınız mı? Baika bir Windows kurulum diski ile Windows kurmayı deneyin.
        Optik sürücünüzün düzgün çalıştığından emin olun. DVD sürücünüz Windows DVD'si üzerindeki dosyaları okuyamıyor olabilir. Bazı DVD sürücüler hassastır ve çizik medyaları okumayabilir.
        Bu hatayı almanızdaki temel sebep Windows diskindeki dosyaların okunamasıdır.
        Windows kurlumunu bellek üzerinden yapmayı deneyebilirsiniz. Windows usb kurulum linkinden Windows USB bellekten nasıl kurulur öğrenebilirsiniz.
        USB bellekten Windows kurulumunda da aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız sorun donanımsal olabilir

Windows kurulumunda Windows dosyaları genişletiliyor %0'da kalıyor olmasının diğer sebepleri şunlar olabilir.

BIOS güncellemesi bazı bilgisayarlarda bu duruma çözüm sağlıyor.
        Sabitdisk üzerinde oluşan bad sector yani bozuk alanlar Windows kurulumunun Windows dosyaları genişletiliyor %0'da kalmasına sebep olabiliyor.
        Bazı kişiler Windows dosyaları genişletiliyor %0'da kalıyor sorununu RAM değiştirerek çözmüş. Son ihtimal olarak düşünülebilir.
        Diğer bir çözüm yolu BIOS içinden SATA MODE'unu IDE olarak değiştirmek.  Bazı bilgisayarlarda bu yöntemde Windows dosyaları genişletiliyor %0'da kalıyor sorununa çözüm olmuş.

Alıntıdır. Kaynak

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    baracuda81 bunu yazdı

Bazı sistemlerde Windows dosyaları genişletiliyor %0 ekranının geçmesi 15-20 dakikayı bulabilir. Bu sebepten hata alana kadar bekleyin.
        Kurulum sırasında tüm bölümleri (partition) silin. Daha sonra tek bir bölüm açın ve kurulumu ona yapmayı deneyin.
        Windows kurulum DVD medyasının çiziksiz ve sağlam olduğundan emin olun.
        Windows kurulum DVD'si içindeki dosyaların hatasız olduğundan emin olun.  Daha önce kurulum yaptınız mı? Baika bir Windows kurulum diski ile Windows kurmayı deneyin.
        Optik sürücünüzün düzgün çalıştığından emin olun. DVD sürücünüz Windows DVD'si üzerindeki dosyaları okuyamıyor olabilir. Bazı DVD sürücüler hassastır ve çizik medyaları okumayabilir.
        Bu hatayı almanızdaki temel sebep Windows diskindeki dosyaların okunamasıdır.
        Windows kurlumunu bellek üzerinden yapmayı deneyebilirsiniz. Windows usb kurulum linkinden Windows USB bellekten nasıl kurulur öğrenebilirsiniz.
        USB bellekten Windows kurulumunda da aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız sorun donanımsal olabilir

Windows kurulumunda Windows dosyaları genişletiliyor %0'da kalıyor olmasının diğer sebepleri şunlar olabilir.

BIOS güncellemesi bazı bilgisayarlarda bu duruma çözüm sağlıyor.
        Sabitdisk üzerinde oluşan bad sector yani bozuk alanlar Windows kurulumunun Windows dosyaları genişletiliyor %0'da kalmasına sebep olabiliyor.
        Bazı kişiler Windows dosyaları genişletiliyor %0'da kalıyor sorununu RAM değiştirerek çözmüş. Son ihtimal olarak düşünülebilir.
        Diğer bir çözüm yolu BIOS içinden SATA MODE'unu IDE olarak değiştirmek.  Bazı bilgisayarlarda bu yöntemde Windows dosyaları genişletiliyor %0'da kalıyor sorununa çözüm olmuş.

Alıntıdır. Kaynak

Hocam yardımın için teşekkür ederim ama zaten bunların tamamını yaptığımı yukarıda yazmıştım :))

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ya hdd bozuk, ya yuklemeye calistigin cd-dvd surucusu veya cd-dvd bozuk

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

ya hdd bozuk, ya yuklemeye calistigin cd-dvd surucusu veya cd-dvd bozuk

Hocam 4 farklı HDD değiştirdim. HDD'ler sağlam.. Kil Disk ile hepsini sıfırladım da denedim. DVD'lere gelince. İnternetten 3-5 farklı sürüm indirip 8x'te DVD'ye yazdırdım ve USB üzerinden denedim yemedi. Sanırım UEFI destekli bir Win7 sürümü indirmem lazım. Şuanda onu deniyorum.

DrKeworks tarafından 30/Haz/17 11:02 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

işlemci modeli nedir ?

next next next install
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek

Başka anakartta yükleme yap hdd ye ondan sonra o anakarta tak kullan windows yüklü hdd yi. Ben bazen öyle yapiyorum sıkıntı cikmiyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

hocam benzer problemler karşıma çıktığında genelde bios ayarlarından uefi - legacy ayarlarına bakıyorum. legacy first olarak seçtiğimde sorunsuz kurulum yapıyor. 

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

@Enquinx35 

başka anakartla yükleme yapınca da aynı hard diskler eskiden çalıştığı halde çalışmıyor + işlemci modelleri farklı olduğu için kendi anakartına takınca windows açılmıyor, kendini resetliyor yani öyle bir şansım maalesef yok.

@ilteris

işlemcim İntel Pentium İ5-3470. Öteki ise İntel E6800. İki makinede de yükleme yapılmıyor hard disklere.

@underzero

Hocam sağlamlığından emin olduğum 3 farklı dvd denedim ve USB bellekler çalıştırmaya çalıştım yemedi. Daha sonra internetten başka birtane indirdim ama bu kez de kurulumu yaptı. Dosyaları genişlet kısmını sorunsuzca atladı ama güncelleştirmeler yükleniyor aşamasında "windows bu diskteki donanımları gerektiği gibi yükleyemedi" gibi bir uyarı verdi. En sonunda Playstation 3'ün içinden söktüğüm 2.5" kapasiteli diski bağladım ve yeni indirdiğim İSO dosyasını USB ile boot ettim. Bakalım kurulum başarılı bitecek mi.. Bekliyorum. 

Edit: Totalde 5 farklı hard siktir denedim, 3 farklı ram denedim, 4 farklı İSO dosyası, 2 farklı USB bellek, 2 farklı bilgisayar denedim. Şimdi dosyalar kopyalanıyor ama "windows bu diskteki donanımları gerektiği gibi yükleyemedi" gibi bir hata alıyorum.. Vay amk...

DrKeworks tarafından 30/Haz/17 17:09 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 2008 Toplam Mesaj: 9
windows dosyaları genişletiliyor hatası